Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lexus IS 300h 2013

Lexus on uudistanut mallistoaan vahvasti viime aikoina ja uudistuminen saa jatkoa kun Geneven autonäyttelyssä alkuvuodesta esitellyn IS 300h:n on vuoro rantautua Suomeen. Euroopassa mallistoon kuuluvat IS 250 ja IS 300h, joista Suomeen tuodaan siis vain täyshybridi IS 300h:ta.
Autoesittely Lexus IS 300h 2013

IS:n ulkomuotoilu noudattaa nyky-Lexuksille ominaista, L-Finesse -termillä tunnettua tyyliä. Keulan nuolimaiseen muotoiluun kuuluvat uudet selkeästi ryhmitellyt ajovaloumpiot sekä niiden alle sijoitetut L-kirjaimen muotoiset erilliset päiväajovalot. IS:n muotoilu on kaikkiaan onnistunut.

Lexus IS on edeltäjäänsä leveämpi (10 mm) ja akseliväli on kasvanut (70 mm). Pidentynyt akseliväli ja aiempaa ohuemmat etupenkit mahdollistavat kuitenkin tuntuvasti edeltävää sukupolvea paremmat polvitilat takaistuimella. Etuistuimet on muotoiltu täysin uudelleen ja ne tarjoavat paremman istuinmukavuuden sekä sivuttaistuen. Tunnelma on kuitenkin tarpeettoman ahdas. Keskikonsoli on leveä ja käynti autoon ahdasta. Kattoluukulla varustettuna pääntila on riittämätön, vaikka istuimen laskee epämiellyttävän alas. Takaistuin soveltuu leveydeltään paremmin kahdelle, koska massiivinen keskitunneli tekee kolmannen matkustajan olot melko vaikeiksi.



Takapenkit taittuvat tarvittaessa alas suhteessa 60:40. Myös tavaratilaa on pystytty kasvattamaan 450 litraan, koska hybridijärjestelmän akkukokonaisuus on sijoitettu tavaratilan lattiarakenteeseen. Käytännössä niin tila kuin varsinkin lastausaukko on pieni ja vanhanaikaiset murskaajasaranat vaativat paljon tilaa. Tavaratila on avattavissa vain kojetaulun tai avaimen napista.

Istuinkorkeutta sekä ohjauspyörän asennuskulmaa on madallettu. Myös ohjauspyörän säätövaroja on parannettu. Näkyvyys on matalasta istuma-asennosta huolimatta kohtuullisen hyvä. Kojetaulun muoto on varsin outo. Hansikaslokero on pieni eikä säilytystilaa muutenkaan ole paljon. Materiaalit ovat pääosin laadukkaita. Ohjauspyörästä on mahdollista käyttää multimediajärjestelmää, johon kuuluu keskikonsolissa sijaitseva 7 tuumainen näyttö. Kaksialueista ilmastointijärjestelmää voi ohjata hipaisukytkimin. 



5 varustetasoa

Comfort vakiovarustukseen kuuluu mm. 7" näyttö, automaattinen ilmastointi, avaimeton käynnistys, hämärätunnistin, Bi-Xenon kaasupurkausajovalot, LED päiväajovalot, mäkilähtöavustin ja vakionopeudensäädin.

Executive lisää varustukseen mm. automaattisesti tummenevan taustapeilin, lämmitettävän ohjauspyörän, parkkitutkat, sadetunnistimen ja 2-alueilmastoinnin. Luxuryn mukana tulee vielä etuistuinten sähkösäädöt ja nahkapenkit.

Menevämpää olemusta ja varustusta kaipaaville on tarjolla F Sport -versio. Sen etusäleikön keskilinja on tavallista korkeammalla, mikä parantaa säleikön ilmanottoa ja muuttaa ilmettä hieman sporttisemmaksi. F Sportissa istuimien muotoilu on peruspenkkejä tukevampi. Istuinpehmustuksessa käytetään tyynyistä tuttua vartalon mukaisesti muotoutuvaa vaahtomuovia. F Sportissa on LFA-superauton kanssa yhtenevä ohjauspyörä sekä monipuolisesti muunneltava mittaristo, jossa on muuttuva mittaripohjan näyttö.



Kalleimman Premier varustetason mukana tulee edellä mainittujen lisäksi mm. ilmastoidut nahkapenkit, Mark Levinson navigointipaketti peruutuskameralla ja surround äänentoistolla sekä katvevaroitin.

Vakio turvallisuusvarustukseen kuuluu mm. Vehicle Dynamics Integrated Management -ajonvakautusjärjestelmä (VDIM), Ikkunaturvaverhot, kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, polviturvatyynyt ja sivuturvatyynyt.

Moottori ja hintahaarukka

Uusi IS 300h on kokoluokkansa ensimmäinen Lexus, jonka liikkumisesta vastaa täyshybridijärjestelmä. Auton sähkömoottori on yhdistetty uuteen 2,5 litran nelisylinteriseen, Atkinson-työkierrolla toimivaan bensiinimoottoriin. Hybridijärjestelmä tuottaa 164 kW (223 hv) kokonaistehon. Yhdistetyn ajon hiilidioksidipäästöt jäävät merkin mukaan alimmillaan 99 grammaan/km. Vastaava kulutuslukema on 4,3 l/100 km.

Voima siirretään takarenkaille CVT-automaattivaihteiston välityksellä ja kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 8,3 sekunnissa. Huippunopeutta auto voi saavuttaa 200 km/h. Ajo-ohjelmia on 5. EV ohjelmalla auto kulkee pelkällä sähköllä niin pitkään kun akuissa riittää latausta. ECO on luonnollisesti paras ajo-ohjelma taloudellista ajoa ajatellen. Normal on oletus ajo-ohjelma ja Sport/Sport S korostavat ohjauksen ja kaasun käytön urheilullisuutta. Sport S+ vaikuttaa Sport asennon toimintojen lisäksi urheilullisesti jousitukseen.

IS 300h:n ennakkomyynti alkoi Suomessa maaliskuussa. Ensimmäiset autot saadaan Suomeen kesäkuussa. Autoverolliset hinnat alkavat 43 930 eurosta (Comfort). Kalleimmasta Premier-varusteisesta IS 300h:sta saa maksaa 62 284 €


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin