Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lexus RX 450h 2012

Lexus RX-katumaasturista on nyt markkinoilla kolmas sukupolvi.
Autoesittely Lexus RX 450h 2012

Auton päämarkkina-alue on edelleen USA, mutta Euroopan vaatimuksia on otettu aikaisempaa enemmän huomioon. Euroopassa RX on myynnissä ainoastaan hybridiversiona. Neljä vuotta markkinoilla olleeseen RX 400h -malliin verrattuna tehoa on lisätty, mutta kulutuksen luvataan laskeneen 23 %.

RX 450h on edeltäviä malleja puhdaslinjaisempi ja sellaisena tyylikäs kokonaisuus. Pituus ja leveys vastaavat Mercedeksen ML:ää, mutta korkeutta ja etenkin akseliväliä on vähemmän. Ovet ovat suuret ja kynnykset maltilliset, joten autoon kulku onnistuu vaatteita kuraamatta.

Takaistuimella on tilaa kilpailijoita niukemmin, mutta varsinaisesti ahtaudesta ei täysikasvuistenkaan tarvitse kärsiä. Takaistuimen etureuna saisi olla ylempänä. Etuistuimet ovat miellyttävät nojatuolit, mutta sivutukea saisi olla enemmän. Autoon käyntiä helpottaa ohjauspyörän siirtyminen automaattisesti pois tieltä katkaistaessa virta.

Tavaratilaa on hybriditekniikasta huolimatta lähes kilpailijoiden veroisesti. Takaistuimen selkänoja kääntyy helposti kolmessa osassa ja tarjoaa lähes tasaista lastaustilaa. Ilmajousitus voidaan kuormauksen ajaksi laskea ala-asentoonsa.

Hybridimoottori

RX 450h:ssa on 3,5-litrainen 183-kilowattinen bensamoottori ja 123 kW sähkömoottori etuakselilla sekä taka-akselilla 50 kW sähkömoottori, joka vastaa nelivedosta. Nelivedon saa kytkettyä jatkuvaksi Snow-napilla. Noin neljänkympin nopeuteen asti auto kulkee puhtaasti sähkön voimalla. Vaihteisto toimii normaalin portaattoman automaatin tapaan. Yhdistettynä sähkökäyttöön tarjolla on eleetöntä, mutta tarvittaessa ripeää etenemistä. Bensamoottori kytkeytyy huomaamatta. Polttomoottorin lämpiämistä nopeutetaan pakokaasulämmön talteenotolla.

Kattava varustelu

RX 450h:n turvavarusteluun sisältyy mm. aktiiviset pääntuet, 10 turvatyynyä ja ksenonlähivalot. Mukavuusvarusteita perusversiossa on mm. avaimeton sisäänkulku ja käynnistys, bluetooth, nahkaverhoilu, peruutuskamera, sadetunnistin ja CD-vaihtaja. Executive-versio sisältää lisäksi mm. navigaattorin, 19" pyörät, parkkitutkat ja LED-ajovalot.

Technology-mallissa on vielä Mark Levison DVD-multimediajärjestelmä, nopeusnäyttö tuulilasissa, Pre Crash -turvajärjestelmä ja aktiivinen vakionopeussäädin. Koeajetussa Premier-mallissa varustelua täydentävät vielä ilmajousitus, sähkötoiminen kattoluukku, etuistuimien ilmastointi ja sivukamera helpottamaan kadunvarsipaikoitusta.

Sisustuksen ilme on moderni ja laadukas. Edeltävään malliin verrattuna sisustuksen tasoa on selvästi nostettu. Aivan täysiä pisteitä en silti materiaaleista antaisi. Auton toimintojen säätö ja navigaattori on toteutettu värinäytön ja hiiren tyyppisen hallintalaitteen avulla. Näytön kontrasti ja luettavuus on poikkeuksellisen hyvä. "Hiiren" kohdistaminen painikkeisiin sen sijaan on turhan paljon keskittymistä vaativaa.

Hallintalaitteet ovat selkeät ja nopeusnäyttö tuulilasissa erinomainen. Vaihdekepissä on turhaan vanhanaikainen kulissi. 15 kaiuttimen Mark Levinson Premium Surround System ei ainakaan radion kuunteluun tarjoa tavanomaista parempaa kuunteluelämystä. Säilytyslokerot ovat suurehkoja.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin