Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda Mazda2 2008-2011

Fordin Espanjassa valmistama tila-automainen Mazda 2 jäi varsin lyhytaikaiseksi malliksi, sillä nyt Suomeen asti on ehtinyt uusi Mazda2.
Autoesittely Mazda Mazda2 2008-2011

Uutuudella ei ole paljonkaan yhteistä edeltävän mallin kanssa. Se on selvästi aikaisempaa pienempi ja ennen kaikkea kevyempi.

Mazda2:n ulkomuoto on tuore ja virtaviivainen. Värivalikoimassa on tyyliin sopivia pirteitä värejä. 389 cm:n pituus on hieman niukempi kuin noin 4-metriseksi kasvaneissa kilpailijoissa.

Takaistuintilat jäävät jälkeen useimmista muista pikkuautoista. Niin polvi- kuin pääntilakin riittävät vain alle 180-senttisille matkustajille eikä leveyssuunnassakaan ole kehumista, sillä reunoilla pää osuu katon reunaan. Takaistuimen istuinosa on lyhyt.

Etuistuimet ovat pienikokoiset eikä niiden tarjoama tukikaan ole kehuttava: istuinosa on liian lyhyt ja hartiatuki niukka. Ohjauspyörässä ei ole pituussäätöä. Sen sijaan korkeussäätö löytyy niin ratista kuin kuljettajan istuimestakin. Ajoasento on kokonaisuutena aivan kelvollinen.

Tavaratila on hivenen luokan normaalikokoa pienempi. Se on kuitenkin muodoltaan selkeä. Muunneltavuus on perustasoa eli selkänoja taittuu kahdessa osassa istuinosan päälle ja jää lievästi kaltevaan asentoon, hieman tavaratilan pohjaa korkeammalle.

Ovet ovat poikkeuksellisen kevytkäyttöiset. Kääntöympyrän halkaisija on eräs markkinoiden pienimmistä. Kylkilistat puuttuvat.

Bensamoottoreita on tarjolla kolme. 1,3-litrainen on tarjolla kahtena tehovaihtoehtona, joista koeajoautossa oli tehokkaampi 86-hevosvoimainen (63 kW). Tehokkain vaihtoehto on 1,5-litrainen (76 kW/103 hv). Ford/PSA:n 1,4-litrainen diesel (50 kW/68 hv) saadaan Suomeen myöhemmin.

1,3-litrainen bensakone on jo aiemmin nähty Mazda3:ssa. Se tarjoaa kokoisekseen varsin hyvän suorituskyvyn. Kierrosherkässä moottorissa on voimaa tarjolla mukavasti läpi kierroslukualueen. Aivan pienillä kierroksilla moottorin pieni koko paljastuu eikä ohituksiin ole syytä lähteä viitosvaihteella.

Ohjaus on sähköisesti tehostettu ja kevyt. Samaan aikaan se on kuitenkin tarkka ja tunnokas. Kaikkiaan siis varsin onnistunut pikkuauton ohjaus, josta monet valmistajat saisivat ottaa oppia sähkötehostuksen tekemiseen.

Ajettavuus kaupungissa on erinomainen ohjauksen, ketteryyden ja hyvin toimivien hallintalaitteiden ansioista. Kehut eivät kuitenkaan lopu tähän. Myös maantiellä terävästi ohjautuvalla kakkosella ajaa mielellään. Suuntavakavuudessa on kuitenkin pientä toivomista. Jousitus on viritetty jäykäksi. Tämä heikentää selvästi ajomukavuutta: pienet epätasaisuudet tulevat esteittä jousituksen läpi.

Melutaso on perinteisellä pikkuautotasolla. Rengasmelun lisäksi kärsitään moottorin äänestä enemmän kuin useimmissa kilpailijoissa. Moottorin ääni on jo tyhjäkäynnillä tavanomaista voimakkaampi.

Varustetasoja on neljä: Classic, Elegance, Touring ja Sport. Varustelu määräytyy moottorin mukaan. 75-hevosvoimaisessa perusmallissa on Classic-varustelu ja 2 parasta varustelua yhdistyvät 1,5-litraiseen moottoriin. Classicissa on vakiona mm. 6 turvatyynyä, manuaali-ilmastointi, lämmitettävät sähköpeilit ja radio/CD. Elegancessa on vain muutamia lisäyksiä: sähkölasit myös takana, ajotietokone ja ulkolämpömittari.

Touringissa on ajonvakautus, vakionopeussäädin, 16" kevytmetallivanteet, etusumuvalot, automaatti-ilmastointi ja nahkaratti. Sportissa on Touringin lisäksi vain muotoilullisia yksityiskohtia. Metalliväri maksaa 550 euroa. Ajonvakautuksen saa Eleganceen 900 eurolla.

Sisustuksessa on käytetty paljon kovamuovia. Sisustuksen muotoilu on nuorekasta, mutta ei kaikilta osin kovin tyylipuhdasta. Työn laatu on sinänsä hyvää. Hallintalaitteet ovat selkeitä ja kevyitä käyttää.

Vaihdekeppi on sijoitettu kätevästi kojetauluun ja sen liikkeet ovat lyhyitä ja täsmällisiä. Radion säätimet ovat ratissa jo perusmallissa. Hansikaslokeron hyväksi on käytetty paljon suunnittelutyötä. Kannessa olevasta aukosta saa pujotettua näppärästi papereita avaamatta luukkua, mutta kokonaisuutena hansikaslokero on epäkäytännöllinen. Myös muita säilytystiloja on niukasti.

Mazda tulee ensimmäistä kertaa kilpailemaan tosissaan pikkuautomarkkinoiden kärkitiloista. Menevän näköinen ja kaikin puolin vaivattoman tuntuinen uutuus miellyttänee ostajia merkittävästi entistä enemmän.

Tilat on jätetty tietoisesti hieman niukoiksi ja myös jousituksesta on tarkoituksellisesti tehty jämäkkä. Mazda on selvästikin onnistunut pikkuauton kehittämisessä tavoitteidensa mukaisesti ja nyt on myyntitavoitteiden lunastamisen aika. Hinta ei ole luokan edullisimpia, mutta varusteluun nähden kohdallaan.

Kilpailijavertailu tehty 2009 vuoden malleista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin