Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda Mazda3 2007-2008

Mazda3 tuli myyntiin vuonna 2004, ja mallia paranneltiin hieman vuonna 2006. Se korvasi Mazdan mallistossa 323:n, jota tehtiin vuodesta 1977.
Autoesittely Mazda Mazda3 2007-2008

Mazda3 kuuluu eurooppalaisessa autojen kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskiluokkaan, missä se kilpailee esimerkiksi Nissan Qashqain ja Ford Focuksen kanssa.

Mazda3:a valmistetaan Japanissa. Kotimarkkinoillaan Mazda3 tunnetaan nimellä Axela. Malli on varsin suosittu ympäri maailmaa.  Sitä valmistetaan noin 300 000 kappaleen vuosivauhdilla.

Mazda on japanilainen autonvalmistaja, mutta Ford-konserni omistaa noin kolmanneksen sen osakkeista. Niinpä Mazda3:ssa on sama C1-alusta kuin Ford Focuksessa ja Volvo 50:ssa sekä samanlaisia moottoreita kuin joissain Fordin malleissa.

Mazda3:n markkinointi korostaa dynaamista ja urheilullista ulkonäköä. Tarjolla ovat hatchback- ja sedan-versiot sekä niistä kolme varustetasoa: Classic, Elegance ja GT.

Hyviä ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta tuodaan mielellään esille. Lukkiutumattomat jarrut on varustettu hätäjarrutehostimella. Turvakorirakenne ja kuusi turvatyynyä tuovat turvallisuuden tunnetta.

Elegance-versiossa matkustamoon saa lisävarusteena automaatti-ilmastoinnin ja ajotietokoneen. Vakiona ovat äänentoiston säätimet ohjauspyörässä, joka on nahkaa, ja kangasverhoilua. GT:ssä ajotietokone on vakiona, samoin DSC-ajonhallintajärjestelmä ja luistonesto. Ääntä toistaa kuusi kaiutinta ja ulospäin tämä urheilullisen version erottaa etenkin 15- tai 16-tuumaisista alumiinivanteista.

Sedanin tavaratila vetää 413 litran kuorman ja hatchback 300 litraa. Saatavilla on neljä bensiinimoottoria ja diesel. 1,2-2 litran bensiinikoneet kehittävät 84-150 hevosvoimaa.

Erikoismalli Mazda3 MPS (Mazda Performance Series) on 2,3-litraisella turbomoottorilla kulkeva urheiluauto. Hevosvoimia löytyy 260 ja suurin vääntömomentti on 380 Nm (3000 r/min). Polttoaine palaa keskimäärin 9,7 l/100 km.

MPS:n erikoisuuksiin kuuluu moottorinohjausjärjestelmä, joka tarkkailee  vaihteita ja ohjauskulmaa ja säännöstelee tarpeen mukaan moottorin vääntömomenttia. MPS vielä näyttää urheiluautolta, koska siinä on 18 tuuman kevytmetallivanteet, suuri pakoputken ulostulo ja suuri  ilmanottoaukko.

845 uutta Mazda3:a rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007. Edullisimmat 1,4-1,6-litraiset Classic- ja Elegance-versiot saa autokaupasta mukaansa hiukan alle 20 000 eurolla (huhtikuu 2008). Esimerkiksi 1,6-litraisella dieselillä varustettu porrasperä Classic maksaa hiukan alle 20 000 euroa ja se kuluttaa vajaat 7 litraa sadalla kilometrillä (hiilidioksidipäästöt: 162 g/km). 1,6-litraisella TD-dieselillä kulkeva Business Elegance maksaa hiukan yli 20 000 ja kuluttaa keskimäärin vain vajaat 5 litraa diesel-öljyä sadalla kilometrillä. Myös hiilidioksidipäästöt on saatu alas (128 g/km).

Vaikka turvallisuutta korostetaan, ilmeni EuroNCAP:n kolaritestissä (v. 2006) jonkin verran puutteita. Mazda3 sai neljä tähteä viidestä aikuisten turvallisuudesta, lasten turvallisuudesta kolme tähteä viidestä ja jalankulkijatestissä kaksi tähteä neljästä. Kuljettajan vasemman polven, reiden ja lantion suojauksesta paljastui eniten parantamisen varaa. Auton puskuri jäi jalankulkijatestissä kokonaan pisteittä.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin