Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda MX-5 (2008)

Autoesittely Mazda MX-5 (2008)

Mazda MX-5 on pieni ja edullinen kaksipaikkainen avoauto jonka ensimmäinen malli esiteltiin jo vuonna 1989. Nykyinen, kolmas mallisukupolvi, esiteltiin vuonna 2005. Konsepti on ollut toimivan, MX-5 on kaikkien aikojen myydyin kaksipaikkainen avoauto noin 725 000 kappaleen myynnillä.

MX-5 on tehty kruisailuun ja hauskanpitoon kesäkeleille. Missään tapauksessa se ei ole kovin käytännöllinen, tavaratilaakin on vain 150 litraa. Retrohenkisyys ja hauskan tavoittelu ovat olleet suunnittelussa käytännöllisyyttä edellä. Käytännöllistä on kuitenkin pieni koko, kurvailu ahtaissa parkkihallesissakin onnistuu vaivattomasti. Autossa istutaan matalalla mutta näkyvyys ulos  on kuitenkin kohtuullisen hyvä. MX-5 on 399,5 cm metriä pitkä ja 124,5 cm korkea. Painoa on noin 1150 kg.

MX-5 on saatavana kangas tai kovakattoisena. Kovakattoisen mallinimi MX-5 Roadster Coupe. Sen erikoisuus on katon taittuminen napin painalluksella piiloon istuinten taakse niin että tavaratila ei pienene lainkaan. Se on ainutlaatuinen ominaisuus kovakattoisissa avoautoissa. Kangaskatto on käsikäyttöinen ja suhteellisen helppokäyttöinen. Parhaimmillaan auto on kuitenkin katto auki.

Takavetoisen MX-5:n moottorivaihtoehdot ovat 1,8 ja 2,0 litraiset nelisylinteriset bensiinikoneet joiden tehot ovat 93 kW ja 118 kW. Kiihtyvyys 0-100 km/h 9,4 s ja 7,9 s.Vaihteistona viisivaihteinen manuaali paitsi 2,0 Sport versiossa jossa on kuusivaihteinen manuaali.

Varustelutasot ovat Base, Base & Pack ja Sport. Kaikissa malleissa on turvallisuusvarusteina etu- ja sivuturvatyynyt molemmille matkustajille, luistonesto- ja ajonhallintajärjestelmät, ABS-jarrut ja turvavöiden esikiristimet. Base-varustelu sisältää myös CD-radion sekä sähkötoimiset ikkunat ja taustapeilit. Base & Pack on suositeltava varustetaso, edellisten lisäksi tulee mm. 16” alumiinivanteet, ilmastointi, radion ohjauspyräsäätimet ja nahkainen ohjauspyörä sekä kuusi kaiutinta. Parhaiten varustetussa Sport-mallissa on Xenon-valot, nahkaistuimet, kuuden CD:n vaihtaja ja BOSE audiojärjestelmä, automaatti-ilmastointi ja 17” alumiinivanteet. Lisävarusteena tarjotaan mm. spoilereita, vakionopeuden säädintä ja parkkitutkia eteen ja taakse.

Perusversio MX-5 1,8 Base maksaa 27 990 euroa ja kallein MX-5 Roadster Coupe 2,0 Sport 41 890 euroa (huhtikuu 2008). Kilpailujoita ei ole kovin monta. BMW Z4 on samantyyppinen auto mutta hieman kalliimpi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin