Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda RX-8 (2008)

Autoesittely Mazda RX-8 (2008)

Mazdan urheiluauton RX-8:n valmistus aloitettiin Japanissa vuonna 2003. RX-8 on nelipaikkainen urheiluauto jonka erikoisuus on Wankel eli – kiertomäntämoottori. Mazda esitteli ensimmäisen Wankel-moottorinsa vuonna 1967 ja on ainoa autonvalmistaja joka on valmistanut suuria määriä Wankel-moottorisia autoja.

RX-8:n kori on coupemainen, mutta siinä on kuitenkin neljä ovea, takaovet ovat kapeat ja takareunasta saranoidut. Auto on neljälle rekisteröity ja takapenkin jakaa keskikonsoli.

1,3 litraisesta moottorista on saatavilla 141 kw ja 170 kW versiot. Moottori kiertää varsin korkealle, 8200 kierrosta minuutissa (171 kW versio). Wankel-moottoria on arvosteltu suuren kulutuksen takia. Vaikka moottorit ovat tehokkaita, 10,6 (141 kW) ja 11,2 (171 kW) litran kulutuslukemat ovat korkeat. 141 kW versio kiihtyy 0-100 km/h 7,2 sekunnissa ja tehokkaampi versio 6,4 sekunnissa.

Moottorin pieni koko mahdollistaa sen asennuksen tavallista matalemmalla ja taaemmaksi. Näin on saatu ihanteellinen 50 : 50 painonjakauma. RX-8 on takavetoinen ja manuaalivaihteinen.

Varustetasoja on kolme, perusmalli RENESIS 141 kW, RENESIS 141 kW Sport ja huippumalli RENESIS 170 kW Sport. Kaikikissa on kattava turvallisuusvarustelu johon kuuluu mm. kuusi airbägiä ja DSC-ajonhallintajärjestelmä. Huippumallissa on Xenon-valot ja molemmissa Sport malleissa 18 tuuman alumiinivanteet. Sport-malleihin voi valita lisävarusteena nahkasisustuksen, kattoluukun, ja DVD-navigoinnin. Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi vetokoukku, parkkitutka, spoilerit, ilman ulostulo-ohjaimet ja istuinlämmittimet. Tavaratila on 290 litraa ja sinne mahtuu kaksi golfbägiä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin