Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda6 2013

Uusi kolmannen sukupolven Mazda6 sedan esiteltiin Moskovan autonäyttelyssä 2012. Pariisin autonäyttely toi sedanin rinnalle farmarimallisen Wagon version. Farmari on suunniteltu ensisijaisesti Eurooppaa varten, sedanin päämarkkinat ovat mm. USA:ssa ja Venäjällä.
Autoesittely Mazda6 2013

 

Farmarimallin akseliväli on 8 cm porrasperäistä lyhyempi, ja vaikka auto on luokkansa pisimpiä, niin painoa on onnistuttu pudottamaan. Painon pudotus auttaa niin suorituskyvyssä kuin taloudellisuudessa. Huomion arvoista on myös se, että farkku on 6,5 senttiä lyhyempi kuin sedan, jolla on mittaa 4,78 metriä. Näissä mitoissa voi huomata markkinasuuntaukset. Euroopassa suositaan farmareita, kun taas Yhdysvalloissa suurempia sedaneita. Hatchback -versiota autosta ei ole tulossa tarjolle.

Farmarin 506 litran (VDA) tavaratila ei vastaa ajatusta merkin isoimmasta farmarista. Tavaratilan pohja on melko korkealla ja korkeussuunnassakin tila jää moneen kilpailijaan verrattuna pieneksi. Vertailun vuoksi sedanin tavaratila vetää 483 litraa (VDA). Eroa on siis vain 23 litraa. Toki penkit kaatamalla farmariin saadaan lisää tilaa lähes tuhat litraa, ja jos tavaratilan lattian alla olevat lokerot otetaan laskuihin mukaan, on tavaratila perusasennossa 522 litraa.

Ulkonäöltään molemmat korimallit erottuvat luokassaan edukseen. Ulkonäkö on yllättävänkin yhtenevä konseptimalli Takerin kanssa, jonka kerrottiin ilmentävän merkin uutta ”Kodo- Soul of Motion” muotokieltä, joka esiteltiin myös CX-5 mallissa. Onkin sanottu että uusi kutonen tuo mieleen Jaguar XF:n tai Aston Martinin. Virtaviivainen auto kieltämättä on ja samaa sulavuutta löytyy auton sisätiloista.



Farmarimallin takaistuin on matalahko, mutta hyvä. Pääntilaa riittää pitkillekin matkustajille. Myös edessä istuimet ovat urheilullisen tukevat. Laatuvaikutelma ja materiaalit ovat pääosin korkeatasoisia ja kestävät vertailun saksalaisten kanssa.

Varustetasoja on kolme: Active, Premium ja Luxury

Edullisimman Activen vakiovarusteisiin kuuluvat mm. Avaimeton käynnistys, ajotietokone, automaattisesti himmenevä taustapeili, mäkilähtöavustin, AUX ja USB liitännät, ohjauspyörän audiosäätimet ja manuaalinen ilmastointi.

Premium pitää edellä mainittujen lisäksi mm. Etusumuvalot, pyyhin- ja valoautomatiikan, sähköisesti taittuvat ulkopeilit, vakionopeudensäätimen, automaattisen kaksivyöhyke ilmastoinnin, värillisen TFT kosketusnäytön, bluetooth – handsfreen ja tummennetut takalasit.



Sokerina pohjalla on Luxury, jonka pitkään vakiovarustelistaan kuuluu edellä mainittujen lisäksi mm. Peruutuskameran, nahkapenkit sähkösäädöillä, LED päiväajovalot, Bose audion sekä adaptatiivisen vakionopeussäätimen automaattivaihteiden yhteyteen.

Moottorit ja hinnat

Moottorivalikoimasta löytyy 2-litraiset 145- ja 165-hevosvoimaiset bensiinimoottorit sekä 2,5-litrainen bensiinimoottori, joka kehittää 192 hevosvoimaa. Dieseleistä on tarjolla 2,2-litraiset 150- ja 175-hevosvoimaiset versiot. Uusien kuutosten tekniikka siirtyy samalle Skyaktiv-linjalle CX-5:n kanssa. Bensamoottorit ovat entiseen tapaan vapaasti hengittäviä, mutta selvästi edeltävää mallia taloudellisempia. Edistyksellistä sammutusautomatiikkaa on kehitetty edelleen jarrutusenergian talteenotolla. Bensiinimoottorien väännöt liikkuvat 208 Nm ja 256 Nm:n välillä. Dieseleissä vastaavat lukemat ovat 380 – 420 Nm.

Kolmannen sukupolven Mazda6 käyttää Mazdan kehittämää kondensaattoriin perustuvaa jarrutusenergian talteenottojärjestelmää. i-ELOOP-nimeä kantava tekniikka on viimeisin osa yhtiön kestävän Zoom-Zoomin strategiaa. i-ELOOP, i-stop-järjestelmä sekä SKYACTIV-voimansiirto, -alusta ja –kori luovat pohjan taloudellisuudelle ja vähäisille CO2-päästöille. 



Auto kiihtyy 0-100 km/h parhaimmillaan 7,8 sekunnissa ja verkkaisimmillaan 10,5 sekunnissa, joten jalkoihin autolla ei ainakaan jää. Vaihteistot ovat joko kuusivaihteisia manuaaleja tai automaatteja. Yhdistetyn ajon kulutuslukemat liikkuvat 4,2 (150 hv diesel sedan) ja 6,4 (192 hv bensa farmari) litran välillä. CO2-päästöt puolestaan liikkuvat 108- ja 148 gramman välillä.

Edullisimmillaan uuden Mazda 6:n saa omakseen 27.755,46 eurolla (2.0 sedan 145 hv Active). Kallein versio on 175 hv diesel farmari Luxury varustetasolla ja automaattivaihteilla (47.378,03 euroa).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin