Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E Coupe 2009

E-sarjan odotettu coupé-malli liittyy saumattomasti muuhun Mercedes-Benz E-sarjaan. Coupén keulan kaksoisvalot on muotoiltu hieman terävimmiksi kuin sedanissa.
Autoesittely Mercedes-Benz E Coupe 2009

Ilmeen täydentävät urheilullinen jäähdyttimen säleikkö sekä keulan korostunut V-muoto. Voimakasta olemusta ilmentävät takapyörien koteloiden selkeät korostukset. Sivuikkunoiden väliset B-pilarit puuttuvat, ja etusivuikkunat ovat täysin kehyksettömät.

E-sarjan coupé-malliin on tarjolla viisi moottoria, joiden keskikulutukset vaihtelevat 5,1–10,9 litran välillä. Dieselvaihtoehdot ovat E 250 CDI BlueEfficiency (BE) (150 kW/204 hv) sekä V6-moottorilla varustettu E 350 CDI BE (170 kW/231 hv). Moottorit takaavat eleettömän voimantunteen erittäin taloudellisesti. Esimerkiksi E 250 CDI BE:n keskikulutus on vain 5,3 litraa ja CO2-päästöt 138 g/km, vaikka se tuottaa 500 newtonmetrin huippuväännön jo 1600 minuuttikierroksen kohdalla. Moottorissa hyödynnetään kaksivaiheista turboahtamista, piezo-suuttimia ja viimeisintä common-rail-teknologiaa. Edeltävään mallisarjaan verrattuna tehoa on 36 prosenttia enemmän vaikka kulutus on pienentynyt 17 prosenttia.

Bensiinimoottorit ovat suorasuihkutukseen perustuvat E 250 CGI BE (150 kW/204 hv) ja E 350 CGI BE (215 kW/292 hv). Jälkimmäisen keskikulutus on laskenut 14 prosenttia verrattuna edeltävään vastaavaan V6-moottoriin ja on nyt 8,5 litraa sadalla kilometrillä. Huipulta löytyy V8-moottorilla varustettu E 500 Coupé (285 kW/388 hv), jonka 530 newtonmetrin huippuvääntö lähestyy tehokkaimpia urheiluautojen moottoreita.

E-Coupén kaikki moottorit täyttävät tiukimmat Euro5-päästönormit. V6- ja V8-moottorien yhteydessä on Mercedes-Benzin 7G-Tronic-automaattivaihteisto.

E-sarjan Coupé tarjoaa joukon vakio- ja lisävarusteita, jotka on saanut aiemmin vain kaikkein ylellisimpiin coupé-malleihin. Tällainen on muun muassa Agility Control -järjestelmä, joka säätää iskuvaimennusta automaattisesti kulloiseenkin ajotilanteeseen parhaiten sopivaksi. Vaihtoehtona on myös Ajodynamiikkapaketti, jossa alustamukavuutta voidaan säätää Comfort- tai Sport-säädöllä parhaiten ajotilanteeseen sopivaksi valitsimen avulla. Säätö vaikuttaa myös kaasupolkimen reagointinopeuteen ja automaattivaihteiston vaihtamisnopeuteen.

Vakiovarusteita ovat ennakoiva Pre-Safe-turvajärjestelmä sekä jalankulkijan loukkaantumisriskiä törmäystilanteessa pienentävä Active Bonnet -konepelti. Törmäyksessä konepellin takaosa nousee 50 milliä, jolloin alle jää entistä enemmän tyhjää ja joustavaa tilaa. Nerokkaan avautumismekanismin ansiosta kuljettaja voi itse painaa ylös ponnahtaneen konepellin takaisin paikoilleen, ilman aikaa vievää käyntiä korjaamolla.

Vakiovarusteita ovat niin ikään automaattisesti ajotilanteeseen mukautuvat ajovalot (Adaptive Main Beam Assist), vireystilan valvontajärjestelmä (Attention Assist) sekä automaattinen hätäjarrutus (Brake Assist Plus ja Pre-Safe Brake). Attention Assist -järjestelmä seuraa kuljettajan ajokäyttäytymistä 70 eri muuttujan avulla paljastaakseen välittömästi väsymyksen ja varoittaakseen jo ennen kuin kuljettaja on lähellä äkkinukahtamista ohjauspyörän takana. Adaptive Brake –jarruissa on mukana mäkilähtöavustin. 
E-sarjan coupé-mallissa on seitsemän turvatyynyä: kaksi sekä kuljettajan että etumatkustajan edessä ja sivuilla, yksi kuljettajan polvien kohdalla ja kaksi ikkunaturvaverhoa. Takaturvatyynyt ovat saatavissa lisävarusteina. Korin painosta kaksi kolmasosaa on erilaisia suurlujuusteräksiä. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa on myötäävät Neck-Pro-niskatuet, jotka vähentävät loukkaantumisriskiä peräänajoissa.

Coupén vakiovarusteisiin kuuluvat osittain sähköisesti säätyvät etuistuimet, joiden selkänojien easy-entry-toiminto helpottaa kulkua auton takapenkeille. Jos etuistuimet on varustettu muistitoiminnolla, pakettiin sisältyvät myös istujaa neljästä suunnasta tukevat, automaattisesti säätyvät lannetuet. Ne parantavat istuinmukavuutta edelleen tukemalla alaselkää dynaamisissa ajotilanteissa. Lisävarusteena autoon voi valita myös nahkaverhoillut, tuuletetut istuimet tai täyttyvillä ilmataskuilla varustetut monisäätöistuimet. Myös taakse saa kaksi erillisistuinta, joiden taittuvat selkänojat laajentavat tavaratilaa tarvittaessa.

Coupén matkustusmukavuutta lisää korin pidentäminen ja leventäminen 46 millimetrillä edeltävään mallisarjaan verrattuna. Tämä on lisännyt etu- ja takaistuimien välistä tilaa 10 millimetrillä 789 millimetriin ja kyynärtilaa peräti 49 millimetrillä.

Coupéssa on vakiona Thermotronic-automaati-ilmastointi, jonka lämmitys- ja jäähdytysteho on kasvanut viisi prosenttia. Lisävarusteena on saatavilla kolmivaiheinen Thermotronic-ilmastointi, jossa ilmavirran määrää ja jakautumista voidaan säädellä Diffuse-, Medium- ja Focus- säätöjen avulla.

Uusi E-sarjan coupé-malli on tarjolla Elegance- ja Avantgarde -varustetasoilla. Tarjolla on lisäksi erityisen urheilullinen AMG-lisävarustepaketti levikkeillä, erikoisvanteilla ja 18-tuumaisilla renkailla (koko edessä 235/40 ja takana 255/35). Huipputasoa edustaa Prime Edition -varustepaketti, joka sisältää muun muassa panoraama-lasikaton ja titaaninharmaat 18-tuumaiset AMG-vanteet.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin