Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GL 2013

Loppuvuodesta 2012 Suomeen saapunut Mercedes-Benz GL on nyt mitoiltaan 5120/2141/1850 mm (pit./lev./kork.). Ulkonäkömuutoksiin kuuluvat etupuskurin kromikoristeeseen integroidut Led-huomiovalot, ja kromisävyinen alustasuoja.
Autoesittely Mercedes-Benz GL 2013

Takailmeen luovat kaksiosaiset led-takavalot ja leveä kattospoileri. Vakiovarusteena GL:ssä on 18-tuumaiset vanteet. Tarjolla on myös ulkopuolen AMG Sport –varustepaketti.

GL tarjoaa seitsemän istumapaikkaa 2–3–2-istuinjaolla 3075 millin akselivälille. Edeltävän sukupolven GL:ään verrattuna kaikilla kolmella istuinrivillä on enemmän hartia-, kyynärpää- ja pääntilaa. Kolmannen rivin istuimet toimivat sähköisesti, ja pääsyä niille helpottaa keskirivin Easy-Entry-toiminto. Tavaratilan suuruus on 680–2300 litraa.

Kojelaudasta löytyy vakiovarusteinen värinäyttö, jonka Infotainment-toimintoja hallitaan keskikonsolin controller-kytkimellä.

Vakio- ja valinnaisvarustelu

Mercedes-Benz GL on keventynyt noin 90 kilolla, sillä korissa ja akseleissa on käytetty alumiinikomponentteja, ja esimerkiksi kojelaudan takainen poikittaispalkki on valmistettu magnesiumista. Äänieristystä on merkin mukaan parannettu akustisella tuulilasilla sekä hyödyntämällä uudentyyppisiä eristemateriaaleja.



GL:n vakiovarusteisiin kuuluvat esimerkiksi kuorman mukaan säätyvä Airmatic-ilmajousitus, Intelligent Light System, Easy-Entry-takaistuin, kuljettajan vireystilaa valvova Attention Assist –vireystila-avustin, CPA-törmäyksenestoavustin, Easy-Pack-takaluukku sekä Articotekonahkaverhoilu.

Kuljettajaa tukevia järjestelmiä ovat Steer Control –ohjausavustin sekä uusi sivutuuliavustin, joka tarvittaessa korjaa auton liikesuuntaa hyvin tuulisissa oloissa. GL:ään ovat saatavana myös esimerkiksi aktiivinen pysäköintiavustin, sekä neljän kameran tarjoama 360 asteen lintuperspektiivikuva auton ympäriltä, joka helpottaa auton käsittelyä ahtaissa tiloissa.

Jatkuva 4Matic-neliveto jakaa vetoa etu- ja taka-akselin välille suhteessa 50:50. GL 63 AMG:ssä vetosuhde on 40:60.

Autossa on myös DSR-alamäkihidastin sekä erityisohjelma maastoajoa varten. On&offroad-paketissa on kuusi ajo-ohjelmaa ja käytössä ovat myös alennusvaihde ja tasauspyörästön lukko. Moottoritila on alta suojattu, ja alustassa kuituvahvistettu erikoispanelointi. Säädettävän jousituksen myötä GL:n maavara on 306 mm ja kahlaussyvyys 600 milliä.



Kolme moottorivaihtoehtoa ja AMG-versio

GL-malliston dieselvaihtoehto on V6-moottorinen GL 350 BlueTec 4Matic, jonka keskikulutus on pienimmillään 7,4 litraa/100 km. Moottorin teho on 190 kW (258 hv) ja vääntö 620 Nm. Moottorin päästötaso on EU 6, kiitos pakokaasuja kierrättävän SCR-teknologian ja AdBluelisäaineen.

Bensiinimoottorinen vaihtoehto on V8-moottorilla varustettu GL 500 4Matic BlueEfficiency, jonka keskikulutus saavuttaa EU 5 –päästötason. Ensimmäistä kertaa on tarjolla myös huipputason GL 63 AMG –malli, joka on varustettu AMG:n 5,5-litraisella V8- biturbomootorilla. Kaikissa malleissa vakiona on uusi 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto ECO start-stop-toiminnolla.

GL-sarjan hinnat Suomessa alkavat 115191 eurosta (GL 350 BlueTec 4Matic).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin