Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2008-2011

Mercedes on lähtenyt keskiluokan katumaasturien luokkaan kilpailijoista poikkeavalla tavalla.
Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2008-2011

Muiden esitellessä yhä henkilöautomaisemmin muotoiltuja malleja, GLK ammentaa muotokielensä G-sarjan alunperin työkaluksi suunnitellusta muotoilusta.

Sisätilat

Ulkomitoiltaan GLK on muutamia senttejä kilpailijoita pienempi. Tämä tuntuu myös takaistuimella. Polvitilaa on hieman niukasti ja takaovet ovat kapeat. Käynti takaistuimelle housuja kuraamatta on liki mahdotonta, mikä osittain johtuu myös leveistä kynnyksistä. Auton kapeus tuntuu myös edessä: istuimet ovat lähellä ovia. Pääntilaa on runsaasti niin edessä kuin takana. Etuistuinten muotoilu on onnistunut, mutta istuinosa saisi olla hieman pitempi. Takaistuin on matalahko ja melko lautamainen ja kova, mutta mukavuuden suhteen ei silti ole juuri valittamisen aihetta.

Tavaratilan koko jää myös kaikissa suunnissa muutaman sentin kilpailijoita jälkeen. C-sarjan farmarimalliin verrattuna tila on perusasennossaan noin 15 cm lyhyempi ja 5 cm korkeampi. Monikäyttöisyys on toteutettu yksinkertaisesti. Istuinosat eivät käänny, joten laajennetun tilan pohja on kalteva.

Moottorit

GLK:n moottorivalikoimassa on aluksi kaksi 6-sylinteristä bensakonetta ja 320 CDI. Isot bensakoneet voi unohtaa jo senkin takia, että 320 CDI on halvempi. Kevään aikana alkaa 4-sylinterisen 220 CDI:n valmistus. 320 CDI:n 540 Nm:n vääntö takaa vaivattoman etenemisen. Voimaa on reilusti jo pienillä kierroksilla. Kaikissa malleissa on vakiona 7-vaihteinen automaattivaihteisto. MB:n 6-sylinteristen mallien tavoin 320 CDI:nkin vaihteisto vaihtaa pehmeän nykäyksettömästi.

Varustelu

Vakiovarusteisiin sisältyy mm. 7 turvatyynyä, rengaspainevaroitin, aktiiviset pääntuet, kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, bluetooth, radio/CD ja osittain sähkösäätöiset etuistuimet. Lisävarusteisiin saa vaivatta tuhlattua melkoisen määrän rahaa. Metalliväri maksaa 1 320 euroa, nahkaverhoilu 3 570 euroa, ksenonvalot 2 190 euroa, pysäköintitutka 1 230 euroa, sadetunnistin 180 euroa, vararengas 90 euroa ja kattokaiteet 460 euroa.

Sisustus

Kulmikkaasti muotoiltu sisustus tuo etenkin mittariston lipan osalta mieleen 80-luvun Mercedekset. Sisustuksen laadussa ei ole huomauttamista. Sisätilojen Sport-pakettiin sisältyvät alumiinikoristeet (erikseen 630 euroa) parantavat ilmettä merkittävästi. Myös nahkaratti (350e) on suositeltava.Kangasverhoilu on aina musta. Sisätilojen toimivuus on korkealla tasolla. Säilytyslokerot ovat reilusti mitoitettuja hansikaslokeroa lukuun ottamatta.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin