Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2012

Uudistuneen GLK:n korimuotoilussa yhdistyvät maastoajoneuvon ominaispiirteet Mercedes-Benzin nykyiseen muotokieleen.
Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2012

GLK:lle ovat ominaisia lyhyet etu- ja takaylitykset, pysty keula ja tuulilasi, uudelleen muotoillut etuvalot sekä kaikkien mallien vakiovarusteisiin kuuluvat led-valot.

Etumaskissa on kaksi hopeanväristä puolaa ja keskellä Mercedes-tähtilogo. Kattokaiteet on suunniteltu kokonaan uudelleen, samoin takaosan alustasuoja sekä takavalot, joissa käytetään myös valokuituja ja led-valoja. GLK:n sivuprofiilia korostavat etupyöräkoteloiden takareunasta alkavat leikkaukset, joista ylin jatkuu korin takavaloihin saakka.

Ensimmäistä kertaa ovat saatavina ilmanvastuksen suhteen optimoidut 17-tuumaiset kevytmetallivanteet. Muut vannekoot ovat 19 ja 20 tuumaa. Tarjolla on myös ulkopuolen AMG Sport –paketti: AMG:n etu- ja takalevikkeet, jäähdyttimen säleikkö kromatuilla puolilla, AMG-led-valot, urheilujousitus sekä 5-puolaiset ja 19-tuumaiset AMG-kevytmetallivanteet. Ulkovärivaihtoehtoja on kymmenen sekä lisäksi kaksi erikoisväriä: timantinvalkoinen Bright-metalli sekä lutsoniitinharmaa.

Matkustamo

Puu- tai alumiiniosilla sekä neljällä pyöreällä tuuletinaukolla somistettu kojelauta on kokonaan uusi. Käyttömukavuutta lisäävät kolmipuolainen urheiluohjauspyörä, uusi istuinmuotoilu, tuoreet sisäverhoiluvärit sekä ensi kertaa GLK:ssa – led-kuituvaloilla toteutettu epäsuora tunnelmavalaistus. 7G-Tronic-vaihteiston Direct Select –valitsin on sijoitettu ohjauspylvään oikealle puolelle.



Matkustamon verhoiluvaihtoehtoja on tarjolla sekä yksi- että kaksisävyisiä värivaihtoehtoja kuten musta/posliini ja musta/vaalean ruskea. Sisätilan Sport –varustepaketissa autoon saa esimerkiksi mustat urheiluistuimet Artico-tekonahka/Dinamica-mikrokuitu-verhoilulla tai kokonaan mustalla nahkaverhoilulla.

Vakiovarustelu

Uudistuneen GLK:n vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja matkustajan etu-, lanne- ja sivuturvatyynyt, kuljettajan polviturvatyynyt sekä ikkunaturvaverhot kuljettajalle, matkustajalle sekä takaistuimen reunapaikoille. Polkimet ovat törmäyksessä kokoon taittuvaa mallia, ja etuistuimissa on Neck-Pro-pääntuet. Jalankulkijan suojaa parantaa aktiivinen konepelti. Turvallisuutta täydentävät mukautuvat jarrut mäkilähtöavustimella sekä Hold-toiminnolla, ja lisäksi jarruihin sisältyy kuivaustoiminto märällä ajettaessa.

GLK:n vakiovarusteita ovat myös mukautuva Agility Control –vaimennus, ASR-vetoluistonesto, BAS –jarruavustin hätäjarrutoiminolla, Direct-Steer-ohjaus, ESP-ajonvakautus perävaunun vakautustoiminnolla sekä rengaspainevaroitin. Ohjauksen Steer Control –toiminto tukee kuljettajaa kevyellä vastaohjausliikkeellä, jos auto ei pysy aiotussa ajosuunnassa. Matkustusmukavuutta lisäävät esimerkiksi 2-alueinen Thermatic-automaatti-ilmastointi, pyyhkimien sadetunnistin ja kaukoajovaloavustin. GLK:n 4Matic-nelivetomalleissa tarjolla ovat lisäksi 4ETS-luistonvalvonta sekä vakionopeussäädin nopeudenrajoittimilla.



Infotainment

GLK:n vakiovarustukseen kuuluvan Audio 20 CD –järjestelmän perusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kaksoisviritin, halkaisijaltaan 5,8-tuumainen TFT-monitoiminäyttö, USB- ja Aux-In-liitännät sekä sisäänrakennettu Bluetooth-yhteys. Takapenkillä matkustavien viihtyvyyttä voi parantaa taitettavalla ja 180 astetta kääntyvällä Apple iPad –telakointiasemalla (valinnaisvaruste). Becker Map Pilot –navigaatiojärjestelmän voi integroida monitoiminäyttöön ja auton äänentoistoon. Tarjolla on myös Comand Online –multimediajärjestelmä 7 tuuman korkearesoluutioisella värinäytöllä ja kovalevyllä, ja järjestelmään voi liittää digitaalisen TV-vastaanottimen. Äänentoiston huippua edustaa Harman Kardon Logic 7 –surround-äänentoisto 510 W:n teholla ja 12 kaiuttimella.

Valinnaisvarusteet

GLK-malliin saa valinnaisvarusteina useita S- ja E-sarjoissa esiteltyjä turva- ja avustinjärjestelmiä. Tällaisia ovat Attention Assist –vireystilan valvonta ja ennakoiva Pre-Safe-turvajärjestelmä. Ajoavustinpaketissa autoon saa Distronic Plus –etäisyysavustimen Bas Plus –toiminnolla, Pre-Safe-jarrut sekä aktiivisen kaista-avustimen ja aktiivisen katveavustimen. Aktiiviseen pysäköintiavustimeen voidaan nyt liittää neljän kameran valvontajärjestelmä, joka tuottaa 360 asteen laajuisen lintuperspektiivikuvan auton ympäristöstä ja helpottaa auton käsittelyä ahtaissa paikoissa ja peruutettaessa. Älykkään ILS-valojärjestelmän yhteydessä tarjolla on Offroad Light –valaistus, jossa ajovalojen erityisasetuksilla auton ympäristöön saadaan normaalia parempi valoteho ja –kuvio.

Moottorit

GLK-mallistossa on kuusi dieselmoottoria sekä yksi bensiinikäyttöinen vaihtoehto, V6-moottorinen GLK 350 4Matic BlueEfficiency (225 kW/306 hv), jossa hyödynnetään nykyaikaista BlueDirect-teknologiaa. Bensiinimoottorin keskikulutus vaihtelee (varusteista riippuen) 8,1–8,6 litraan/100 km ja CO2-päästöt 189–199 grammaan/kilometri.



Takavetoiset dieselmallit GLK 200 CDI BlueEfficiency (105 kW/143 hv) sekä GLK 220 CDI BlueEfficiency (125 kW/170 hv) on varustettu kuusivaihteisella käsikäyttöisellä vaihteistolla. Molempien keskikulutus on 5,6–6 litraa/100 km ja CO2-päästöt 145–156 g/km.

Nelivetoiset dieselmallit ovat GLK 220 CDI 4Matic BlueEfficiency (125 kW/170 hv), GLK 220 BlueTec 4Matic (125 kW/170 hv), GLK 250 BlueTec 4Matic (150 kW/204 hv) sekä V6-moottorinen GLK 350 CDI 4Matic BlueEfficiency (195 kW/265 hv). Moottorista riippuen kulutus vaihtelee ainoastaan 6,1–7 litran välillä ja CO2-päästöt 159–183 g/km. GLK:n BlueTec-mallit täyttävät jo nyt EU6-päästönormin sekä vastaavan US BIN 5 –normin.

Koko GLK-malliston vääntölukemat vaihtelevat 350–620 newtonmetrin välillä. Kaikkien mallien vakiovarusteena on ECO start/stop-automatiikka sekä kaikissa 4Matic-malleissa 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto. BlueEfficiency-teknologiapakettiin kuuluvat niin ikään vähäkitkainen voimansiirto, sähköinen ohjaustehostus sekä matalan vierintävastuksen renkaat.

Uudistuneen GLK:n hinnat lähtevät vähän päälle 46.500 eurosta. Kalleimman mallin 350 BE 4Matic A:n lähtöhinta on vähän päälle 75.300 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin