Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2013

Mercedesin kompakti SUV-malli uudistui vuonna 2012. Faceliftin saaneen GLK:n korimuotoilussa yhdistyvät maasturimaisen ajoneuvon ominaispiirteet Mercedes-Benzin nykyiseen muotokieleen.
Autoesittely Mercedes-Benz GLK 2013

GLK:lle ovat ominaisia lyhyet etu- ja takaylitykset, pysty keula ja tuulilasi, uudelleen muotoillut etuvalot sekä kaikkien mallien vakiovarusteisiin kuuluvat led-valot. Etumaskissa on kaksi hopeanväristä puolaa ja keskellä Mercedes-tähtilogo. Kattokaiteet on suunniteltu kokonaan uudelleen, samoin takaosan alustasuoja sekä takavalot, joissa käytetään myös valokuituja ja led-valoja. GLK:n sivuprofiilia.

GLK:n luontaisia vahvuuksia ovat erinomainen näkyvyys joka suuntaan sekä korkea istuma-asento, jotka helpottavat auton käsittelyä ja ajamista maastossa. Viihtyvyyttä lisää se, että matkustamon laatuvaikutelma on parantunut. Puu- tai alumiini listalla sekä neljällä pyöreällä tuuletinaukolla somistettu kojelauta on kokonaan uusi. Käyttömukavuutta lisäävät kolmipuolainen urheiluohjauspyörä, uusi istuinmuotoilu, tuoreet sisäverhoiluvärit sekä – ensi kertaa GLK:ssa – led-kuituvaloilla toteutettu epäsuora tunnelmavalaistus.

Moottorit ja varusteet

7G-Tronic-vaihteiston Direct Select –valitsin on sijoitettu ohjauspylvään oikealle puolelle. Matkustamon sisustusvaihtoehdot ulottuvat klassisen elegantista urheilullisen moderniin. Tarjolla on sekä yksi- että kaksisävyisiä väri vaihtoehtoja kuten musta/posliini ja musta/vaalean ruskea. Interior Sports -varustepaketissa autoon saa esimerkiksi mustat urheiluistuimet Artico-tekonahka/Dinamica-mikrokuitu-verhoilulla tai kokonaan mustalla nahkaverhoilulla.



Takavetoiset dieselmallit GLK 200 CDI BlueEfficiency (105 kW/143 hv) sekä GLK 220 CDI BlueEfficiency (125 kW/170 hv) on varustettu kuusivaihteisella manuaali vaihteistolla. Molempien keskikulutus on 5,6–6 litraa/100 km ja CO2-päästöt 145–156 g/km. Nelivetoiset dieselmallit ovat GLK 220 CDI 4Matic BlueEfficiency (125 kW/170 hv), GLK 220 BlueTec 4Matic (125 kW/170hv), GLK 250 BlueTec 4Matic (150 kW/204 hv) sekä V6-moottorinen GLK 350 CDI 4Matic BlueEfficiency (195 kW/265 hv).

Moottorista riippuen kulutus vaihtelee 6,1–7 litran välillä ja CO2-päästöt 159–183 g/km. GLK:n BlueTec-mallit täyttävät jo nyt EU6-päästönormin sekä vastaavan US BIN 5 –normin. Koko GLK-malliston vääntölukemat vaihtelevat 350–620 newtonmetrin välillä. Kaikkien mallien vakiovarusteena on ECO start/stop-automatiikka sekä kaikissa 4Matic-malleissa 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto.

BlueEfficiency-teknologia-pakettiin kuuluvat niin ikään vähäkitkainen voimansiirto, sähköinen ohjaustehostus sekä matalan vierintävastuksen renkaat. Infotainment: Viihdettä ja tietoa kaikkien tarpeisiin GLK:n vakiovarustukseen kuuluvan Audio 20 CD–järjestelmän perusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kaksoisviritin, halkaisijaltaan 14,7-senttinen TFT-monitoiminäyttö, USB- ja Aux-In-liitännät sekä sisäänrakennettu Bluetooth-yhteys.



Takapenkillä matkustavien viihtyvyyttä voi parantaa taitettavalla ja 180 astetta kääntyvällä Apple iPad –telakointiasemalla (lisävaruste). Becker Map Pilot –navigaatiojärjestelmän voi integroida monitoiminäyttöön ja auton äänentoistoon. Tarjolla on myös Comand Online –multimediajärjestelmä 17,8 sentin värinäytöllä ja kovalevyllä, ja järjestelmään voi liittää digitaalisen TV-vastaanottimen.

Turvallisuusvarustelu

Turvallisuusvakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja matkustajan etu-, lanne- ja sivuturvatyynyt, kuljettajan polviturvatyynyt sekä ikkunaturvaverhot kuljettajalle, matkustajalle sekä takaistuimen reunapaikoille. Polkimet ovat törmäyksessä kokoon taittuvaa mallia, ja etuistuimissa on Neck-Pro-pääntuet. Jalankulkijan suojaa parantaa aktiivinen konepelti. Turvallisuutta täydentävät mukautuvat jarrut mäkilähtöavustimella sekä Hold-toiminnolla, ja lisäksi jarruihin sisältyy kuivaustoiminto märällä ajettaessa.

GLK:n vakiovarusteita ovat myös mukautuva Agility Control –vaimennus, ASR-vetoluistonesto, BAS –jarruavustin hätäjarrutoiminolla, Direct-Steer-ohjaus, ESP-ajonvakautus perävaununvakautustoiminnolla sekärengaspainevaroitin. Ohjauksen Steer Control –toiminto tukee kuljettajaa kevyellä vastaohjausliikkeellä, jos auto ei pysy aiotussa ajosuunnassa. GLK:n 4Matic-nelivetomalleissa tarjolla ovat lisäksi 4ETS-luistonvalvonta sekä vakionopeussäädin nopeudenrajoittimilla.

Lisävarusteet ja hinnat

Neljällä kameralla 360 asteen lintuperspektiivikuva GLK-malliin saa valinnaisvarusteina useita S- ja E-sarjoissa esiteltyjä turva- ja avustinjärjestelmiä. Tällaisia ovat Attention Assist –vireystilan valvonta ja ennakoiva Pre-Safe-turvajärjestelmä. Ajoavustinpaketissa autoon saa Distronic Plus –etäisyysavustimen Bas Plus –toiminnolla, Pre-Safe-jarrut sekä aktiivisen kaista-avustimen ja aktiivisen katveavustimen.

Edullisin GLK vaihtoehto on 200 CDI BE, joka maksaa vähän vajaa 48 000 euroa. Kallein malli on 350 BE 4Matic A, joka maksaa lähes74 000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin