Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz ML 2012

Mercedeksen luksusmaasturi ML uusiutui vuoden 2011 lopussa. Edeltäjän sulavalinjaisuutta vaihdettiin enemmän GLK/GL-malleja muistuttavaan maasturimaisuuteen. Niinpä malli ei vaikuta erityisen modernilta. Ilmeisesti tämä on kuitenkin suunta, jota ostajat MB:n arvion mukaan haluavat.
Autoesittely Mercedes-Benz ML 2012

Myös ML:n ulkomitat on pidetty maltillisina. Pituutta on 5 cm vähemmän kuin BMW X5:ssä ja 1 cm enemmän kuin VW Touaregissa. Sisätiloiltaan nämä kilpakumppanit ovat hyvin lähellä toisiaan ja kaikissa riittää väljyyttä ruhtinaallisesti. Istuinten vakiovarusteiset sähkösäädöt ovat esimerkillisen selkeästi ovessa.

Tavaratilaa on reilusti ja tältä osin ML on em. kilpailijoita edellä. Laajennus tapahtuu kaatamalla istuinosa erikseen etuselkänojia vasten. Tämä lyhentää laajennetun tilan pituutta, mutta mahdollistaa täysin tasaisen pohjan. Korkeutta tilassa on mukavasti. Lisää tilaa löytyy lattian alta ja myös sivuilta. Nostokynnys on maasturiksi varsin alhainen.

ML:n myynnistä leijonanosa on dieselmalleja 250 ja 350 Bluetec. Nelisylinterinen 2,1-litrainen on teholtaan 150 kW/204 hv ja kuusisylinterinen 3,0-litrainen 190 kW/258 hv. Molemmissa on MB:n pehmeästi vaihtava 7-vaihteinen automaattivaihteisto. Moottorit täyttävät tulevat Euro 6 -vaatimukset urean avulla. Ureatankkia täytetään määräaikaishuoltojen yhteydessä.



Koeajetun 350:n suorituskyky tuntui hyvin vaivattomalta. Start-stop -järjestelmä toimii kiitettävän huomaamattomasti. Perusmallin nelivetojärjestelmä ei ole suunniteltu maastoajoon, mutta On&Offroad-paketin valitsemalla saa mm. alennusvaihteen ja keskitasauspyörästön lukon.



Ohjaustehostus vaihtelee tavanomaista enemmän ajonopeuden mukaan. Hitaissa nopeuksissa ohjaus on kevyt ja maantiellä tunnokkuuden parantamiseksi raskaampi. Ohjauksessa uusimmat MB-mallit ovat menossa hyvää vauhtia markkinoiden parhaimmiston suuntaan. Palautusta kaupunkinopeuksissa voisi edelleen jämäköittää.

Maantiellä ML on vakaa. Voimakas tuuli tuntui kuitenkin hieman suuressa autossa. Ilmajousituksella ja Active Curve Systemillä varustetussa autossa ilahduttavaa oli kallistusten vähäisyys kaarteissa.

Jousitusmukavuus on erinomainen, mutta ei ratkaisevasti kilpailijoiden rautajousisia versioita parempi. Äänieristys on markkinoiden parhaimmistoa. Rengasäänen sävy on miellyttävän pehmeä ja moottorin ääni matka-ajossa kuulumattomissa.

Sisustus on yllätyksetön, tyylikäs ja laadukas. Mittarit ovat arvokkaamman näköiset kuin esim. E-sarjassa.

Vertailussa ML:n rinnalla BMW X5 ja Volkswagen Touareg.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin