Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz R-sarja 2012

New Yorkin autonäyttelyssä vuonna 2010 esitelty R-sarjan Mercedes-Benz yhdistää tilafarmarin ja SUV-luokan autojen piirteitä.
Autoesittely Mercedes-Benz R-sarja 2012

R-sarjan muotoilua on päivitetty, ja esimerkiksi auton keulaosa on suunniteltu kokonaan uudelleen.

Lokasuojat, jäähdyttäjän säleikkö sekä ajovalot ja puskuri ovat saaneet uutta ilmettä. Sivusta katsoen katto laskeutuu taakse coupémaisin linjoin. Auton takaosasta erottuvat muun muassa uudet takavalot sekä helmalevikkeet.

Matkustamo muuntuu erilaisiin kuljetustarpeisiin

Mercedes-Benz R-sarjaa valmistetaan neljänä lyhyen ja viitenä pitkän akselivälin versiona. Kaikissa malleissa on vakiovarusteena viisi istumapaikkaa, mutta käyttötarpeiden niin vaatiessa autoon voidaan sovittaa 4-7 istumapaikkaa kahdelle tai kolmelle istuinriville.

Etuistuimet ovat vakiona osittain sähkösäätöiset, mutta lisävarusteena tarjolla ovat myös täysin sähkökäyttöiset, lämmitettävät ja ilmastoidut monitoimi-istuimet. Haluttaessa lämmityksen saa myös toisen rivin istuimiin.

Lyhyen akselivälin autoissa on tavaratilaa istuinjärjestelyistä riippuen 1950 litraa, kun taas pitkän akselivälin versioissa tila venyy 2385-litraiseksi. Viisipaikkaisissa R-sarjalaisissa on aina lisälokero tavaratilan lattian alla. Tavaratilan helppokäyttöisyyttä parantamaan voi hankkia lisävarusteena saatavan Easy-Pack-järjestelmä, joka mahdollistaa takaluukun avaamisen kauko-ohjauksella.

Moottorivaihtoehdot

R-sarjasta on tarjolla kolme bensiinimoottorista V6/V8-vaihtoehtoa sekä yksi diesel. Kaikki Suomeen tulevat mallit ovat 4Matic-nelivetoja. Dieselin kulutuslukema yhdistetyssä ajossa on 8,5 litraa ja bensiinimalleissa 8,4–13,4 litran ja moottorien tehot 155¬–285 kilowatin (211–388 hv) välillä. Malliston huippu on V8-moottorinen R 500 4Matic-malli.

Dieselmoottoreista R 300 CDI BlueEfficiencyn kulutus on laskenut 7 prosenttia. Kokonaan uusi moottori on R 350 CDI 4Matic, jossa V8-moottorin suorituskyky yhdistyy V6-moottorin taloudellisuuteen. Keskikulutus on 8,5 litraa eli 0,8 litraa vähemmän kuin edeltävässä moottoriversiossa. Samalla V6-dieselin teho on noussut 165 kilowatista 195 kW:iin (265 hv), ja huippuvääntö on 620 newtonmetriä. R350 BlueTec 4Maticissa vastaavat luvut ovat 155 kW (211 hv) ja 540 Nm. Tämä moottori on lisäksi varustettu päästöjä vähentävällä AdBlue-teknologialla.

Autoissa on aina 7G-Tronic-automaattivaihteisto, jossa vaihtaminen on mahdollista myös ohjauspyörän painikkeilla. Kaikissa 4Matic-malleissa on 4ETS-vetoluistonesto.

Turvallisuus ja varusteet

R-sarjan vakiovarusteisiin kuuluvat esimerkiksi matkustajia suojaava Pre-Safe-järjestelmä, kuusi turvatyynyä, peräänajokolareissa aktivoituvat Neck-Pro-pääntuet, rengaspaineiden valvonta- ja varoitusjärjestelmä, ESP -ajovakauden hallinta sekä adaptiiviset jarruvalot, jotka vilkkuvat nopeammin hätäjarrutuksen jälkeen.

Mukavuusvarustelistalla ovat muun muassa tuulilasinpyyhkimen sadetunnistin, lämmitettävät sivupeilit, Thermatic-automaatti-ilmastointi sekä Audio 20-äänentoisto- ja telematiikkajärjestelmä.

Lisävarustelistalta löytyvät muun muassa Airmatic-ilmajousitus, Distronic-etäisyystutka, Audio 50 APS –navigointi 6 cd-levyn vaihtajalla sekä tummennetut kaksoisksenon-ajovalot, joihin on yhdistetty LED-päiväajovalot. R-sarjassa on normaalisti 17–19 tuuman renkaat, mutta lisävarusteena se voidaan varustaa myös 20- tai 21-tuumaisilla renkailla.

Halvimmillaan R Mersu maksaa Suomessa pari euroa vajaat 99.000. Kalleimmillaan lähtöhinta on hieman yli 147.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin