Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mini Coupé 2013

Mini esitteli vuonna 2011 perus-Miniä sporttisemman näköisen kaksipaikkaisen Coupén. Coupéssa moottori, alusta, painon jakauma ja aerodynaamiset ominaisuudet on kaikki valjastettu suorituskykyä ajatellen.
Autoesittely Mini Coupé 2013

Auton kokoon nähden tehokkaita moottoreita tukemassa on uudelleen räätälöity mikroautomainen jousitus. Perinteisesti etuvetoisessa autossa on McPherson-tukivarret etuakselissa, taka-akseli on erillisripustettu, ja Electric Power Steering -tehostuksen ansiosta auto vastaa herkästi ohjaukseen.

Autoon on mahdollista hankkia vielä normaalia jäykemmät iskunvaimentimet sekä vahvemmat kallistuksenvakaajat. Rallikokemusta kaipaavalle tarjolla on John Cooper Works -jousitus.

Ajettavuutta on pyritty parantamaan aktiivisella takaspoilerilla, joka ponnahtaa automaattisesti esiin tavarasäiliön kannesta 80 km/h:n nopeudessa. Huippunopeudessa spoileri tuottaa 40 kiloa pitovoimaa lisää. Takaspoilerin kanssa yhteistyötä tekevät vahvasti kallistettu tuulilasi, auton matala profiili sekä kattoon integroitu spoileri.



Ulkomuodoltaan Coupé on helposti joukosta erottuvaa sorttia. Matala profiili, ”kypäräkatto” ja vahvasti porrastettu perä tuovat mieleen merkin rallijuuret. Autoon runkoon on valittavissa useita eri värejä ja kattoon kolme. Runko ja katto ovat aina erivärisiä.

Ulkomitoiltaan Coupé vastaa perus-Miniä, mutta auton korkeudesta on viety 52 millimetriä. Koska Coupéissa on kuitenkin vain kaksi paikkaa, tavaratilan koko on 290 litraa. Kuljetusta helpottavat suuri, ylös nouseva takaluukku sekä mahdollisuus kääntää matkustajan penkki alas.

Coupé -malleja on neljä. Bensiinimalleja ovat Cooper Coupé, Cooper S Coupé ja John Cooper Works Coupé. Dieselmalli on nimeltään Cooper SD Coupé. Lisävarustelista on lukuisien eri muunneltavuuksien vuoksi todella pitkä. Vakiovarusteisiin sen sijaan kuuluu mm. Ohjauspyörän korkeus ja syvyyssäätö, sähköikkunat, avaimeton käynnistys, halogeeniajovalot, takaparkkitutka, sekä lämmitettävät istuimet.

Turvallisuusvakiovarustukseen kuuluu DSC-ajovakauden hallintajärjestelmä, 4 turvatyynyä (edessä ja sivuilla), ABS-jarrut, elektroninen jarruvoimanjako sekä törmäystilanneavustin (crash sensor).



Coupén 1,6-litrainen bensiinimoottori kehittää 90 kW/122 hv ja enimmillään 6 000 rpm. Auto kiihtyy nollasta sataan 9,0 sekunnissa. Huippunopeus on 204 km/h. Keskimääräinen polttoaineen kulutus on 5,4 litraa 100 kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 127 grammaa kilometrillä.

S Coupéssa on myös 1,6-litrainen bensiinimoottori. Täysin muuttuvaan venttiilinajoitukseen on yhdistetty twin-scroll-turbo ja suorasuihkutus. Moottorin suurin teho on 135 kW/184 hv. Vääntöä moottori kehittää 240 Nm ja sitä voidaan nostaa hetkellisesti 20 newtonmetriä Overboost-toiminnolla. Malli saavuttaa nopeuden 100 km/h 6,9 sekunnissa. Huippunopeus on 230 km/h. Keskikulutus on 5,8 litraa 100 kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 136 grammaa kilometrillä.

John Cooper Works Coupé kantaa legendaarisen Formula 1 -suunnittelijan John Cooperin nimeä. Mallissa on mm. vahvistetut männät, alumiininen sylinterilohko, erittäin vahva sylinterin kansi sekä kevyet kampiakselit. Nelisylinterinen moottori tuottaa tehoa 155 kW/211 hv ja vääntöä parhaimmillaan 280 Nm. Muunnettu turboahdin takaa S Coupétakin suuremman syöttöpaineen. Auto kiihtyy nollasta sataan 6,4 sekunnissa, ja nopeus nousee aina 240 kilometriin tunnissa. Tehokkaimman version keskikulutus on 7,1 litraa/100 kilometriä. Hiilidioksidipäästöjä syntyy 165 grammaa kilometrillä.

Cooper SD Coupé on dieselmoottorinen malli. Se on moottorivaihtoehdoista taloudellisin, sillä sen keskikulutus on 4,3 –litraa sadalla. CO2-päästöjä syntyy 114 g/km. Kaksilitraisen moottorin teho on 104 kW/143 hv ja vääntö 305 Nm. Kiihdytys nollasta sataan vie 7,9 sekuntia. Huippunopeus on 216 km/h.

Mini Coupén hinnat lähtevät 26 686 eurosta (Cooper Coupé ). Kallein versio on automaattivaihteinen John Cooper Works, jonka lähtöhinta on 41 435 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin