Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi ASX 2013

Suomeen vuonna 2010 rantautunut Mitsubishi ASX sai vuonna 2012 kevyen faceliftin, joka pitää sisällään kevyitä ulkonäkö ja varustetasomuutoksia. Lisäksi niin bensiini- kuin dieselmallien päästötasot ovat laskeneet.
Autoesittely Mitsubishi ASX 2013

 

Päivitykset näkyvät ulkoisesti auton puskurissa ja etumaskissa, johon on lisätty kromikehys. Etusumuvalot ovat saaneet uutta ilmettä ja Xenon-valojen kehys on nyt kokonaan kiiltävä. Takapäässä puskuri on saanut uuden muotoilun niin ikään. Ulkoisten uudistusten lisäksi myös ASX:n takajousitus on suunniteltu uudelleen. Sisätilojen ilmettä on uudistettu uusilla verhoilukankailla. Myös ratti ja audiolaitteet ovat uudet.

ASX:n pituus on 430 cm eli pari senttiä Qashqaita vähemmän ja 37 cm Outlanderia vähemmän. Akseliväli on kuitenkin sama kuin Outlanderissa ja etenkin peräylitys on lyhyt. ASX on mm. Yhdysvalloissa myynnissä nimellä Outlander Sport ja Japanissa nimellä RVR. Autoissa on vain pieniä eroavaisuuksia.

Takaistuintilat ovat ulkomittoihin verrattuna hyvät. Taaksepäin laskevasta katosta huolimatta korkeassa autossa on riittävästi pääntilaa. Polvitilaa ei ole ylenpalttisesti, mutta matkustajien niin edessä kuin takanakin pitää olla melkoisen pitkiä ennen kuin tämä muodostuu ongelmaksi. Sisäänkäynti takaistuimelle on hieman ahdas.



Etuistuimet ovat reilusti mitoitetut ja jämäkästi pehmustetut. Lähtökohdat ovat hyvät, mutta muotoilu jää hieman levymäiseksi aivan huippuarvosanoja ajatellen. Ajoasennon löytämistä helpottaa se, että ASX:ssä on myös ohjauspyörän pituussäätö.

Varusteet

Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako ja hätäjarrutehostin, mäkilähtöapu, automaattinen Stop&Go -järjestelmä, ilmastointi, seitsemän turvatyynyä, ajotietokone, sähkösäätöiset ja lämmitettävät sivupeilit, lämmitettävät etuistuimet, sähkötoimiset ikkunat edessä ja takana sekä 16 ”-teräsvanteet. Jo aiemmasta ASX –mallistossa olleeseen Invite-tasoon tulee tämän lisäksi vakiona mm. automaattinen ilmastointi, ajotietokoneen LCD-värinäyttö, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, tuulilasin pyyhkijöiden sadetunnistin, vakionopeudensäädin, takaistuimen keskikyynärnoja suksiluukulla ja 16”-kevytmetallivanteet.



Saatavilla on edelleen myös tutut Intense- ja Instyle -varustelut, joista Intensessä on Invite+ -tason lisäksi muun muassa panoraama lasikatto led-valaistuksin sekä Super Wide Range Xenon-ajovalot ja ajovalonpesimet. Instylessä on vielä tämän lisäksi musta nahkaverhoilu, sähkösäätöinen kuljettajan istuin ja KOS-älyavainjärjestelmä.

Uusi varustetaso

Malliston myydyin malli on aiemmin ollut 1,6 Cleartec Invite, mutta nyt uudistuneeseen Mitsubishi ASX -mallistoon tulee saataville myös uusi Invite + -varustetaso. Uudessa varustetasossa on vakiona normaalin Invite-varustelun lisäksi/tilalla USB-liitäntä, radion säätökytkin ohjauspyörässä, mustat kattokaiteet, tummennetut takalasit, jäähdytetty hansikaslokero, Bluetooth handsfree, parkkitutka takana sekä päiväajovalot.



Tavaratila on kilpaileviin katumaastureihin verrattuna pieni, mutta samaa luokkaa kuin Qashqaissa. Vain takaselkänojat kaatuvat, mutta laajennetun tilan pohja on lähes tasainen. Pohjan alla on Suomessa varapyörä. Takaselkänojassa on suksiluukku. Nostokorkeus maasta on melko korkea.

Näkyvyys eteen on hyvä, mutta takaikkuna on matala ja myös Invite+ tasosta ylöspäin vakiovarusteinen tummennus himmentää hieman näkymiä. Ulkopeilit ovat reilua maasturikokoa. Kääntöympyrä on normaali akseliväliin nähden.

Moottorit

Moottorivalikoimaan kuuluu 1,6-litrainen MIVEC-bensiinimoottori, josta irtoaa 117 hevosvoimaa. Bensiinimoottorin yhdistetty kulutus on 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt 133 g/km. Malliston dieselmoottori on 1,8-litrainen DiD, jonka suurin teho on 116 hevosvoimaa. Diesel-moottori on tarjolla vain nelivetoversiona. Diesel-mallin yhdistetty kulutus on 5,1 l/100 km ja CO2-päästöt laskeneet 132 grammaan kilometriltä.

Uudistuneen ASX:n hinnat liikkuvat 23.177 (1.6 Cleartec Inform) ja 36.283 euron (1.8 DI-D Cleartec Instyle 4WD) välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin