Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Colt 2005-2007

Mitsubishin uuden tulemisen vahvimpia vetureita on syksyllä 2004 myyntiin tullut Colt, joka jakaa perustekniikkansa Smart Forfourin kanssa ja myös valmistetaan samassa tehtaassa Hollannissa.
Autoesittely Mitsubishi Colt 2005-2007

Coltin myyntimenestys Suomessa oli aluksi vaatimaton, mutta hintoja alentamalla myynti saatiin käyntiin. Myyntiä lisää myös se, että viisiovisen Coltin rinnalle on nyt tuotu kolmioviset CZ3-mallit.

CZ3 olemukseltaan selvästi kolhoa 5-ovista urheilullisempi ja sulavalinjaisempi. Korin muoto on erilainen tuulilasista taaksepäin, mutta myös keulan ilme on tyylikkäämpi. Autoa on madallettu 3 cm lähinnä alustaa madaltamalla. Korkeutta on edelleen 150 cm.

5-ovinen Colt on eräs luokkansa tilavimmista autoista ja myös 6 cm lyhyemmän 3-ovisen takapenkki on kelvollinen keskimittaisillekin. Polvitilaa on riittävästi, mutta pääntilaa on rajallisesti. Selkänojan säätö on portaallinen. Istuinten pehmustus ja takaistuimen muotoilu ei ole kovin onnistunut. Edessä tilaa ja avaruutta on poikkeuksellisen runsaasti.

Tavaratila on kooltaan pikkuautoonkin pienehkö, mutta hieman lisää tilaa saa siirtämällä takaistuinta eteenpäin. Laajennetun tavaratilan pohjasta saa tasaisen kääntelemällä istuimen etupenkkejä vasten. Myös pelkän selkänojan kääntäminen on mahdollista, tällöin pohjalle jää porras. Laajentaminen sujuu joka tapauksessa näppärästi. Tavaratilan nostokynnys on melko suuri. Näkyvyys Coltista on hyvä varsinkin taakse, mutta hyvin loivat etupilarit rajoittavat näkyvyyttä etuviistoon.

3-ovisen Coltin moottorit ovat 3-sylinterinen 1,1-litrainen, koeajettu 1,3-litrainen, syksyllä myyntiin tuleva 1,5-litrainen sekä 1,5-litrainen turboahdettu mallissa CZT. Kolme ensinmainittua ovat Mitsubishin suunnittelemia ja Saksassa valmistettuja 16-venttiilisiä moottoreita. 1,3-litraisessa on tehoa 70 kW/95 hv ja venttiilinajoitus on muuttuva. Näihin tietoihin nähden moottori on kovin puhditon. Kierroksia käyttämällä Colt kyllä kulkee teholukeman mukaisesti, jos Mitsumaisen raakaa moottorin ääntä jaksaa kuunnella. Pienillä kierroksilla moottori on hyvin voimaton ja vielä tavanomaisilla 2000-2500 kierroksenkin lukemilla veto on ponnetonta.

Colt CZ3:ssa on 5-ovista matalampi ja urheilullisemmaksi viritetty jousitus. Ainakin 15-tuumaisilla pyörillä alusta on lievästi epämukava eli töyssyt välittyvät matkustamoon tarpeettoman voimakkaasti.

Coltissa on sähkötehostus ohjauksessa ja sen toteuttamisessa on onnistuttu keskimääräistä paremmin. Ohjaustunto vaikuttaa hieman keinotekoiselta, mutta ohjaus palauttaa mukavasti ja suoraan ajaminenkin sujuu vaivattomasti.

Melutaso on pikkuautoksi kohtuullinen. Hallitseva melun lähde on tuttuun tapaan renkaat.

Coltin perusvarustelu on Inform, joka sisältää mm. ABS-jarrut, 4 turvatyynyä, sähkölasit edessä, kauko-ohjattavan keskuslukituksen sekä säädettävän tihkukytkimen. Etumatkustajan turvatyyny on poiskytkettävissä. Koeajettu Invite sisältää lisäksi manuaalisen ilmastoinnin, 15" pyörät, radion/CD-soittimen, korin väriset lämmittävät sähköpeilit ja säilytystaskut istuimissa. 1,6-litraisessa Instylessä on lisäksi mm. 16" aluvanteet, sumuvalot ja nahkaratti. CZT:ssä on vakiona mm. ESP, takaspoileri ja urheiluistuimet. Ainoat lisävarusteet ovat metalliväri (450 euroa) ja automatisoitu manuaalivaihteisto (1500 euroa). Vararengas on korvattu kompressorilla ja paikka-aineella. Valonpesimiä ei ole.

Mittaristo ja hallintalaitteet ovat selkeät. Vaihteensiirto on napakka ja polkimet toimivat niin kuin pitääkin. Sisustus jättää halvan vaikutelman. Ainoa värivaihtoehto Informissa ja Invitessä on musta. Kojetaulun ja keskikonsolin muotoilu on alkeellinen ja muoviosia on sovitettu suurpiirteisesti. Moottoria ei ole nykytyyliin koteloitu muovien alle.

Colt CZ3:n mahdollisuus on nuorekasta, urheilullista vaihtoehtoa etsivät ostajat.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin