Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Almera Tino 2001-2005

Syksyllä 2001 esiteltiin Almera-perheeseen tila-auto Almera Tino, joka poikkeaa muusta mallistosta tavanomaista enemmän.
Autoesittely Nissan Almera Tino 2001-2005

 

Akseliväli (2535 mm) oli kuitenkin sama kuin muissa Almeroissa ja 426-senttiseen tila-autoon varsin lyhyt. Takana oli 3 erillistä istuinta, joita voitiin muunnella varsin monipuolisesti. Tino valmistettiin Espanjassa. Ainoa moottorivaihtoehto oli aluksi 1,8-litrainen bensakone. Kesällä 2003 tuli Suomeen 2,2-litrainen Common Rail-diesel.

Almera Tinon ainoa varustetaso oli nimeltään Comfort, mutta siinä oli Almera Comfortin lisäksi vakiona mm. ilmastointi, sivuturvatyynyt ja aktiiviset pääntuet. Kojetaulun muotoilu oli aivan erilainen kuin muussa mallistossa. Tinosta oli myös kesällä 2002 soittimella ja aluvanteilla varustettu Sensation-malli.



Vuoden 2003 alussa uudistuneissa Almera Tinoissa oli kojetaulun keskellä nelivärinäyttö, josta ohjattiin mm. ilmastointia ja ajotietokonetta. Ulkona merkittävin ero on valkoiset etuvilkut. Sisustuksessa oli uusi verhoilu, ohjauspyörä ja mittaristo. Perusvarustelu oli nyt Visia, jossa oli aikaisemman lisäksi mm. ajotietokone ja ilmastointiautomatiikka.

Almera Tino Visian yläpuolelle tuotiin Acenta, jossa oli mm. aluvanteet, kromatut ovenkahvat ja sähkölasit myös takana. Suunnilleen Acentaa vastaavaa Teknaa ei tuotu Suomeen. Sisustus oli kaikissa malliversioissa 1-värinen tummanharmaa.

Keväällä 2004 tulivat myyntiin Cool-mallit niin Almerasta kuin Tinostakin. Ilmastoinnin lisäksi varusteena oli integroitu soitin, metalliväri, aluvanteet ja kromattu pakoputken jatke.

Keväällä 2005 Almera Tinon Visia-varustelu muuttui XL Limited Editioniksi. Lisäksi tarjolla oli aikaisempaa Acentaa vastaava XL Limited Edition+, jossa oli Visian lisäksi mm. aluvanteet ja sähkölasit myös takana.



Kokonaisuutena Almeraa myytiin runsaasti, myyntitilastojen ykkössijoille nousun esti vain farmarimallin puute. Alkuvuosina Almera oli Suomen myyntitilastossa sijoilla 5-8. Vuonna 2004 myynti alkoi selvästi pudota ja myyntiä vauhditettiin alentamalla hintoja. Hinta olikin Almeran parhaita myyntivaltteja. Se on luokkansa houkuttelevimpia malleja edullisempi myös käytettynä. Monilla Almeroilla on myös ajettu varsin vähän. Tila-autoversio Almera Tinon myynti sujui Suomessa varsin heikosti, vaikka autossa ei ollut mitään olennaista puutetta kilpailijoihin verrattuna.

Luotettavuudesta osoituksena vikalista on lyhyt. Ovitiivisteet irtoavat ja istuinmekanismit käyvät väljiksi. Ongelmia on ollut myös lasinpyyhkijöissä ja niiden moottorissa. Kustannuksiltaan Almera Tinon ylläpito on edullista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin