Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Nissan Note 1.5 dCi Acenta Connect (2009)

Vuonna 2006 Suomeen saapuneen Nissan Note:n uusisukupolvi tuli myyntiin alkukesästä 2009.
Autoesittely: Nissan Note 1.5 dCi Acenta Connect (2009)

Auto ei ole saanut pelkästään uutta ulkonäköä, vaan muutoksia on tehty myös ajo-ominaisuuksiin.

Ulkoisiin muutoksiin kuuluvat mm. uudelleenmuotoillut konepelti, maski, puskuri sekä ajovalot edessä ja takana. Muutokset vähän pyöristävät auton laatikkomaista muotoa, edelliseen versioon verrattuna.

Sisätilat

Pienen tila-auton ovet ovat suuret ja erittäin helppokulkuiset, niin etu kuin takapenkillekin. Etuistuimessa ei ole mitään ylimääräisiä säätöjä, eikä mitään kummempaa tukea mihinkään suuntaan, mutta ne ajavat asiansa ilman konstailuja.

Molemmissa etuistuimissa on omat erilliset kyynärnojat, jotka voi nostaa ylös. Jos molemmat nojat ovat ala-asennossa, ei niiden välistä mahdu aikuisen ihmisen käsi painamaan penkinlämmittimien kytkimiä, eikä vetämään käsijarrua. Apukuskin penkin istuinosa kätkee alleen kätevän säilytyslokeron.

Monitoimiohjauspyörästä voi ohjata ajotietokonetta, vakionopeudensäädintä sekä integroitua multimedia- ja navigointilaitetta (Nissan Connect). Kosketusnäytöllinen multimedialaite on selkeä ja helppokäyttöinen. Kojelaudan päällä olevassa luukussa on USB sekä AUX -liitännät, joihin voi liittää minkä tahansa ulkoisen MP3 soittimen. Kännykän voi liittää laitteeseen Bluetoothin avulla.

Outoja ratkaisuja

Näkyvyys autosta on hyvä ja mittaristo hyvin tavanomainen. Vaihdekepin edessä sijaitseva kahvikuppiteline toimii varmasti hyvin pienelle pahvikupille tai hampurilaisravintolan pienimmälle limumukille, mutta muut koot jäävät ikävästi vinoon. Termoskahvikuppi eksyi koeajon aikana mukaan kerran ja yllätys oli melkoinen kun autossa ei yksinkertaisesti ollut paikkaa mihin sen olisi käsistään laskenut.

Takapenkkiläisille auto tarjoaa hyvät jalkatilat, vaikkakin takakontin tilan kustannuksella, jos takakonttitilaa tarvitaan lisää voi takapenkin vetää lähes etupenkkeihin kiinni. Takamatkustajille on asennettu myös niin sanotut lentokonepöydät etupenkkien selkäpuolelle. Pöydät aukeavat hassusti alhaalta ylöspäin, mikä voi pidempijalkaiselle olla hieman ongelmallista.

Peräkontti on korkea, mutta sisätiloihin nähden pieni (suurimmillaan 437-litraa). Takapenkit alas taittamalla koko kasvaa 1332-litraan. Kauppakassien pystyssä pysymiseksi takakontissa on levyjä, joilla tila voidaan jakaa muutamaksi lokeroksi.

Turvallisuudesta vastaavat kuusi turvatyynyä, aktiiviset pääntuet sekä törmäysenergiaa vaimentava korirakenne.

Moottorit ja varustetasot

Koeajossa ollut 1.5-litrainen turboahdettu dieselmoottori kuluttaa valmistajan mukaan 4.9-litraa/100km yhdistetyssä ajossa. Koeajon aikana auton kulutus nousi kuitenkin mittarin mukaan 6.6-litran keskikulutukseen. CO2-päästöjä moottori kehittää 119g/km.

Tehoa moottorissa on 86 hevosvoimaa ja vääntöä 200 nm, mutta tarjolla on myös tehokkaampi dieselmoottori, joka kehittää 103hv. Moottorivaihtoehtoja on yhteensä neljä, kaksi bensiini ja kaksi dieselmoottoria. Bensiinimoottoreista pienempi on 1.4-litrainen ja 88 hevosvoimainen ja tehokkaimpana vaihtoehtona on 1.6-litrainen ja 110 hevosvoimainen bensiinimoottori.

Nissan Noten verolliset hinnat lähtevät 15995 eurosta (1.4 bensa) ja päättyvät 26190 euroon (1.5 diesel 103hv) varustetasoista riippuen. Varustetasoja on kolme Visia, Acenta ja Tekna.

Lisää auton suorituskyvystä sekä ajotuntumasta kerrotaan myöhemmin julkaistavassa autoarviossa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin