Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Note 2006-2011

Nissan aikoo korvata Almeran kolmella erillisellä mallisarjalla. Näistä ensimmäisenä esitelty Note on nuorekas pieni tila-auto, joka ei pyri vetoamaan Almera-kansaan, vaan houkuttelemaan merkille uusia ostajia.
Autoesittely Nissan Note 2006-2011

Pidennettyyn Micran alustaan perustuva Note vaikuttaa ulkomuodoltaan tila-autoksi pitkältä ja matalalta. Yllätyksetöntä ulkomuotoa piristävät Murano-tyyppinen maski ja erikoiset takavalot.

Pituutta Notella on 408 cm, joten se on hieman suurempi kuin esimerkiksi Opel Meriva. Pituuteen verrattuna sisätilat ovat suuret. Takaistuimella polvitilaa ja pääntilaa on ruhtinaallisesti pitkällekin matkustajalle. Sisätilat ovat kuitenkin varsin kapeat. Tavaratila jää perusasennossaan lyhyeksi, mutta tilannetta voi parantaa siirtämällä takaistuinta eteenpäin. Tavaratilaan on rakennettu välipohja, jonka ansiosta pohja on lastauskynnyksen ja taitettujen takaistuinten tasalla. Poistamalla välipohja saadaan tarvittaessa lisätilaa. Takaistuimessa pelkästään selkänoja taittuu alas, joten laajennetun tilan pohja nousee hieman eteenpäin. Mitään erityisiä tila-automaisia laajentamismahdollisuuksia ei ole tarjolla.

Istuimet on sijoitettu korkealle eikä Acenta- ja Tekna-malleihin sisältyvä kuljettajan istuimen korkeussäätö vaikuta asiaan, sillä se on itse asiassa ainoastaan istuintyynyn kallistussäätö. Sen ansiosta istuintyynyn kylläkin saa parempaan asentoon kuin Visiassa, jossa reisituki jää hieman vajaaksi. Tekna-mallin istuimet ovat tavanomaista mukavammat. Visiassa selkänojan muotoilu ei sovi ainakaan leveäselkäiselle. Teknan kuljettajan istuimen käsinoja on ala-asennossaan pahoin turvavyön kytkemisen ja vaihteen vaihtamisen tiellä. Ohjauspyörässä on ainoastaan korkeussäätö, mutta en jäänyt kaipaamaan pituussäätöä. Selkänojan säätö on portaaton.

Noten etukulmat on Micran tapaan saatu näkymään kuljettajan paikalle vilkkujen päällä olevien kohoutumien ansiosta. Korkea takaikkuna tarjoaa myös hyvän näköalan ja riittävän laajan alueen pyyhkivän lasinpyyhkimen. Sen sijaan takaviistoon näköalat ovat heikot paksujen pilarien takia. Etupilarit eivät sen sijaan häiritse esim. Merivan tavoin. Suuret ulkopeilit ovat hyvät. Ilahduttavasti autossa on kylkilistat. Kääntöympyrä on suurehko, mutta toki auton akselivälikin on pitkä.

Noten bensamoottorit ovat 1,4- ja 1,6-litraiset ja Renault-dieselit ovat 1,5-litraisia. Jo kierrosherkkä 1,4-litrainen (65 kW/88 hv) tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn. Viitosella kiihtyvyys jää luonnollisesti vaisuksi. 1,6-litraisella (81 kW/110 hv) Note on jo melko pirteä, mutta pienillä kierroksilla puhtia ei ole sen enempää kuin pikkumoottorissakaan. Maantiellä ero pienempään on selvä. Molempien moottorien ääni kuuluu melko voimakkaana kiihdytyksissä.

Noten ajettavuudessa päällimmäiseksi nousee ohjaus. Se on kevyt, mutta palautus maantiellä on erikoisen voimakas. Rampissa kaarrettaessa ohjausta saa pitää käännettynä ikään kuin jousta vastaan. Tätä ei sinänsä voi moittia, mutta maantiellä ohjaus saisi tarjota hieman paremman tunnon . Reagointi ohjausliikkeisiin on nopeaa.

Noten akseliväli on pitkä eikä suuntavakavuudessa ollut moittimista. Vetopyörien pito nastarenkailla loskaisilla teillä oli huomiota herättävän heikko. Noten jousitus toimii luokassaan asiallisesti. Pienet epätasaisuudet suodattuvat pois, terävämmät töyssyt tuntuvat hieman epämukavasti.

Melutasonkaan osalta ei voi esittää kovin voimakasta kritiikkiä auton koko- ja hintaluokka huomioiden. Rengasmelua on tavanomaisesti ja moottorin ääni häiritsee.

Noten Visia-varusteluun sisältyy 4 turvatyynyä, radio/CD, manuaalinen ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus ja sähkölasit edessä. Acenta tarjoaa lisäksi kevytmetallivanteet, ajotietokoneen, sähkötoimiset takaikkunat, laadukkaamman verhoilun ja muutamia pieniä varusteita. Teknassa on Acentan lisäksi mm. ESP, turvaverhot, aktiiviset pääntuet, automaatti-ilmastointi, sumuvalot, sadetunnistin ja CD-vaihtaja.

Visia- ja Acenta-malleihin saa aktiiviset pääntuet ja turvaverhot 500 eurolla. ESP:n saa vain manuaalivaihteisiin bensamalleihin 750 eurolla. Acentan 900 euron arvoisessa Comfort Packissa on automaatti-ilmastointi ja CD-vaihtaja. Metallivärin lisähinta on 420 euroa. Värivalikoima on pirteä, mutta hillitympää väriä kaipaaville valikoima tarjoaa lähinnä vain hopeaa ja harmaata.

Noten sisustus on melko laadukkaan tuntuinen ja nuorekkaasti muotoiltu. Sisustuskankaat eivät ole erityisen ylellisiä. Teknan pienet nahkayksityiskohdat istuimissa lisäävät tietysti laadun tuntua. Visian ja Teknan sisustus on saatavissa mustana tai beigenä, Teknan mustana tai tummanruskeana. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta hansikaslokeron kannessa oleva avolokero ei tunnu toteutukseltaan kovin käytännölliseltä. Lämmityslaitteen säätimet ovat erikoiset, mutta muiden hallintalaitteiden tavoin kelvolliset. Kaasupoljin on sijoitettu melko korkealle lattiasta.

Noten hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset. Esimerkiksi 1,6-litraisena kooltaan pienempi Opel Meriva on 2000 euroa kalliimpi. Lähempänä Noten hintaa ovat Mitsubishi Colt ja Honda Jazz.

Lähimpiin kilpailijoihinsa verrattuna Note on myös kehittyneempi auto, vaikka monikäyttöratkaisuja ei olekaan viety kovin pitkälle. Notessa on onnistunut alusta, hyvät tilat ja hintaansa nähden hyvä laatuvaikutelma. Lisäksi jo 1,4-litrainen moottori tarjoaa riittävän suorituskyvyn. Note on vaihtoehto myös isommille tila-autoille tai Almera-luokan autoille.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin