Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Qashqai 2012

Qashqai on ns. crossover-SUV (Sports Utility Vehicle), mikä tarkoittaa, että se muistuttaa ulkomuodoltaan kaupunkimaastureita, mutta on polttoainekulutukseltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan hieman lähempänä tavallisia henkilöautoja.
Autoesittely Nissan Qashqai 2012

Qashqai tuli autokauppoihin vuonna 2007.

Qashqaita markkinoidaan "urban nomad" ("urbaani paimentolainen") -mielikuvilla. Nimi tulee iranilaisen paimentolaisheimon mukaan. Vaikka Nissan on japanilainen autonvalmistaja, on Qashqai pitkälti eurooppalainen malli. Se on suunniteltu, ja sitä valmistetaan Englannissa, Sunderlandissa.

Ensivaikutelma Qashqain sisätiloista tukee liikkeellä olevan kaupunkilaisen mielikuvia. Tavara- ja matkustajatilaa on tarvittaessa mukavasti, samoin ajamista ja matkustamossa istumista helpottavia teknisiä ratkaisuja. Qashqai tuntuu ja näyttää jykevältä, mutta tyylikkäältä.

Suurempi Qashqai+2 tarjoaa kolmannen penkkirivin ja muutenkin muuntelukelpoisemmat sisätilat. Qashqai+2 maksaa maahantuojan hinnaston mukaan lähtöhinnaltaan noin 5.000 euroa enemmän kuin perus Qashqai. Moottorivaihtoehdot ovat samankaltaiset, kuten myös varustetasot.

Qashqai ja Qashqai+2

Qashqai on saatavavilla sekä neli- että etuvetoisena. Tarjolla on neljä mallivaihtoehtoa: Visia, Acenta, N-Tec 360 ja Tekna. Kaikissa on vakiona ABS-jarrut, hätäjarrutustehostin ja ESP-ajonhallintajärjestelmä sekä kaksi Isofix-lastenistuimen kiinnityskohtaa takana.

Tekna on monipuolisin ja sen mukana autoilija pääsee käyttämään mm. peruutustutkaa, älyavainta, valaistuja ehostuspeilejä häikäisysuojissa, Xenon-ajovaloja ja kuuden cd:n vaihtajalla varustettua audiojärjestelmää, jossa on kuusi kaiutinta.

Hiilidioksidipäästöt ovat etuvetoisella 1,6 bensiinimoottorilla 159 grammaa kilometrillä, etuvedolla ja 1,5 dCi dieselmoottorilla 139 gr/km sekä 2,0 etuvedolla 190 gramman tienoilla. Nelivedoissa hiilidioksidipäästöt kohoavat 200 grammaan kilometrillä.

1,6 bensiinimoottorin teho on 86 kW eli 117 hevosvoimaa. Vääntöä löytyy 158 Nm 4400 kierroksella minuutissa. 2.0 moottori pyörii 104 kW (140 hv) teholla ja vääntömomentti on 196 Nm 4800 kierroksella minuutissa. 1.5 dCi dieselmoottori pääsee 81 kW (110 hv) tehoihin ja 240 Nm vääntöön 1750 kierroksella minuutissa. 2.0 dCi saavuttaa 110 kW (150 hv) tehon ja 320 Nm väännön 2000 kierroksella minuutissa. 1,6 dCi on moottorivaihtoehdoista vähäpäästöisin manuaalivaihteistolla varustettuna (119g CO2/km). Tehoa 1.6 litraisesta dieselistä otetaan 96 kW/130hv ja vääntöä 320Nm 1750 kierroksen kohdalla.

All Mode -nelivetojärjestelmä mittaa renkaiden pyörimisnopeutta  ja jakaa tilanteen mukaan voiman eri pyörille. Elektroniseen ajonvakautusjärjestelmään (ESP) yhdistettynä nelivetojärjestelmä ohjaa jokaista rengasta erikseen.

Qashqaissa on lisäksi TCS-luistonestojärjestelmä. Yhdessä ajonvakautusjärjestelmä kanssa se parantaa renkaiden pitoa. Järjestelmä havaitsee, jos yksi rengas pyörii muita nopeammin, ja jarruttaa sitä automaattisesti.

Tavaratilaa on selkänoja ylhäällä ikkunatasoon 410 litraa, selkänoja taitettuna ikkunatasoon 660 litraa ja selkänoja taitettuna 860 litraa.

Qashqai ylsi aikuismatkustajan kolariturvallisuudessa täyteen viiteen tähteen EuroNCAP:n testissä (v. 2007). Lapsiturvallisuudesta auto sai neljä tähteä viidestä ja alankulkijaturvallisuudesta kaksi tähteä neljästä. Kuljettajan liikkuminen eteenpäin törmäyksessä oli erittäin pientä. Polvet sekä reidet pysyivät riittävän kaukana kojelaudasta. Auton puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta, mutta konepeiton etuosa jäi ilman pisteitä.

Suomessa Qashqai pääsi sijalle 30 ensirekisteröintien määrässä vuonna 2007. Kaikkiaan 1281 suomalaista hankki sen itselleen. Edullisimman etuvetoisen Qashqain saa autotalliinsa noin 21 000 eurolla, kun taas edullisimmasta nelivetomallista saa pulittaa yli 32.000 euroa. Kallein Qashqai on 2.0 dCi 150 hv DPF 6-v. autom. Tekna Elegance Pack versio, joka maksaa 41.390 euroa. Hinnat kesäkuu 2012.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin