Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Qashqai 2014

Nissan lanseerasi Qashqain vuonna 2006 ja nyt marraskuussa 2013 esiteltiin Lontoossa toisen sukupolven Qashqai. Täysin uuden Qashqain myynti alkaa helmikuussa 2014.
Autoesittely Nissan Qashqai 2014

Uusi Qashqai on 49 mm pitempi ja hieman matalampi ja leveämpi kuin nykyinen malli. Nämä muutokset antavat autolle virtaviivaisen ilmeen – crossover-tyylistä, kompakteista mitoista ja korkeasta ajoasennosta tinkimättä. Qashai +2 malli poistuu valikoimasta uuden sukupolven myötä.

Nissanin Safety Shield -järjestelmä sisältää nyt myös peräänajovaroittimen automaattisella hätäjarrutustoiminnolla, kuljettajan vireystilanvalvonnan sekä liikennemerkkien havainnointijärjestelmän. Älykäs, täysautomaattinen pysäköintiavustin helpottaa parkkeerausta kaupungin ahtailla kaduilla. Nissanin mukaan tarkoituksena on tuoda premium-tason teknologiset ominaisuudet mahdollisimman monien autoilijoiden ulottuville.

Toisen sukupolven crossover

Monipuolisuus kuuluu edelleen crossover-mallien vahvimpiin valtteihin. Uudessa Qashqaissa on entistä enemmän tilaa matkustajille ja matkatavaroille. Tavaratilan kapasiteettia on lisätty säädettävän lattiajärjestelmän avulla, jolla saadaan aikaan tasainen lastaustila takapenkit kaadettuna. Tavara tilaa on lähes 450 –litraa. Hattuhyllylle on erityinen säilytystila, jos se ei ole käytössä.

Uusi Qashqai on ensimmäinen myyntiin tuleva automalli, joka on rakennettu Renault-Nissan-allianssin uudelle yhteiselle CMF (Common Module Family) -alustalle. Paino on pudonnut edeltäjään nähden noin 40 kiloa.



Varustetasot ovat Nissaneista tutut Visia, Acenta ja Tekna. Vakiovarustukseen kuuluu mm. Kuusi turvatyynyä + ABS + EBD + ESP, rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS), nopeuden rajoitin / vakionopeudensäätö, ajonhallintajärjestelmä, mittariston premium HD 5" TFT-värinäyttö, manuaalinen ilmastointi, hands-free-puhelin, mäkilähtöavustin, äänentoisto: CD, USB, 4 kaiutinta, LED-ajovalot, 16" teräsvanteet sekä sähkötoimiset lämmitettävät peilit.

Acentan mukana tulee lisäksi mm. sadetunnistin, ajovaloautomatiikka, automaatti-ilmastointi sekä 17" kevytmetallivanteet. Tekna tuo edellä mainittujen lisäksi mm. BI-LED ajovalot, peräänajovaroittimen hätäjarrutustoiminnolla, liikennemerkkien tunnistuksen, kaistavahdin, puolinahkapenkit, sähkösäätöisen kuljettajanistuimen, älyavaimen, 7" Nissan Connect näytön, Around View Monitorin sekä 19" kevytmetallivanteet.

Moottorit ja vaihteistot

Kompaktin henkilöauton taloudellisuus ja katumaasturin luonne ovat olleet alusta asti keskeinen osa crossover-mallien viehätystä. Uuden Qashqain moottorivalikoima tarjoaa entistäkin monipuolisempia ja taloudellisempia vaihtoehtoja.

Lanseerausvaiheessa moottorivalikoimaan kuuluu neljä voimanlähdettä – kaksi bensiini- ja kaksi dieselkäyttöistä – jotka voidaan yhdistää joko etu- tai nelivetoon: 1,2-litrainen DIG-T (114 hv), 1,6-litrainen DIG-T (150 hv), 1,5-litrainen dCi (110 hv) ja 1,6-litrainen dCi (130 hv). Moottoreiden yhdistetyn ajon kulutuslukema ovat 3,8 l - 5,6 l. Kaikissa moottoreissa on turboahdin, joka mahdollistaa pienemmän moottoritilavuuden, pienemmät päästöt ja alhaisemman kulutuksen. Uuden Qashqain CO2-päästöt ovat alimmillaan 99 g/km (1,5 dci). Isomman dieselin CO2-päästöt ovat manuaalivaihteilla 115 g/km ja 119g automaatilla. Vääntöä 1,5 dci tuottaa 260 Nm ja 1,6 dci 320 Nm. Bensiinimoottorien CO2-päästöt ovat 129 g/km ja 132 g/km. Nelivedon saa ainoastaan isomman dieselmoottorin yhteyteen, jolloin CO2-päästöt nousevat 129 grammaan/km.



Vaihteistopuolella valittavissa on manuaali tai täysin uusi X-Tronic-automaattivaihteisto. Erityisesti toisen sukupolven Qashqaita varten suunniteltu uusi X-Tronic on valittavissa 1,6-litraiseen dCi-moottoriin. Vaihteiston toiminta perustuu jatkuvasti muuttuvaan välitykseen, mutta sitä on jalostettu edelleen tasaisemman ja luonnollisemman ajotuntuman saavuttamiseksi. Tavanomaisista CVT-vaihteistoista poiketen Qashqain X-Tronic-automaatti jäljittelee voimakkaissa kiihdytyksissä perinteisten, ”kiinteävälityksisten” automaattivaihteistojen toimintaa, jossa vaihteenvaihdot tapahtuvat portaittain. Nissanin mukaan rauhallisemmassa ajossa välityksiä säädetään huomaamattomasti pehmeän ja tasaisen ajotuntuman aikaansaamiseksi.

Uusi Nissan Qashqai suunniteltiin Euroopassa eurooppalaisia varten. Auton suunnittelusta oli päävastuussa Lontoossa sijaitseva Nissan Design Europe, ja tekninen kehitystyö tapahtui Nissanin teknisissä keskuksissa Ison-Britannian Cranfieldissä sekä Barcelonassa Espanjassa. Myös Japanin Atsugissa sijaitsevan Nissanin maailmanlaajuisen suunnittelukeskuksen suunnittelijat ja insinöörit antoivat vahvan panoksensa uuden mallin kehitystyöhön. Qashqait valmistetaan Sunderlandin tehtaalla Englannissa.

Edullisimmillaan uuden Qashqain (1,2 Visia) saa 22 691 eurolla (ennakkomyyntihinta).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin