Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Tiida 2008-2011

Tiida tuli myyntiin Suomessa ja Euroopassa vuonna 2007. Alunperin se oli tarkoitettu vain Aasian markkinoille.
Autoesittely Nissan Tiida 2008-2011

Pohjois-Amerikassa sama malli kulkee Nissan Versana ja kaakkois-Aasiassa Nissan Lationa. Tiidaa valmistetaan eri puolilla maailmaa,mm. Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.

Tiida luokitellaan pieneksi perheautoksi tai eurooppalaisessa luokituksessa ns. c-segmenttiin kuuluvaksi. Samaan luokkaan kuuluvat mm. Citroën C4 ja Ford Focus.

Tarjolla on kolme varustetasoltaan erilaista vaihtoehtoa: Visia, Acenta ja Tekna. Kaikissa on vakiona esimerkiksi integroitu hands free -järjestelmä Bluetooth-toiminnolla ja käyttöpainikkeet ohjauspyörässä. Acentassa ja Teknassa on ajotietokone, vakionopeudensäädin sekä Birdview-navigointijärjestelmä. Vaihtoehtona on myös älyavain. Auto huomaa sen taskusta, kun kuljettaja on 80 sentin päässä autosta. Ovi aukeaa pelkällä kahvan väännöllä.

Esimerkiksi Tiida Teknan sisätiloista saa hyvin suunnitellun, mietityn ja tyylikkään vaikutelman, vaikka auto ei valtavan suuri olekaan. Vaikutelmaa korostaa vielä vaihtoehtoisena saatava nahkaverhoilu ja laaja valikoima viihde-elektroniikkaa.

Korimalleja on kaksi, neliovinen sedan eli porrasperä ja viisiovinen viistoperä eli hatchback. Jälkimmäisen tavaratila kasvaa 300 litrasta 425 litraan, kun takaistuimet ovat ääriasennossa. Takaistuimet taittuvat ja ovat jaettavissa 60/40-suhteessa.

Tiidan ajoturvallisuutta lisää hätäjarrutustehostin. ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumista, ja elektronisen jarruvoiman jaon (EBD) tarkoitus on varmistaa, että kaikki pyörät jarruttavat aina optimaalisesti. Turvaverkot ovat vakiona Acenta- ja Tekna-varustetasoilla.

1,6-litrainen bensiinimoottorin saa viiden vaihteen manuaalivaihteistolla tai nelivaihteisella automaatilla. Moottorin teho 110 hv ja vääntöä riittää 153 Nm. 1,8-litrainen bensiinimoottori liikuttaa autoa kuusivaihteisen manuaalisen vaihteiston avulla. Tehoa on 126 hevosvoimaa ja vääntöä 173 Nm. 6-portaisella manuaalivaihteistolla varustettu 1,5-litrainen dieselin teho on 105 hevosvoimaa ja vääntömomentti 240 Nm.

Pienimmät moottorit päästävät 139 grammaa hiilidioksidia ajokilometriä kohti. Suurin, 1,8-litrainen moottori tupruttaa 188 grammaa kilometrillä. Pienet moottorit kuluttavat polttoainetta noin viisi litraa sadalla kilometrillä, isommat vievät lähes kahdeksan litraa.

Edullisimman Tiidan sai alkuvuonna 2008 hiukan alle 20 000 eurolla. Kuusivaihteinen, dieselmoottorilla kulkeva Tekna-malli maksaa runsaat 25 000 euroa.

Suomalaiset hankkivat vuonna 2007 413 Tiidaa.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin