Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Astra 2009

Opel Astran juuret ulottuvat peräti 1930-luvulle. Astraa edelsi Opelin mallistossa Legendaarinen Kadett, jonka ensimmäiset mallit valmistuivat tuolloin. 1960-luvulta 1980-luvulle asti Kadetit kuuluivat suomalaiseen katukuvaan.
Autoesittely Opel Astra 2009

Ensimmäiset Astrat valmistuivat vuonna 1991, jolloin ne korvasivat Kadetit Opelin mallistossa. Nykyinen Opel Astra ilmestyi autokauppoihin vuonna 2003, ja menossa on Astran kolmas sukupolvi. Astra sijoittuu eurooppalaisessa luokituksessa c-segmenttiin, ylemmän keskiluokan perheautoihin. Sen kilpailijoita ovat esimerkiksi Ford Focus, Volkswagen Golf tai Honda Civic. Astroja tehdään nykyään mm. Belgiassa, Venäjällä, Ukrainassa ja Puolassa.

Suomessa ovat myynnissä Sedan, farmarimalli Wagon, porrasperä GTC (Gran Turismo Compact) ja avoauto Twin Top. Vuonna 2005 Opel esitteli lisäksi Astra OPC:n, joka on kehitetty GTC:stä ja erottuu muista erityisesti moottorinsa teholla (240 hv).

Sisältä Astra on hillityn tyylikäs ja käytännöllinen. Muodot ja linjat eivät herätä huomiota. Hallintalaitteet ja painikkeet löytyvät helposti. Kuljettaja voi hallita äänentoistoa ohjauspyörän painikkeilla. Vakiona on myös matkapuhelinportaali, Bluetooth sekä liitännät MP3-soittimelle ja iPodille.

Malleista on saatavilla vielä useaa erilaista varustetasoa: Enjoy, Enjoy Comfort, Essentia ja Cosmo. Hintahaitari venyy. Kalleimmat turbo-Cosmot maksavat lähes 40 000 euroa. Essentia-mallit ovat edullisimpia. Sellaisen farmarinkin saa hieman alle 20 000 eurolla. Porrasperä Essentian saa alle 18 000 eurolla ja Sedan Enjoyn noin 20 000 eurolla.

Porrasperän tavaratilaa saa kasvatettua reilusti tilanteen mukaan: selkänoja ylhäällä 380 litraa, selkänoja taitettuna ikkunatasoon 805 litraan ja selkänoja taitettuna kattoon 1295 litraa.

Farmarin tavaratilaan mahtuu selkänoja ylhäällä ikkunatasoon 500 litraa, selkänoja taitettuna ikkunatasoon 900 litraa ja selkänoja taitettuna kattoon 1590 litraa. Sedanin tavaratila on "vain" 490 litraa. Katto ylhäällä Twin Topissa tavaratilaa on 440 litraa ja 205 litraa katto alhaalla.

Opel korostaa Astran markkinoinnissa turvallisuutta ja kutsuu kokonaisuutta SAFETEC-järjestelmäksi. Kuljettajaa ympäröi kestävä kehikko ja kokonaisuuteen kuuluvat mm. lukkiutumattomat ABS-jarrut, hätäjarrutehostin, EPS-jonvakautusjärjestelmä sekä kaarrejarrutuksen hallinta. Turvatyynyt suojaavat edestä ja sivulta. Lisäksi turvavarustuksessa on sivutörmäyssuoja, turvaohjauspylväs ja lastenistuimen ISOFIX-turvajärjestelmä reunimmaisissa takaistuimissa.

Astra saikin täydet viisi tähteä EuroNCAP:n törmäystestissä (v. 2004). Kori havaittiin erittäin vahvaksi ja matkustajat olivat hyvin suojattuja. Etutörmäyksessä Astra jäi vain kahden pisteen päähän maksimituloksesta, sivutörmäystestin tulos oli täydet pisteet. Lasten turvallisuudesta tuli myös täydet tähdet. Vain jalankulkijan turvallisuus törmättäessä osoittautui heikoksi. EuroNCAP kehottikin Opelia ottamaan jalankulkijat paremmin huomioon uusien mallien suunnittelussa.

Astra Sedaniin voi valita sekä bensiini- että dieselvaihtoehdot. Bensiinillä käyvät 1,6-litrainen (115 hv) ja 1,8-litrainen (140 hv) ECOTEC-moottori. Tarjolla on viiden pykälän manuaalisia ja osaan myös neljän vaihteen automaattivaihteistoja.

Dieselmoottoriksi saa 1,3- tai 1,7 litraisen CDTI-moottorin.  Niiden polttoaineen keskikulutus on vain 5 l/100 km tienoilla. Dieseleissä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Twin Topin katto avautuu ja sulkeutuu alle 30 sekunnissa, ja aukaisunappia voi painaa 30 km/h nopeuteen saakka. Twin Topin hinta vaihtelee varustetason ja moottorin mukaan 31 000 ja 40 000 euron välillä.

Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 yhteensä 509 uutta Opel Astraa.

Vertailussa Volkswagen golf ja Renault Megane 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin