Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Astra GTC (2008)

Autoesittely Opel Astra GTC (2008)

Opel esitteli vuonna 2005 täysin uuden mallin, Astra GTC:n. Astra GTC on erittäin kaunis ja urheilullisen näköinen auto. Muotoilussa on paljon persoonallisia yksityiskohtia ja auton yleisilme on vauhdikas. Malliston edullisimmasta päästä löytyy 90 hv 1.4 litran bensiinmalli ja kärkipäätä edustaa huimat 240 hv kehittävä 2.0 litran turboahdettu bensiinimoottori.

Dieseleitäkin on tarjolla useampia vaihtoehtoja. Hinnat alkavat 17660€:sta ja kalleimmasta OPC-mallista (Opel Performance Center) joutuu maksamaan reilut 38000€. Sillä hinnalla saa tosin jo reilusti suorituskykyä ja kattavan vakiovarustelun.

Muotoiluosasto on todella onnistunut Astra GTC:n kohdalla. Kolme ovea, lyhyet etu- ja takaylitykset, keskitaitos sekä konepellissä että takaluukussa sekä pienet ja kulmikkaat takasivuikkunat ja takaikkuna saavat Astran näyttämään urheilulliselta. Viimeksimainituista pienistä takasivuikkunoista ja takaikkunasta on seurauksena tosin melko huono näkyvyys taaksepäin. Vannekoot alkavat varustetasosta ja moottorista riippuen 16-tuumaisista päätyen todella näyttäviin 19-tuumaisiin lisävarusteena hankittaviin kevytmetallivanteisiin.

Sisätilat ovat Astrassa tyylikkäät ja käytännölliset. Auton tunnistaa heti Opeliksi. Laatuvaikutelma on hyvä eikä se varsinkaan hintaluokassaan jätä toivomisen varaa. GTC on kolmiovinen, mutta molemmat etuistuimet siirtyvät kätevästi muistitoiminnolla eteenpäin, joka helpottaa takapenkille käyntiä.

Takapenkit kääntyvät 60/40-suhteessa, joten varsinkin kahden hengen enemmätkin matkatavarat kulkevat hyvin mukana.

Astran saa viidellä eri bensiinmoottorilla; 1.4 (90hv), 1.6 (115hv), 1.8 (140hv), 1.6 turbo (180hv), 2.0 turbo (240hv) sekä neljällä taloudellisella CDTI dieselillä; 1.3 (90hv) , 1.7 (100hv), 1.9 (120hv) ja 1.9 (150hv).

Bensiinimoottorien joukosta on pakko poimia 2.0 litran turboahdettu OPC-malli, joka kehittää huimat 240hv. Kun oikeanpuoleisimman polkimen painaa pohjaan, kiihtyy Astra 0-100km/h 6,4 sekunnissa ja kerää huippunopeutta 240km/h.

Vauhdilla on tosin hintansa, koska OPC janoaa 98 oktaanista bensaa runsaasti.

EU-keskikulutus on 9,2 litraa, mutta kulutus nousee reilusti kun tehoreservejä ottaa kunnolla käyttöön. Auto on etuvetoinen niin kuin kaikki Astrat. Tämä tosiasia panee miettimään aina konseptin toimivuutta silloin kun kyseessä on todella tehokas auto. Astran ohjaus on kuitenkin erittäin tarkka ja sopivan jämäkkä ja alusta on viritetty vastaamaan konehuoneen tuottamaan suorituskykyyn. Etuvetoiselle tyypillistä vetelyä kovissa kiihdytyksissä ei juurikaan esiinny, mitä voi pitää hyvänä suorituksena.

Dieselien EU-keskikulutus on moottorista ja vaihteistosta riippuen 5 litran molemmin puolin. Suorituskykyisin diesel-moottori kehittää 150 hv, jonka avulla Astra kiihtyy 0-100km/h alle yhdeksässä sekunnissa ja kerää huippuja n. 210km/h. Taloudellisin mutta samalla verkkaisin on 1.3 CDTI, joka ei ehkä ihan pysty vastaamaan ulkonäön tuomiin suorituskykypaineisiin.

Astran voi valita kolmella eri varustetasolla; Essentia, Enjoy ja Cosmo. ESP- ajonvakautus on aina varustetasosta riippumatta tuomassa ajoon turvallisuutta. Muutoin varustetason harkitseminen kannattanee aloittaa vasta keskimmäisestä Enjoysta, koska vasta siinä vakiona tulee mm. Ilmastointi. Vaativin valitsee varustetasokseen Cosmon, jossa mm. panoraamatuulilasi, etusumuvalot, graafinen näyttö sekä nahkainen ohjauspyörä. Lisäksi voi valita mielensä mukaan varusteita hyvinkin kattavasta luettelosta.

OPC-mallissa vakiona on mm. 18-tuumaiset näyttävät vanteet, Recaron huippuluokan urheiluistuimet sekä Sport-alustapaketti.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin