Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Cascada 2013

Alkuvuodesta Geneven autonäyttelyssä esitelty Cascada on Opelin uusi nelipaikkainen kangaskattoinen avoauto, joka on saapunut nyt myös Suomeen. Cascada on vajaan parin vuoden kuluessa jo neljäs malli, jolla saksalaisvalmistaja laajentaa mallistoaan uuteen autoluokkaan.
Autoesittely Opel Cascada 2013

Kangaskatosta huolimatta Cascadan peräpää on hivenen pitkän näköinen viime vuosien kovakattoisten avoautojen tapaan. Koska Cascada on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, suunnittelun aikana kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että muodot ovat sulavalinjaiset myös katon ollessa ylhäällä. Auto onkin urheilullisen coupémainen, eikä katto näytä jälkeenpäin viime hetkessä lisätyltä. Kattoa voi käyttää 50 km/h nopeuteen asti. Se nousee ja laskee sähköisesti 17 sekunnissa.

Puolassa valmistettavan Cascadan kokonaispituus on 470 cm. Akseliväli on 2,695 metriä eli 40 mm lyhyempi kuin Insigniassa. Raideväli on niin edessä kuin takana 1,587 mm. Näiden alustan mittojen avulla auto tarjoaa tilat neljälle matkustajalle. Cascada on suunniteltu alusta alkaen ainoastaan avoautoksi. Cascadan etutilat ovat hyvät ja Astrasta poikkeavat istuimet miellyttävät. Istuimet voidaan varustaa tuuletuksella. Takaistuintilaa näyttäisi olevan hivenen enemmän kuin esim. Golfin avoversiossa. Sisustuksen laatu on Astran tapaan kohtuullisen hyvä.



Tavaratila on katon ollessa alhaalla 280 litran kokoinen ja kasvaa katto ylhäällä 380 litraan. Erityispiirteenä Cascadassa on mahdollisuus taittaa takaistuimen selkänoja kahtena samansuuruisena puolikkaana alas, jolloin tavaratilaa on 750 litraa ja lastattava esine voi olla yli 1,8 metrin pituinen.

Säätyvä jousitus

Edessä on alun perin Insignia OPC:tä varten kehitetty HiPerStrut (High Performance Strut) jousitus. Lisävarusteena saa Opelin FlexRiden, jolloin jousituksen ominaisuuksia voi säätää tilanteen mukaan. Jäykän korin ja jousitusratkaisujen ansiosta Cascadassa voidaan käyttää suuria pyöriä. Peruskokona ovat 17-tuumaiset (Suomeen tuotavissa vakiona 18-tuumaiset), mutta autoon voi asentaa 20 tuuman pyörät.

Koska autossa ei ole kattoa, tarvitaan ylimääräistä suojaa ympäriajon varalle. Takaistuimien takana ovat pyroteknisesti aktivoituvat suojakaaret, jotka ponnahtavat esiin myös turvatyynyjen toimiessa.



Kuljettajan tehtävää helpottavat Suomeen tuotavissa Cascadoissa muun muassa vakionopeudensäädin, sähköinen käsijarru, mäkilähtöavustin, pysäköintitutka edessä ja takana, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin ja kaukovaloautomatiikka.

Lisävarusteista pitkä lista

Lisähintaan 1 723 € saa kuljettajapaketin, joka sisältää mukautuvien AFL-ajovalojen ja kaksoisksenonien lisäksi säädettävät AGR-istuimet eteen. Saatavana on myös turvallisuuspaketti, johon on koottu kaistavahti, Opel Eye -liikennemerkkitunnistin ja etäisyydentunnistin edellä ajavaan.

Opel halusi tehdä Cascadan ympärivuotiseen ajoon sopivaksi. Niinpä katon rakenteeseen syvennyttiin, ja jo vakiokatto antaa suojan niin ääntä kuin kylmää tai kuumaa ulkoilmaa vastaan. Valittavana on vielä pieneen lisähintaan kolmikerroksinen akustinen katto, joka takaa vielä alhaisemman melutason.

Cascadssa on aurinkoisen kesäpäivän varalta kaksialueinen automaatti-ilmastointi. Toisaalta talven pakkaset on otettu huomioon, sillä istuinlämmittimien lisäksi vakiona on myös ohjauspyörän lämmitys. 



Lisävarustelistalta löytyy paljon tavaraa. Edellä mainitun 1 723 euron hintaisen kuljettajapaketin lisäksi on tarjolla 2 054 euron hintainen mukavuuspaketti. Siinä on paljon hyödyllisiä varusteita, joista tärkeimmät ovat 7-tuumaisella kojelautaan integroidulla värinäytöllä varustettu navigaattori, FlexRide-alusta ja murtohälytin.

Cascadan myötä Opeliin tulee saataville uuden sukupolven ahdettu suorasuihkutusmoottori 1,6 SIDI Turbo Ecotec. Se on ensimmäinen kokonaisesta moottoriperheestä, joka korvaa ajan mittaan nykyiset 1,6-litraiset bensiinimoottorit. Tehoa on tarjolla 125 kW (170 hv) ja suurin yliahtopaineella saavutettava vääntömomentti on 280 Nm - alhaisella 1 650 r/min käyntinopeudella. Myöhemmin moottorivalikoiman huipulle on odotettavissa 200-hevosvoimainen bensaturbo ja 195 hv:n biturbodiesel.

Moottorin kanssa tulee kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja polttoainetta säästävä Start/Stop-toiminto. Yhdistetty kulutus on 6,3 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 148 g/km. Tällä moottorilla varustettuna Cascada kiihtyy 100 km/h nopeuteen 9,6 sekunnissa ja saavuttaa 222 km/h huippunopeuden.

Suomessa hinnat alkaen malli on varustettu Opelin nykymallistosta tutulla 103 kW (140 hv) kehittävällä 1,4-litrainen bensiiniturbolla. Tällä moottorilla Cascadan hinnat alkavat 33 997 eurosta. Uudella 1,6 SIDI (125 kW/170 hv) moottorilla varustettuna hinta on 35 998 euroa. Viime mainitun saa myös automaattivaihteisena, jolloin hinta on 38 994,83 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin