Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel GT (2008)

Autoesittely Opel GT (2008)

Vuonna 2007 autokauppoihin tuli Opelin kaksipaikkainen urheiluauto, joka jatkaa vuosina 1968-1973 valmistetun Opel GT:n perinnettä. Mallina uusi GT korvasi Opel Speedsterin, jota tehtiin vuosina 2001-2005.

2,0-litrainen turbo tuottaa 264 hevosvoimaa ja kiihtyy nollasta 100 km/h 5,7 sekunnissa. Huippunopeus on 229 kilometriä tunnissa.

GT:ssä on 18-tuumaiset alumiinivanteet. Hiilidioksidipäästöt ovat pienelle autolle suurehkot 218 g/km, ja polttoainettakin kuluu keskimäärin 9,2 l/100 km.

Valmistaja markkinoi GT:tä "aggressiivisilla ja särmikkäillä" muodoilla, joihin yhdistyvät raikkaat lokasuojat, kromiset yksityiskohdat, integroidut valot ja kaksoispakoputket. Myös ohjaamossa on tyyliä ja urheiluautomaisuutta, kuten kromikehykset, kiiltävän mustia yksityiskohtia ja nahkainen ohjauspyörä. Punamustalla nahalla verhoillun auton syviin urheiluistuimiin on mukava istahtaa. Näkyvyys on hyvä, vaikka ohjaajan pää on tavallista matalammalla. Autossa on kokoon taittuva kangaskatto.

Vakionopeudensäätimen voi kytkeä päälle ajoa helpottamaan. Äänentoisto toistaa myös MP3-tiedostot, ja sitä voi ohjata ohjauspyörältä. Erilliseen liitäntään (aux-in) voi yhdistää iPodin.

ESP-ajonvakautusjärjestelmä puuttuu auton hallintaan yli- ja aliohjaustilanteissa säilyttäen auton vakauden. Opel GT:ssä on myös luistonestojärjestelmä ja lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS) on vakiovarusteena.

Kokoonpainumisvyöhykkeet ja sivutörmäyssuojat sekä ovipalkit pyrkivät suojaamaan törmäystilanteissa. PSS-matkustajantunnistusjärjestelmä on vakiovaruste. Etumatkustajan turvatyyny kytkeytyy päälle ja pois päältä matkustajan istuimen käytön ja matkustajan koon mukaan. Kojetaulun ilmaisin ilmoittaa, onko matkustajan turvatyyny käytössä vai pois käytöstä.

Katto ylhäällä tavaratilaan mahtuu 157 litraa ja 66 litraa katto alhaalla. Tilan saa hyödynnettyä tehokkaimmin käyttämällä Opelin alkuperäistä matkalaukkusarjaa. Lisävarusteena saa esimerkiksi racing-raidat auton kylkiin tai tuuliohjaimen, joka estää tuulen pääsyn ohjaamoon.

Suomalaiset ottivat käyttöönsä vain 10 uutta Opel GT-autoa vuonna 2007. GT maksaa noin 46 000 euroa. Lisävarusteita saa paketissa, joka maksaa 2 500 euroa. GT Sportpaketti sisältää punaisen tai mustan nahkaverhoilun istuimiin, pääntukiin ja oviverhoukseen. Lisäksi saa 6 levyn CD-vaihtimen ja MP3-liitännän.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin