Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 308 (2011)

Loppuvuonna 2007 markkinoille tullut Peugeot 308 aloitti Peugeotilla uuden kahdeksikkoon päättyvän mallinumeroinnin.
Autoesittely Peugeot 308 (2011)

308 on 307 sarjan seuraaja ja ensimmäisinä myyntiin tulleet kolme- ja viisioviset hacthback mallit jatkavat nykytrendin mukaista suuntausta jossa sisätilat ovat hieman korkeammat kuin mihin on pienten autojen luokassa aikaisemmin totuttu.

Suuntaus on järkevä, matkustusmukavuus varsinkin takapenkillä on parantunut. Autosta on tarjolla myös farmari ja avomalli. Kokoluokka on voimakkaasti kilpailtu, ja varteenotettaviksi kilpakumppaneiksi voi mainita Opel Astran, Kia Cee´d:in ja Mazda3:n.

Matalan painopisteen ja suuren raideleveyden ansiosta 308:n ajo-ominaisuudet on saatu hyviksi. Ohjaus on tarkka ja vastaa nopeasti ohjausliikkeisiin. Erittäin jäykkä kori ja kunkin version tarpeiden mukaan säädetyt jousien ja kallistuksenvaimentimien jäykkyydet mahdollistavat hyvän ajotuntuman erilaisissa ajotilanteissa ja jarrutuksissa.

Varustetasot

Varustetasoja on neljä: Trendy, Premium, Sport ja GT. Sport varustetaso on saatavilla vain viisiovisena. Trendyn tärkeimmät ominaisuudet ovat käsisäätöinen ilmastointi, ulkopeilien sähkösäätö ja lämmitys, radio/cd -soitin ja ajotietokone. Premium tasolla mukaan tulevat lisäksi mm. 16 tuuman alumiinivanteet, etusumuvalot sähköiset ikkunannostimet myös taakse ja automaattiset tuulilasinpyyhkijät.

Sport version erikoisuus on panoraamakatto. Sport versiossa on myös automaatti-ilmastointi ja mukavuuspaketti joka sisältää ristiseläntuen etuistuimiin ja paremmat säilytystilat. GT mallissa on Sport varustuksen lisäksi 17 tuuman alumiinivanteet (myös 18 -tuumaiset valinnaisena saatavilla), parkkitutka takana ja osittain nahalla verhoillut sporttiset istuimet.

Lisävarustelistalta tekee mieli valita tupla-xenonit, navigointijärjestelmän seitsemän tuuman värinäytöllä ja nahkaverhoilu kuljettajan istuimen sähkösäädöllä. Tehokkaimpiin malleihin on lisäksi saatavilla kaistavahti (AFIL) järjestelmä turvallisuutta lisäämään.

Turvallisuus

Peugeot 308:ssa on monipuolinen turvallisuusvarustelu. Vakiona on ESP, ABS, elektroninen jarruvoiman jako, hätäjarrutehostin joka antaa heti täyden jarrupaineen jos kuljettaja painaa jarrua nopeasti sekä vetoluistonestojärjestelmä.

Turvatyynyjä on vakiona seitsemän kappaletta ja 300 euron lisähinnalla saa vielä takapenkille sivuturvatyynyt. Etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Peugeot 308 sai EuroNCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä aikuismatkustajien suojaamisesta. Lapsimatkustajien suoja arvioitiin neljäksi tähdeksi ja jalankulkijoiden kolmeksi tähdeksi.

Kulutus ja päästöt

308:ssa on voimakkaasti kallistettu tuulilasi ilmanvastuksen pienentämiseksi ja ilmanvastuskerrointa onkin saatu pienennettyä edelliseen malliin verrattuna. 1.6 HDi 90 ja 1.6 HDi 110 FAP malleissa on vakiorenkaina Michelin Energy Saver -energiansäästörenkaat joissa on noin 20 prosenttia pienempi vierintävastus kuin tavanomaisissa renkaissa. Tämän ansiosta polttoaineen kulutus on noin 0,2 litraa pienempi sadalla kilometrillä ja CO2 päästöt 5 g/km pienemmät.

Peugeot on panostanut voimakkaasti ympäristön suojeluun ja ympäristöystävällisempien teknologioiden kehittämiseen päästöjen vähentämiseksi. Dieselmoottoreissa on FAP -hiukkassuodatin lukuun ottamatta 1.6 HDi 90 malleja.

Moottorit ja hinnat

Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat 1.4 tai 1.6 -litraisia. 1.4 -litraisen suorituskyky on vaatimaton, mutta se on toki edullisin ja pieniruokaisin bensavaihtoehdoista. 1,6 -litraisesta on useita tehoversioita välillä 95 – 175 hevosvoimaa.

Mallimerkinnästä näkee moottorin tehon hevosvoimina, 308 GT THP 175 tarkoittaa 1.6 -litraista 175 hevosvoimaista mallia. GT malli kulkee jo mukavasti keskikulutuksen ollessa kohtuullinen 7,6. Kiihtyvyys 0-100 km/h 8,3 sekuntia.

Dieselkoneet ovat 1.6 ja 2.0 -litraisia. 308 malliston taloudellisin on HDi 90 malli 4,5 litran keskikulutuksella. HDi 110 malli on kuitenkin dieselkoneista suositeltava valinta koska siinä on hiukkassuodatin ja vain muutaman prosentin suurempi kulutus. Tehokkain diesel on HDi 140 FAP ja sen avulla 308 kiihtyy sataseen vajaassa 11 sekunnissa.

Malliston edullisin on 308 Trendy VTi 95 3-ov. hieman alle 19 000 euron hintalapulla ja kallein automaattivaihteinen ja avomallinen 308 CC Sport THP 140 lähes 42 000 euron hinnalla (helmikuu 2010).

Vertailuun, 308 rinnalle, otettiin edellä mainitut Kia Cee´d ja Opel Astra.

Päivitetty 18.2.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin