Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 407 2004-2007

Peugeot uudistaa mallistoaan varsin harvoin. 406 saavutti 9 vuoden iän, kun seuraajan markkinoille tulo viivästyi hieman suunnitellusta.
Autoesittely Peugeot 407 2004-2007

Nyt 407 on valmis ja valmistajan usko tuotteeseensa on poikkeuksellisen kova. Kilpailu suositussa luokassa on kuitenkin kovaa ja lähes kaikki massavalmistajat ovat Peugeotin tavoin ilmoittaneet pyrkivänsä premium-luokan laatuun ja ominaisuuksiin.

407:n muotoilu poikkeaa selvästi aikaisemmista Peugeoteista etenkin keulan osalta. Keulaa hallitsevat ferrarimainen maski ja suuri logo. Katon kaareva linja on coupemainen ja etuylitys on erittäin pitkä. Kokonaisuus on kuitenkin onnistunut ja riittävän persoonallinen.

407:n suunnittelussa linjakkaan muodon on useimmista massa-autoista poiketen rohkeasti annettu mennä käytännöllisyyden edelle. Loivan tuulilasin ja kaltevien sivuikkunoiden takia ikkunoiden yläosat niin edessä kuin sivulla ovat lähellä kuljettajan päätä. 607:n tavoin ovet ovat matalat: yläreunat ovat alhaalla ja kynnykset korkeat. Tämä hankaloittaa käyntiä etenkin takaistuimelle. Ovet ovat toisaalta pitkät, mikä vaikeuttaa osaltaan sisäänkäyntiä parkkipaikalla.

Takaistuimen polvitila on selvästi luokan keskitasoa pienempi. Myös korkeussuunnassa katto on alhaalla, mutta takaistuimen leveys on kilpailijoita suurempi. Pehmeät ja muhkeat etuistuimet antavat ylellisen vaikutelman.

Tavaratila on kooltaan hauskasti 407 litraa, mikä jää kauas kilpailijoiden tyypillisestä 500 litrasta. Tavaratila on kyllä selkeän muotoinen ja laadukkaasti verhoiltu. Nostokynnys on korkea. Monikäyttöisyys on toteutettu mallikkaasti, sillä useimmista sedaneista poiketen myös takaistuimen istuinosa kääntyy alas ja lisäksi tarjolla on suksiaukko.

Näkyvyys autosta ei ole niin huono kuin ensivaikutelman perusteella olettaisi, kunhan oppii tuntemaan keulan sijainnin ja osaa katsoa keskellä tuulilasia sijaitsevan taustapeilin taakse. Enemmän häiritsee pitkän keulan vaatima tila parkkipaikalla. Kääntöympyrä keulasta mitattuna on noin metrin luokan normaalitasoa suurempi.

407:n moottorivalikoima on tuttua tavaraa: bensakoneista on tarjolla 1,8-, 2,0-, 2,2- ja 3,0-litraiset. Niitä kilpailukykyisempiä ovat dieselit, joista löytyy 1,6-litrainen (109 hv) ja 2,0-litrainen (136 hv). Koeajetussa autossa oli 2,0-litrainen bensakone, joka osoittautui nöyräksi puurtajaksi. Suorituskykyä hakevan kannattaa tutustua 2,0-litraiseen dieseliin, mutta bensakonekin tarjosi vaivattomasti liikenteen tahdissa pysymiseen tarvittavaa voimaa. Ohituksiin lähdettäessä potkua ei kuitenkaan löydy enempää kuin keskinkertaisesta 2,0-litraisesta voi 1500-kiloisessa autossa olettaa.

407 ei näytä parhaita puoliaan näyttelyhallissa istumalla, vaan sitä täytyy ajaa. Alusta on saksalaisen jämäkkä, mutta jousitusmukavuus on silti onnistuttu säilyttämään varsin hyvänä. Erityismaininnan ansaitsee 407:n puhdas suoritus ratakiskojen ylityksessä. Myös turha tärinä karkealla asfaltilla on onnistuttu suodattamaan.

Ajo-ominaisuuksissa on saavutettu selvää edistystä 406:een verrattuna ja nyt ollaan luokassa aivan huipputason tuntumassa. Ohjaus on tunnokkuudeltaan lähes Mondeon tasolla ja suuntavakavuus on moitteeton. Moottoritien rampeissa hämmästytti yllättävä joustavuuden tunne, joka kuitenkin ilmeisesti johtui pelkästään istuimen velttoudesta. Kokonaisuutena 407 on esimerkillisen täsmällinen ja tunnokas ajettava.

407 lähtee kisaan varsin täydellisesti varustettuna. Etenkin turvavarustus on huipputasoa. Jo perusmalli Esplanadessa on mm. ESP, 7 turvatyynyä, ajotietokone ja stereot/CD-soitin. Confortin anti 2000 euron lisähinnalla on melko vähäinen, mm. sähkölasit takanakin, sadetunnistin, rengaspainevaroitin ja kevytmetallivanteet. Koeajetussa Executivessa on vakionopeussäädin, peruutustutka ja sähköllä säädettävät etuistuimet. Executiven kanssa suunnilleen samaa tasoa on Sport, jossa on kuitenkin muutamia urheilullisia yksityiskohtia. Lisävarusteista metalliväri maksaa 500 euroa, CD-vaihtaja 700 euroa, Xenon-valot 1000 euroa ja automaattivaihteisto 2600 euroa.

Hallintalaitteista löytyy pientä huomauttamista: vaihteensiirto on tahmeahko, kytkin ottaa kiinni varsin ylhäällä ja keskikonsolissa on paljon pieniä nappeja. Ilmastoinnin toiminta vaikutti sivistyneeltä.

Executiven sisustus antaa ylellisen vaikutelman. Istuinten plyysi ja muut materiaalit ovat laadukkaita. Kaikilta osin laatuvaikutelmassa on menty reilu hyppäys ylöspäin 406:een verrattuna.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin