Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot Expert Tepee 2008-2011

Valmistaja määrittelee itse Expert Tepeen MiniMPV:ksi eli pieneksi tila-autoksi.
Autoesittely Peugeot Expert Tepee 2008-2011

Tepee on Peugeotin Expert-pakettiauton versio, joka tarkoitettu henkilökuljetukseen - suurille perheille tai yrityskäyttöön.

Expertiä on valmistettu vuodesta 1995, ja Expert Tepee tuli myyntiin vuonna 2007. Se on osa mm. Peugeotia valmistavan PSA-konsernin ja Fiatin Eurovan-hanketta, jossa Sevelnord-yhteisyritys valmistaa paketti-, jakelu- ja tila-autoja. Expert Tepeen samalta tehtaalta tulevia sisarmalleja ovat mm. Citroen Dispatch ja Fiat Scudo.

Expert Tepee muuntautuu tarpeen mukaan sekä ihmisten että tavaroiden kuljetukseen. Tepee on saatavissa normaalimittaisena tai pidennettynä mallina, joissa molemmissa on vakiona yhdeksän istuinpaikkaa. Ei ihme, että autoa kutsutaan usein myös pikkubussiksi. Istuimet voi irrottaa ja osassa malleista ne  taittuvat kokoon pöytä- tai salkkumuotoon. Tavaratilan vetävyys vaihtelee istuinjärjestyksen mukaan 1068-3015 litran välillä.

Vakiovarusteina ovat perustasolla, mm. ABS-jarrut, kuljettajan turvatyyny, sähkösäätöiset etuikkunat, kauko-ohjattu keskuslukitus, lastenistuinten Isofix-kiinnikkeet, radio- ja-soitin sekä ilmastointilaite. Kuljettajan turvatyyny on sijoitettu ohjauspyörän keskiöön. Matkustajan turvatyyny on mitoitettu siten, että se suojaa yhtä hyvin kahta matkustajaa kaksipaikkaisella istuinpenkillä kuin yksittäisistuimella istuvaa matkustajaa. Lisävarusteena saa vaikkapa navigointilaitteiston, peruutustutkan, tasanopeussäätimen, automaattiset tuulilasinpyyhkijät tai automaattisen ilmastoinnin.

Mallistossa on kolme diesel-vaihtoehtoa: 1.6 HDi 90, 2.0 HDi 120 ja 2.0 HDi 136 FAP. 2-litrainen diesel vie keskimäärin 7,6 l/100 km ja päästää hiilidioksidia vajaat 200 g/km.

Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 ainoastaan seitsemän Peugeot Expertiä. Edullisimmat 90 hevosvoiman Trendy-versiot maksavat vajaat 40 000 euroa. Kun moottorista lähtee 136 hevosvoimaa, on auton tuulilasissa 44 000 euron hintalappu. Valmistaja antaa 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin