Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot RCZ 2012

Peugeot RCZ esiteltiin konseptiautona Frankfurtin autonäyttelyssä 2007. Jo konseptiauto herätti laajasti mielenkiintoa maailmalla. Mielenkiintoa oli ilmeisesti tarpeeksi, koska konseptiauto päätettiin laittaa tuotantoon.
Autoesittely Peugeot RCZ 2012

 

Vaikka auto perustuukin pitkälti 308 malliin, edustaa se silti aivan uudenlaista ja poikkeuksellista linjaa. Tupla kupla-kattoinen ja ikäänkuin sedanmaisella perällä varustettu coupe on mielenkiintoisen erilaisen näköinen, vaikkakin helposti tunnistettavissa merkkinsä edustajaksi. Yksilöllinen muotoilu jatkuu myös sisätiloissa mm. kromikoristeisella mittaristolla ja analogisella keskelle kojelautaa asennetulla kellolla.

Kesäkuussa 2010 Suomessa myyntiin tullut RCZ valmistetaan Itävallassa, Magna Steyerin tehtaalla, joka on erikoistunut tuottamaan pienempiä autoeriä.

Varusteet ja mitat

Varustetasoja on vain yksi, johon kuuluu mm. automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, parkkitutkat eteen ja taakse, 18-tuuman vanteet, sadetunnistin, automaattisesti himmenevä taustapeili sekä Bluetooth handsfreellä ja USB:llä varustettu audiolaitteisto. Ainoa poikkeus vakiovarustuksessa koskee tehokkaimman version pienempi ohjauspyörä sekä lyhyempi vaihdekeppi.



Lisävarusteena autoon voidaan asentaa, konseptimallista tuttu, hiilikuituinen kattolevy. Tarjolla on lisäksi mm. kokoa isommat vanteet, mustat jarrusatulat, hiilikuituiset sivupeilikotelot sekä etuspoileri.

Auto on 4,29 metriä pitkä, 2,11 m leveä ja korkeutta sillä on 1,36 metriä. Se on 2+2 paikkainen, mutta takapenkillä tuskin on tarkoitus matkustaa kenenkään, kuin ehkä hätätapauksessa. Takakontti vetää normaaliasennossa 384 litraa ja sen pohjan alla on noin 30 litran lisätila. Takapenkit saa myös kaadettua, jolloin tila kasvaa 760 litraan. Tämän tyyppistä autoa ajatellen tavaratilaa on siis riittävästi.

Turvallisuus

RCZ:n korirungon keulaosassa on muista Peugeot malleista tuttu rakenne, jossa törmäysvoimat jaetaan kolmeen eri linjaan. Kylkikolareissa matkustajia suojaavat mm. vahvistetut kynnyskotelot, ovien sisäiset suojapalkit, sekä sivupylväiden alakiinnityksen vahvistukset. Jalankulkijoiden turvallisuutta lisää aktiivinen konepelti, jonka pyrotekninen laukaisujärjestelmä kohottaa konepeltiä takareunasta 55 mm verran 0,1 sekunnissa.

Turvatyynyjä on neljä (etu ja sivu). Etumatkustajan turvatyyny on avaimella poiskytkettävä. Takaistuinpaikoille on asennettu Isofix-kiinnikkeet.



Moottorivaihtoehdot


Moottorivalikoima pitää sisällään kaksi eri tehoista 1.6-litraista bensiinimoottoria ja yhden 2.0-litraisen dieselin. BMW:n kanssa yhteistyössä kehitetty bensiinimoottori on saatavilla joko 156- tai 200 hevosvoimaisena.

THP 156 moottorilla varustetun RCZ:n saa sekä 6-vaihteisena manuaalina että automaattina. Turboahdettu suoraruiskutusmoottori kehittää vääntöä 240 Nm ja kiihtyy 0-100 km/h 8,0 sekunnissa. Manuaalivaihteisena yhdistetty kulutus on 6,7 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 149g/km.

Tehokkaimman THP 200-moottorin vääntö nousee yliahtotoiminnon avulla hetkellisesti 275 Nm:n. Tällä moottorilla RCZ kiihtyy 0-100 km/h 7,5 sekunnissa ja sen yhteyteen on tarjolla ainoastaan manuaalivaihteisto. Moottorissa on Twin-Scroll-tyyppinen ahdinjärjestelmä, muuttuva imu- ja pakoventtiilien ajoitus sekä muuttuva imuventtiilien nousu. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 6,9 litraa/100km ja CO2-päästöjä syntyy 159 g/km.

Dieselmoottori Hdi 163 FAP:n yhteyteen on, tehokkaamman bensiinimoottorisen tapaan, saatavilla ainoastaan manuaalivaihteisto. Vääntöä turbodieselmoottori kehittää 340 Nm:a ja polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 5,3l/100 km. CO2-päästöjä syntyy puolestaan 139 g/km.

Autosta on tehty myös Hybrid4-versio. Tässä mallissa Hdi 163 moottorin yhteyteen asennetaan takarenkaita pyörittävä 37 hevosvoimainen sähkömoottori, jonka ansiosta auto muuttuu tilanteesta riippuen etu-, taka- tai nelivetoiseksi. Hybrid4 kuluttaa 3,4 litraa/100km ja CO2-päästöjä syntyy 95g/km. Konseptina Frankfurtissa 2009 esitelty auto ei myyntiin asti ole kuitenkaan ehtinyt.

Hinnat ja kilpailijat


Edullisin THP 156 malli irtoaa hieman yli 35.000 eurolla, kun taas kalleimmasta THP 200 mallista saa pulittaa lähes 39.500 euroa. Hinnat eivät auton ulkonäköön ja laatuvaikutelmaan nähden ole päätähuimaavat ja siksi vertailuun valittiin mukaan Audi TT, johon auton muotoilua on usein verrattu. Toisiksi verrokeiksi voisi ottaa vaikka Mini Cooper S Coupén ja Toyota GT86:n.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin