Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Captur 2013

Renault Captur on uusi kompakti crossover, jossa yhdistyy katumaasturi, tila-auto ja perinteinen henkilöauto. Clion pohjalevylle rakennetun Capturin ulkonäölle ominaista on suurikokoiset pyörät, Clioa selvästi korkeampi maavara ja voimakkaasti eteenpäin kallistettu tuulilasi.
Autoesittely Renault Captur 2013

Samannimiseen konseptiautoon perustuvaa Capturia nimitetään crossoveriksi, mutta maavaraa on silti 20 cm. Capturin ulkomuoto on linjakas ja erikoisuutena on mahdollisuus valita korin yläosa eri värisenä. Muotoilijan linjauksista huolimatta Capturista on hyvä näkyvyys paitsi taakse. Värivaihtoehtoja on kahdeksan. Jokaiseen niistä on saatavissa kaksivärinen maalaus.

Käytännöllinen varuste Dynamique tasolla on vetoketjulla irrotettavat istuinverhoilut, jotka voi tarvittaessa pestä kotipesukoneessa. Jälkikäteen voi hankkia vaikka toiset verhoilut, jos kaipaa vaihtelua.



4,12-metrisen Capturin sisätilat ovat mainiot. Istuimet on sijoitettu korkealle, ja istuma-asento on luonteva.  Keskikyynärnojaa edessä ei ole paremmin varustetuissakaan versioissa. Takaistuin liukuu tarpeen mukana pituussuunnassa. Takaistuimen ollessa taka-asennossa tavaratila on pikkuautoluokkaa ja pohjan alla on hieman lisätilaa. Laaja tavaratila on tilavuudeltaan 377 dm3 – 455 dm3 takaistuimen etäisyyssäädöstä riippuen.

Sisustuksessa on pirteitä ideoita ja kojetaulu on pääosin samanlainen kuin Cliossa. Muovipinnat ovat kokonaisuudessaan kovapintaisia. Ulkopuolella ikkunalistakumit istuvat hieman huonosti. Multimedia järjestelmää käytetään Clion tavoin kosketusnäytöltä, jonka käyttöliittymä on varsin helppokäyttöisen oloinen.

Hansikaslokero on 11-litrainen ja se toimii poikkeuksellisesti vetolaatikko tyyliin. Sitä on kuljettajan huomattavasti helpompi käyttää kuin tavanomaista kannellista mallia ja koko lokeron sisältö saadaan helpommin näkyville. Kojelaudan päällä on laaja kannellinen säilytystila ja etuovissa voidaan säilyttää 1,5 litran juomapulloja.



Varustelu

Vakiovarustelistaan kuuluu  mm. käännettävä tavaratilan lattia (toiselta puolelta kumia toiselta kangasta), handsfree avainkortti avaimetonta avausta, lukitsemista ja käynnistämistä varten, muuttuvanopeuksinen ohjaustehostin, sähkösäätöiset lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset ikkunat etu- ja takaovissa, korkeus- ja syvyyssuunnassa säädettävä ohjauspyörä, mäkilähtöavustin, ABS, hätäjarrutusavustin, Bluetooth yhteys audiolaitteille ja puhelimelle, USB- ja AUX-liitännät sekä vakionopeussäädin nopeudenrajoittimella.

Lisävarustelistalta löytyy mm. automaatti-ilmastointi, kaarreajovalot sekä pysäköintitutka tai peruutuskamera, jotka ovat saatavilla Media Nav- tai R-Link- järjestelmien yhteyteen.

Moottorit ja turvallisuus

Espanjassa valmistettavan Capturin moottorivaihtoehtoina on 0,9-litrainen TCe 90, 1,2-litrainen TCe 120 kakoiskytkinvaihteistolla sekä dieselinä 1,5-litrainen dCi 90. 



Bensiinimoottorit ovat turboahdettuja tuoreen sukupolven voimanlähteitä: Energy TCe 90 (0,9 litrainen) Stop&Start: 90 hv – 4,9 l/100 km, 113 g/km CO2 ja TCe 120 EDC (1,2 litrainen): 120 hv – 5,4 l/km, 125 g/km CO2. Efficient Dual Clutch (EDC kaksoiskytkinvaihteisto) on saatavissa heti alusta lähtien TCe 120 –moottorin yhteydessä.

Euro NCAP:n törmäystesteissä viisi tähteä saaneen Capturin turvallisuusvarusteisiin kuuluvat mm. suuritehoiset turvatyynyt, päätä ja rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt, etuovissa olevat törmäystunnistimet, esikiristimillä ja voimanrajoittimilla varustetut etuturvavyöt, piiskaheilahduksen estävät pääntuet sekä voimanrajoittimet takaistuinten uloimmilla paikoilla. Etuistuimissa on lisäksi altaliukumissuojat.

Renaultin uuden crossoverin hinnat liikkuvat 19 869 euron (TCE 90 Expression) ja 25 458 euron (TCE 120 EDC-automaatti Dynamique) välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin