Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Mégane 2013

Renault Mégane uudistettiin alkuvuonna 2012 samaan tapaan kuin Scénicit jo aikaisemmin. Myös näiden mallien keula on pehmeästi linjattu ja ajovalojen alapuolella on LED-päivävalot. Sisustusverhoiluun tuli neljä uutta vaihtoehtoa, joista yksi on nahkaverhoilu. Méganesta on tarjolla kolme eri korimallia: hatchback, coupé ja farmari Sport Tourer, joka saapui markkinoille hieman myöhemmin vuonna 2012.
Autoesittely Renault Mégane 2013

Méganen varustetasoja on kaksi Expression ja Dynamique. Dynamique-varustetasolla, TomTom  -navigointijärjestelmän yhteydessä, on saatavilla myös opastavalla peruutuskameralla varustettu pysäköintiavustin, jolloin kuljettajalla on täsmällinen tieto siitä mitä auton takana tapahtuu ja oikean peruutuslinjan valitseminen on hieman helpompaa.

Uudistumisen myötä Mégane voidaan varustaa Visio System  -järjestelmällä, joka sisältää sisätaustapeilin taakse sijoitetun kameran, kaistavahdin sekä automaattisen kaukovalojärjestelmän.

Automaattinen kaukovalojärjestelmä maksimoi kaukovalojen käytön yli 45 kilometrin nopeudessa silloin kun on pimeää tai hämärää tai katuvalaistus on heikko. Kun vastaan tulee toinen ajoneuvo, järjestelmä vaihtaa puolivaloille ja kun tie on vapaa, päälle kytkeytyvät pitkät valot. Edessä oleva kamera analysoi auton edessä olevaa ympäristöä ja sen perusteella auton kauko-/lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle liikennetilanteesta riippuen. Toiminto hyödyntää sisätaustapeilin taakse sijoitettua kameraa ja tunnistaa sekä vastaantulevat että edellä ajavat autot. Koska tunnistin on sijoitettu tuulilasinpyyhkijöiden kattamalle alueelle, likainen tuulilasi ei estä järjestelmää toimimasta.

Kaistavahti varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa kaistaviivan (katkoviivan tai tien ulkoreunan merkkiviivan) yli tahattomasti eli silloin kun vilkku ei ole käytössä. Kamera tunnistaa kaistaviivat ja auton liikesuunnan, ja mikäli auto ajautuu viivan yli, varoitin antaa äänimerkin ja lisäksi kojetaulun näytölle ilmestyy varoitusmerkki.



Lisävarusteena on saatavilla elektroninen seisontajarru sekä mäkilähtöavustin. Järjestelmä pitää jarrujen paineen päällä muutaman sekunnin ajan antaen kuljettajalle riittävästi aikaa lähteä liikkeelle ilman että auto liukuu taaksepäin. Elektroninen seisontajarru puolestaan vapautuu automaattisesti auton lähtiessä liikkeelle.

Suurimmat päivitykset tulivat kuitenkin konepellin alla. Uudistumisen yhteydessä esiteltiin kolme uutta Energy-moottoria, jotka on varustettu Stop&Start -toiminnolla ja jarrutusenergian talteenotolla. Moottorit ovat Energy TCe 115 -bensiinimoottori sekä 1,5-litrainen Energy dCi 110 ja 1,6-litrainen Energy dCi 130.

Renault Energy Tce 115 on Renaultin ensimmäinen bensiinimoottori, jossa on suora polttoaineen suihkutus ja turboahdin polttoainetehokkuuden maksimoimiseksi. 1197-kuutioinen kokonaan alumiininen lohko korvasi 1.6 16V moottorin ja se toi myös 5 hevosvoimaa lisää tehoa (115 hv) huippuväännön noustessa 40 Nm 190 Nm:iin. Vääntömomentista 90 prosenttia on käytössä 1500 kierroksesta lähtien ja 190 Nm kierroslukualueella (2000 – 4000 r/min). Energy Tce 115 -moottorin CO2-päästöt ovat 25 prosenttia pienemmät kuin aiemmassa 1.6 16V -moottorissa. CO2-päästöt ovat 119 g/km ja yhdistetty polttoaineen kulutus on vain 5,3 l/100 km. Malliston toinen bensiinimoottori on Energy TCe 130.



Stop&Start -toiminnossa on nopea käynnistys: Moottorin sammuttua järjestelmä tutkii automaattisesti jokaisen männän asennon ja ruiskuttaa polttoaineen edullisimmassa asennossa olevalle männälle. Uudelleen käynnistyminen on välitön. Jarrutuksessa talteen otettu energia lataa akkua ja käynnistää moottorin uudelleen.

Dieselmoottorit

Muutosten ansiosta 1,5-litrainen dCi-moottorin yhdistetty kulutus on nyt 3,5 litraa/100 km ja CO2-päästöt ovat 90 g/km. Huippuvääntö on nyt 260 Nm (käytössä jo 1750 r/min lähtien). Paremmat ominaisuudet on saavutettu parannetulla ilman sisäänotolla ja palamisella samoin kuin uudella turbotekniikalla. Moottorin sanotaan olevan myös hiljaisempi kuin edeltäjänsä.

Ensimmäisenä Scénicissä vuonna 2011 esitelty 1,6-litrainen dieselmoottori tuli myös Mégane Sport Toureriin. 1,6-litraisen ja 130 hv tuottavan moottorin huippuvääntö on 320 Nm:n, josta 80 prosenttia on käytössä jo 1500 kierroksella. Tämän moottorin yhdistetty kulutuslukema on 4,0 l/100 km ja CO2-päästö vain 104 g/km.

Renault Meganen lähtöhinta on coupéna 24 570 euroa, viistoperänä 21 595 euroa ja farmarina 22 460 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin