Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Mégane 2014

Méganen uudistuksen myötä koko Renault henkilöautomallisto on saanut uuden muotoiluidentiteetin näköisen ulkoasun. Méganen toinen facelift muutti auton keulailmeen samanlaiseksi kuin uudessa Cliossa. Ajovalot ovat suuremmat ja kulmikkaammat ja suuri Renault-logo on sijoitettu entistä suuremman säleikön keskelle. Kaksoiskytkinvaihteiston saa nyt myös TCe 130 -bensamoottorin yhteydessä.
Autoesittely Renault Mégane 2014

Mégane on saanut myös uudelleen muotoillut ajovalot, etusäleikön, konepellin, puskurin sekä LED-päiväajovalot. Ulkoisien päivityksien lisäksi jo entuudestaan kattavaa vakiovarustelua on parannettu entisestään. Méganen voit valita Suomessa 5-ovisena hatchback-mallina tai Sport Tourer -farmarimallina.

Méganen takaistuimen polvitilat ovat varsin ahtaat. Pääntilaa sen sijaan on juuri riittävästi, mutta matalan takasivuikkunan yläreuna on hyvin lähellä päätä ja vaatii myös pään voimakasta kallistamista autoon kuljettaessa. Edessä tilat ovat väljät ja istuimet melko hyvät. Reisituki tosin jää puutteelliseksi. Sivutuki on perusistuimeksi hyvä. Ajoasennon säätömahdollisuudet ovat hyvät.



Tavaratilaan mahtuu hatchback-mallissa 405 litraa ja Sport Tourer -mallissa 524 litraa. Maksimissaan takaistuimet alas taitettuna Sport Tourer mallissa on tilaa 1600 litraa. Tavaratila on luokassaan melko suuri, mutta aukko ei ole kovin väljä. Varapyörän paikalla on lisää tilaa, joka on väliseinällä jaettu lokeroksi. Takaistuimen istuinosa taittuu eteen, mutta tilan pohjasta ei siltikään tule aivan tasaista.

Moottorivaihtoehtoina on Renaultin TCe 115 bensiini- sekä dCi 110 diesel turbomoottorit, joissa molemmissa on manuaalivaihteiston yhteydessä polttoainetta säästävät Stop & Start –toiminto ja älykäs virranhallinta, jossa jarrutusenergiaa käytetään akun lataamiseen. Dieselmoottorin CO2 –päästöt (90 g/km) ovat kokoluokkansa matalimpia. Myöhemmin kesään mennessä moottorivalikoimaa täydentää uusi 130 hv suorasuihkutteinen bensiiniturbomoottori yhdistettynä automaattiseen EDC-vaihteistoon Dynamique -varustetasoisena. Dynaamisen ja reaktiivisen EDC-vaihteiston ansiosta kiihtyvyys on nopea ja välitön, ja moottori vastaa herkästi kuljettajan käskyihin.

Näkyvyys eteen on melko hyvä, taakse sen sijaan heikko. Leveät takapilarit ja reunoiltaan kaartuva, matala takalasi heikentävät näkyvyyttä. Ulkopeilit ovat suurehkot. Ovien alareunoissa on paksut kylkilistat. Kääntöympyrän halkaisija on hivenen luokan keskitasoa suurempi.



Hallintalaitteissa on pientä kikkailua, mutta sinänsä toiminnot on ryhmitelty selkeästi. Istuinlämmittimen katkaisimet ovat piilossa istuimen sivussa, mutta merkkivalo kertoo lämmittimen päällä olon. Vaihteensiirto ei tunnu kovin täsmälliseltä. Vakionopeussäätimen yhteydessä varusteena on fiksusti toimiva nopeusvaroitin, joka varoittaa punavärillä annetun rajan ylityksestä. Vakionopeussäätimen napit ovat hyvin käsillä ratissa ja asetettu nopeus näkyy jarrutuksen jälkeenkin näytössä.

Suomen malliston perusvarustetaso on melko kattava esimerkkinä mm. vakionopeudensäädin/nopeudenrajoitin, Plug&Play radio (CD MP3, Bluetooth®-yhteys, USB- ja AUX-liitännät), automaattinen kaksialueilmastointi, automaattiset LED-päiväajovalot ja tuulilasinpyyhkimet sadetunnistimella ovat nykyään vakiovarusteita jo Expression tasolta samoin kuten 16” Alternova muotovanteet. Hinnat ovat pysyneet aikaisemmalla tasolla.

Uudistuneen Hatchback Méganen lähtöhinta on 21 596 € ja Sport Tourerin 22 460 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin