Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Ibiza 2012

Seatin tärkein malli Ibiza elää parhaillaan neljättä sukupolveaan. Ibiza jakaa tekniikkansa Skoda Fabian ja Volkswagen Polon kanssa, mutta on näitä nuorekkaammin muotoiltu.
Autoesittely Seat Ibiza 2012

Ibiza on mitoiltaan yksi luokkansa suurimmista autoista. Fabiaan verrattuna pituutta ja leveyttä on noin 5 cm enemmän, mutta korkeutta saman verran vähemmän. Takaistuintilat ovat kuitenkin paljon Fabiaa ahtaammat. Niin polvitilaa kuin pääntilaa on niukasti. Polvitilat riittävät korkeintaan 180-senttiselle samanmittaisen kuljettajan takana. Näin niukat tilat on enää harvassa pikkuautossa.

Leveyssuunnassa tilaa on normaalisti ja istuimet ovat melko hyvät niin edessä kuin takana. Tavaratila on luokan normaalikokoa. Se on kapea, mutta syvä. Laajennetun tilan pohja ei ole aivan tasainen ja laajennettaessa pääntuet täytyy poistaa.

Tavaratilan tilavuus on SC:ssä 284 litraa ja 5-ovisessa 292 litraa, joita voi laajentaa kääntämällä takapenkin. Jos tarvitsee säännöllisesti enemmän kuljetuskapasiteettia, voi tietenkin valita Ibiza ST -farmarin. Sen ulkomuoto kätkee sisäänsä 430-litraisen tavaratilan tai tarvittaessa 1 164 litran kuljetuskapasiteetin.



Näkyvyys on melko hyvä. Konepelti näkyy kuljettajan paikalta ja peilit ovat virtaviivaisesta muotoilustaan huolimatta melko hyvät. Takanäkyvyys on hieman rajoitetumpi kuin monissa pikkuautoissa. Kylkilistoja ei ole. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan tavanomainen.

Ibiza on ajettavuudeltaan luokkansa parhaimmistoa, jopa hieman konsernisisariaan parempi. Se ohjautuu hanakasti, mutta kulkee maantiellä vakaasti. Ohjaus saisi olla hieman tunnokkaampi ja palauttaa paremmin. Jousitus on kova ja tasaisellakin tiellä välittyy pieni tärinä matkustamoon. Moottoritienopeudessa jousitus on paremmin tehtävänsä tasalla.

Rengasmelu on pikkuautomaisen voimakas. Moottori sen sijaan on eristetty kuuluvista kohtuullisen hyvin. Tuuletus suhisee voimakkaasti jo kakkosnopeudella.

Seat Ibiza, Ibiza SC ja Ibiza ST (FR versioina)

Ibizan varustetasot ovat: perustaso Reference, mukavuuspainotteinen Style, erikoisvarusteltu Copa Plus, taloudellinen Ecomotive ja kilpa-automainen FR. Perusmallissa on mm. ESP, etu- ja sivuturvatyynyt, mäkilähtöavustin, lämmitettävät peilit, kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkölasit edessä, rengaspainevaroitin, radio/CD ja 2-osainen takaselkänoja.

Ibizan sisustus on aikaisempaa korkeatasoisempi. Tähän vaikuttaa ennen kaikkea kojetaulun pintamateriaalin vaihtuminen. Hieman lisää piristystä mustaan muovisuuteen kuitenkin kaipaisi. Ratin alumiinikoristeiden lisäksi mittariston lippa on Stylancessa materiaalia, joka peilaa tuulilasiin. Hallintalaitteet ovat toimivat lukuun ottamatta hieman monimutkaista radiota. Säilytystiloja on niukasti, keskikonsolissa on ainoastaan mukitelineet ja hansikaslokero on pieni.

Ibizan moottorivalikoimasta löytyy VW:n perinteiset bensiinivaihtoehdot 1.2 l/70 hv, 1.4 l/85 hv ja TSI-vaihtoehdot 1.2 TSI 105 hv, 1.4 TSI 150 hv (FR) sekä TDI-dieselvaihtoehdot 1.2 l/75 hv, 1.6 l/90 hv ja 1.6 l/105 hv. Koeajoautossa oli 105 hv versio 1,6-litraisesta turbodieselistä.

1.4 TSI-moottorin 150 hevosvoiman teho tarjoaa 212 kilometrin huippunopeuden ja kiihtyvyyden 7,8 sekunnissa 0–100 km/h. Taloudellisuutta kaipaavalle on tarjolla Ibiza 1,2 TSI. Sen 105-hevosvoimaisen moottorin vääntömomentti on 175 Nm/1 550 r/min. Start/Stop-järjestelmän avustamana keskikulutus on 4,9 l/100 km. Tosin tarjolla on vielä hieman taloudellisempi Ibiza 1.2 TDI Ecomotive. Myös tässä moottorissa on Start/Stop-toiminto. Keskikulutus on 3,4 l/100 km ja CO2-päästöt 89g/km.

Ibizan hinnat liikkuvat vajaan 14.000 ja vähän yli 24.000 euron välillä. Vertailuun otettiin samaa koko- ja hintaluokkaa edustavat Ford Fiesta ja Fiat Punto Evo.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin