Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Leon 2008-2009

Seat Leon kuuluu keskikokoisiin henkilöautoihin, eurooppalaisen kokoluokituksen C-segmenttiin, jossa sen kanssa kilpailevat mm. Citroen C4 ja Ford Focus.
Autoesittely Seat Leon 2008-2009
Leonin valmistus alkoi vuonna 1999, ja nyt on menossa toinen mallisukupolvi, joka tuli autokauppoihin vuonna 2006. Seat on osa Volkswagen-konsernia, ja Leonia valmistetaan Espanjassa. Volkswagen Golf on toteutukseltaan sen lähisukulainen.

Leonin valmistaja houkuttelee ostajia lupaamalla, että tarjolla "huippusuorituskykyinen perheauto". Design pyrkii urheilullisuuteen ja käsityömäiseen viimeistelyyn. Uusi SEAT Dynamic Line -muotoilu tavoittelee voimakkaan urheilullista ilmettä. Auto näyttää coupémaiselta, mutta on viisiovinen perheauto.

Leonia myydään neljän varustelutason versioina: Reference, Stylance, FR ja Cupra. Niitä on mahdollista vielä täydentää Sport- ja Sport Up -paketeilla. Referenceen kuuluvat mm. korinväriset puskurit, ovenkahvat ja peilikotelot, puoliautomaattinen ilmastointi, kuuden kaiuttimen äänentoisto (radio, cd-soitin ja mp3), korkeus- ja syvyyssäädöllä varustettu ohjauspyörä, rengaspainevaroitin sekä etusumuvalot.

Hieman ylellisemmän Leon Stylancen omistaja tarttuu nahkapäällysteiseen ohjauspyörään, jonka korkeutta ja syvyyttä voi säätää. Automaattinen ilmastointi, ajotietokone, vakionopeussäädin ja 16 tuuman kevytmetallivanteet kuuluvat tähän tasoon.

Leon FR (Formula Racing) viittaa urheiluauto-ominaisuuksiin. Vauhdikasta ilmettä tuovat tummennetut takasivuikkunat ja takalasi sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet. Sisällä on urheilulliset etuistuimet, kahdeksan kaiuttimen äänentoisto ja radion säätimet ohjauspyörässä.

Cupra on vielä urheilullisempi mm. 18 tuuman kevytmetallivanteiden ja Cupra-erikoisurheiluistuinten avulla. Tämän version bensiinimoottorista irtoaa 240 hevosvoimaa.

Konepellin alle voi valita jonkin kuudesta bensiini-moottorista, jotka kehittävät 102-200 hevosvoimaa. 1,9 litran TDI-diesel tuottaa 105 hevosvoimaa ja 2,0-litraiset 140-170 hevosvoimaa.

Elektroninen pumppusuutin-järjestelmä määrittelee sylinteri-kohtaisesti kulloinkin tarvittavan polttoainekoostumuksen, mikä säästää polttoainetta ja alentaa päästöjä. Esimerkiksi 2,0-litraisessa 170 hevosvoiman moottorissa keskikulutus on 6,0 l/100 km (vääntömomentti 350 Nm). Vaihteistot ovat manuaalisia 5- tai 6-pykäläisiä. Lisävarusteena saa myös automaattivaihteiston.

Takaistuimet voi taittaa 1/3 ja 2/3 -suhteessa. Tavaratilaa on selkänoja ylhäällä 341 litraa.

Ajoturvajärjestelmä ja TCS-luistonestojärjestelmä lisäävät matkanteon turvallisuutta. Vakiovarusteina tulevat myös ESP-ajonvakautus, hätäjarrutusassistentti (EBA) ja lukkiutumaton ABS-jarrujärjestelmä. Vakiona on myös kuusi turvatyynyä, ja lisätilauksesta auton voi varustaa myös kahdella takamatkustajien sivuturvatyynyllä. Ikkunanpyyhkimien sadetunnistin säätää  pyyhinnopeutta automaattisesti. Takana on lastenistuinten Isofix-kiinnitysjärjestelmä. Seat antaa täyssinkitylle turvakorille 12 vuoden takuun.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 410 uutta Seat Leonia. Kalleimmat Leon Cuprat maksavat noin 34 000 euroa, ja edullisimmat 1,4-1,9 litran moottorilla varustetut Reference- ja Stylance-versiot maksavat hieman yli 20 000 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin