Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Octavia 2010

Skoda Octavia tuli myyntiin vuonna 2004 ja lokakuussa 2008 esiteltiin facelift malli.
Autoesittely Skoda Octavia 2010

Octavia oli vuonna 2007 maamme toiseksi suosituin automalli ja vuoden 2009 alkupuoliskolla sitä rekisteröitiin kolmanneksi eniten. Suomalaiset rekisteröivät tuolloin 2384 uutta Octaviaa.

Autojen kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskisarjaan kuuluvasta Octaviasta on myynnissä porrasperäisen (hatchback) perusmallin lisäksi Combi-, RS- ja Scout-versiot. Scout on neliveto. Octavian pahimmat kilpailijat Toyota Avensis ja saman konsernin VW Passat.

Varustetasoja on useita

Octaviasta on tarjolla useita, varustetasoltaan erilaisia versioita. Classicia voi kutsua perusmalliksi. Se on varustettu esimerkiksi ESP-ajonvakautusjärjestelmällä, ASR-luistonestolla ja ABS-jarruilla. Ajamista helpottavat ja mukvauutta lisäävät ohjauspyörän korkeus- ja etäisyyssäätö, puoliautomaatti-ilmastointi sekä sähköinen ohjaustehostin.

Ambientessa on perusvarustuksen lisäksi mm. sumuvalot, vakionopeudensäädin ja ajotietokone.

Elegancen pyörissä on kevytmetallivanteet. Automaattiseen ilmastointijärjestelmään kuuluu myös raitisilmasuodatin. Varusteisiin kuuluvat myös ksenon-ajovalot, kevytmetallivanteet,  ja kaikissa ovissa on sähköllä toimivat ikkunat. Etuistuinten välissä jäähdytettävä säilytyslokero. Kahdessa osassa (1/3:2/3) taittuvan takaistuimen selkänojassa on kyynärnoja.

Sport-versiossa on madallettu alusta ja 17 tuuman kevytmetallivanteet.

30 000 - 35 000 euroa maksavassa Laurin ja Klement (L&K) versiossa on mukana mm. kokonahkaverhoilu, sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin, pysäköintitutka, takasivuistuimien lämmitys, rengaspaineiden valvonta, automaattisesti tummentuvat sivupeilit, kaksoishäikäisysuojat, valaistut ovien sisäavauskahvat ja kiillotetut pakoputkenpäät.

Version nimi viittaa Václav Lauriniin ja Václav Klementiin, jotka perustivat alkuperäisen Skodan tehtaan vuonna 1895. Nimi tosin muuttui Skodaksi vasta 1920-luvulla. Nykyään Skoda on osa VAG-konsernia, joka valmistaa myös Volkswageneita, Seateja ja Audeja. Octaviassa onkin paljon yhteistä esimerkiksi Volkswagen Golfin kanssa - esimerkiksi sama alustaratkaisu. Octaviaa valmistetaan Euroopassa, Kiinassa ja Intiassa.

Monipuolisimpien versioiden sisustukseen on tarjolla erilaisia kangas- tai nahkapäällysteitä. Vastaavat versiot ovat saatavilla myös Octavia Combiin. Perusmallin tavaratila vetää 560 litraa normaalimuodossaan, Combissa 580 litraa. Takaistuimia alas kääntämällä tila kasvaa 1620 litraan. Combin saa myös nelivetona.

Skoda Octavian facelift

Lokakuussa 2008 Uudistuneen Octavian erottuvimmat muutokset ovat sen ulkonäössä. Auton etuosa on muuttunut vahvasti ja se edustaa Skodan ilmettä, joka on tuttu muista uudistuneista Skoda-malleista.

Vaikka Octavissa on oma persoonallinen olemuksensa, siinä on samoja piirteitä uuden sukupolven Superbin kanssa.

Keulan muotoiluun kuuluu uudet ajovalot, etupuskuri sumuvaloineen, etusäleikkö, konepelti ja lokasuojat. Etusäleikkö muodostuu 19 pystylamellista, joita ympäröi voimakas kromikehys. Etusäleikön yläreunassa keskellä olevasta Skoda-logosta lähtee jo edellisestä Octaviasta tuttu linja, joka kulkee konepellin yli kohti tuulilasia ja jatkuu auton sisätiloissa kattokonsolin linjoissa.

Uudistuksen huomattavampia yksityiskohtia olivat uuden Octavian ajovalot. Uudistuneissa Octavian ajovaloissa on nyt kaarrevalotoiminnolla varustetut ksenonvalot. Lisäksi Classic- ja Ambiente-mallien halogeeniajovalot on nyt toteutettu linssitekniikalla.

Myös sivupeilit ovat uudistuneet ja samalla niiden koko on kasvanut merkittävästi. Osassa mallistoa niissä on nyt vakiovarusteena toiminto, jolla sivupeilit voidaan taittaa auton kylkien suuntaiseksi.

Takaapäin Octavia erottuu sytytettyjen takavalojen persoonallisesta C-kirjaimen muodosta. Näin myös uudistuneessa Octaviassa, jossa takavalojen ulkonäkö on muuttunut ja takaheijastimet ovat nyt takapuskurissa.

Turboteknologiaa ja suorakytkentävaihteistot

Moottorivalikoimassa uutta on kokonaan turboahdettu moottorivalikoima. Sekä bensiini- että dieselmottorimalliston hyötysuhdetta on kasvatettu edelliseen versioon verrattuna ja siten kulutusta sekä päästöjä alennettu ottamalla käyttöön turboteknologia.

Octaviaan on vaihtoehtoina neljä bensiini- ja kaksi dieselmoottoria. Kaikki tarjolla olevat moottorit ovat turboahdettuja. Bensiinimoottorivalikoima alkaa moottorista 1.2 TSI (105 hv) ja yltää Octavia RS:n 2.0 TSI -moottoriin, jonka teho on 200 hv.

Octavian 1.2 TSI (105 hv)-, 1.4 TSI (122 hv)- sekä 1.8 TSI (160 hv) -moottoreihin on saatavana 7-vaihteinen DSG-suorakytkentävaihteisto.

Dieselmoottorit ovat: 1.6 TDI CR DPF (105 hv), 2.0 TDI (140hv) sekä RS-mallin Common Rail-suoraruiskutteinen 2.0 TDI CR (170 hv).

Octavian nelivetomalliston moottorivaihtoehdot ovat 1.6 TDI, 2.0 TDI DPF sekä 1.8 TSI. Vakiovarusteena on joko 5- tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Tarjolla on myös 6-vaihteinen automaattivaihteisto ja DSG-vaihteisto, joka yhdistää käsivaihteiston ja automaatin.

Edullisimman 1,2 litran moottorilla kulkevan Classic -version saa hieman alle 19.000 eurolla. Edullisin diesel-versio(1,6 litrainen) maksaa noin kolme tuhatta euroa enemmän. Kallein vaihtoehto maksaa lähes 37 000 euroa. Octavia on jonkin verran halvempi kuin saman kokoluokan kilpailijansa.

Vertailussa:

Päivitetty 19.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin