Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Octavia 2013

Skoda Octavia on ollut pitkään eräs Suomen suosituimmista autoista. Se on ottanut Toyota Corollan paikan perusautona. Myös muualla Euroopassa Octavia on parantanut myyntiään niin, että VW on välillä ollut huolissaan oman myyntinsä puolesta Skodan viedessä markkinoita.
Autoesittely Skoda Octavia 2013

Nyt kolmanteen sukupolveen siirtyvä Octavia on kuitenkin saanut käyttöönsä konsernin tuoreinta tekniikkaa. Se perustuu uudelle modulaariselle perusrakenteelle, ja akseliväli on 5 cm pidempi kuin Golfissa. Myös muita mittoja on ollut varaa kasvattaa edeltäjään verrattuna, kun edeltäjän markkinoita jakaa nyt osaltaan halvempi ja pienempi Rapid.

Ulkonäöltään uusi Octavia muistuttaa edelleen vahvasti vanhoja malleja. Näkyvin ero on takasivuikkunan linjaus. Takaistuintiloiltaan Octavia on kasvanut edeltäjään verrattuna etenkin polvitilan osalta. Kahdella matkustajalla onkin väljät oltavat Octavian takapenkillä. Varvastila etuistuimen alla on istuimen korkeudesta riippuen hieman niukka. Takaistuin on jätetty melko matalaksi, mikä osaltaan parantaa pääntiloja loivaperäisessä autossa. Istuimet niin edessä kuin takana ovat tavanomaista perustasoa eivätkä mukavuudeltaan yllä esim. Golfin tasolle. Octavian istuimet ovat väljät myös suurikokoisille matkustajille. Sisäänkäynti on laajojen oviaukkojen ansiosta varsin helppoa.



Tavaratila on Octavia edelleen suurimpia valtteja. Tila on pitkä ja syvä, mutta ei erityisen leveä. Taitetut takaselkänojat jäävät selvästi vinoon ja noin 8 cm tavaratilan pohjaa korkeammalle. Tavaratilan nostokynnyksestä ei ole tehty niin matalaa kuin mahdollista toisin kuin farmarimallissa.

Moottorivalikoima on käytännössä sama kuin Golfissa. Myös Octaviassa on siirrytty takaisin hammashihnakäyttöön. Ensimmäisenä Suomeen saapuneet moottorit ovat 1.2 TSI/105 hv, 1.4 TSI/140 hv, 1.8 TSI/180 hv, 1.6 TDI/105 hv ja 2.0 TDI/150 hv. Bensamoottoreista vain tehokkaimpaan saa tässä vaiheessa DSG-automaatin, joka on kuiva 7-vaihteinen versio. Tämän takia 1,8-litraisen vääntö on rajattu samaan 250 Nm:iin kuin 1,4-litraisessa.

Octavian perusmalli on nyt Active. Sen varusteluun sisältyvät välttämättömyystarvikkeet, kuten manuaali-ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, 7 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, ajotietokone ja radio/CD. Ambition-mallissa on jo hieman enemmän tavaraa: vakionopeussäädin, sadetunnistin, pysäköintitutka takana, bluetooth, ristiseläntuen säätö, sähkölasit myös takana, nahkaratti ja takaistuimen keskikyynärnoja suksiluukkuineen. Elegance-varusteluun sisältyy lisäksi mm. kevytmetallivanteet, ksenonvalot, etusumuvalot, LED-päivävalot, 2-alueinen automaatti-ilmastointi ja monitoimiohjauspyörä. Edellisen Octavian esittelyn aikaan silloinen Elegance ksenonvaloineen oli sävähdyttävämpi paketti. Nyt tarjolla on varsin tavanomaista tavaraa. Lisävarustevalikoima on kuitenkin laaja ja hinnat suurelta osin kohtuulliset.



Sisustuksen muotoilu on selkeälinjaista ja konstailematonta., mutta sinänsä tyylikästä. Vielä Ambition-tasolla Octavian sisustus on karu. Elegance tuo pientä piristystä ankeuteen. Kojetaulun materiaali on siistiä, mutta vaihdekepin ympärillä, hansikaslokeron kannessa ja muualla alempana on melko halvan tuntuista kovamuovia. Taakse päin katsottaessa ikkunoiden reunoissa näkyy pienet kaistat paljasta peltiä. Elegancen audiojärjestelmässä on pieni kosketusnäyttö. Vakionopeusäätimen käyttö on valitettavasti edelleen vilkkuviiksessä paitsi aktiivisen vakionopeussäätimen yhteydessä on erillinen viiksi. Seisontajarrua käytetään Octaviassakin vielä perinteisestä kahvasta. Säilytyslokerot ovat kohtalaisen suuria.

Octavia täyttää varmasti ne odotukset, joita aikaisemman mallin omistajat sille asettavat. Silti hinnat on saatu pidettyä kurissa. Eri moottorivaihtoehtojen lisähinnat vaihtelevat VW-konsernissa epäloogisesti mallisarjojen välillä. Octaviassa etenkin 1.6 TDI on hinnoiteltu kalliiksi. Pienemmät bensamoottorit ovat Golfia halvempia ja 2.0 TDI on suunnilleen Golfin tasolla. 



Valitsemalla Golfin sijasta Octavian saa hieman lisää takaistuintilaa, huikean tavaratilan ja vastaavasti joutuu tinkimään jousitusmukavuudesta ja sisustuksen viimeistelystä. Todellinen kisa Golfin kanssa käydään sitten, kun farmarimallit saadaan myyntiin. Farmarimallinen Octavia Combi täydentää uuden sukupolven Octavia mallistoa toukokuussa. Myöhemmin tänä vuonna Octavia-mallisto tulee täydentymään nelivetoisella Octavia Combi 4x4- mallistolla sekä urheilullisella Octavia RS-mallistolla.

Octavia vastaa pääosin niihin vaatimuksiin, joita Avensiksen, Mondeon ja muiden keskiluokan autojen ostajat asettavat autolleen. Myös tässä joukossa Octavia on ominaisuuksiltaan vahvoilla ja hintakilpailukyky alkaa näyttämään vahvalta.

Octavia -malliston alkaen hinta autoveroineen on 21.766 euroa (1.2 TSI Active).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin