Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Yeti 2014

Skoda esitteli syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä uudistuneen Skoda Yetin. Kompaktista katumaasturista tulee nyt tarjolle kaksi erilaista versiota Yeti ja Yeti Outdoor. Molemmissa versioissa on uusittu keula ja perä, uusi sisustus ja entistä enemmän moottori- ja vaihteistovaihtoehtoja. Versioiden merkittävimmät erot löytyvät keulan ja perän elementeistä kuten puskureista, sivuhelmoista ja kynnyslistoista.
Autoesittely Skoda Yeti 2014

Jäähdyttimen säleikkö on näyttävä, ja takavalot on muotoiltu uudelleen. Saatavana on kaksoisksenon-ajovalot, joihin on integroitu LED-päivävalot. Merkin uuden muotokielen mukaisesti etusumuvalot ovat nyt suorakaiteen muotoiset ja sijaitsevat etäämmällä etupuskurin alakulmissa.

Yetin takaluukun muotoilu on myös uusi. Takavalot erottuvat nyt aiempaa selvemmin ja C-kirjaimen muoto näkyy niissä entistä paremmin. Takavalot ovat tarjolla myös LED-valoin. Merkin uuden ilmeen mukaisesti takaluukussa on rekisterikilven syvennyksen kolmiomuotoelementit ja uusittu logo.

Yeti on Skodan ensimmäinen malli, johon on saatavissa peruutuskamera. Yetiin on myös lisävarusteena tarjolla uusimman sukupolven automaattinen pysäköintiavustin. Avustin auttaa pysäköimään autojen väliin kadun suuntaisesti ja myös poikittaisiin pysäköintiruutuihin, ja poistumaan kadun suuntaisesta pysäköintiruudusta. Uuteen Yetiin on saatavana myös avaimeton keskuslukitus ja käynnistys.



Käytännöllisyydestä kertoo myös etumatkustajan istuimen eteen taittuva selkänoja, jolloin pidempien esineiden kuljettaminen on entistäkin helpompaa. Taittuvat pöydät etuistuinten taustoissa, runsaat säilytyslokerot ja käytännölliset pullotelineet viestivät Yetin monipuolisuudesta. Huippuunsa viety käytännöllisyys näkyy myös tavaratilassa, josta löytyvät esimerkiksi kuormansidontapisteet ja kääntyvät kassikoukut.

Tavaratilan tilavuus on 405 litraa. Kolmen takaistuimen irrottamisen jälkeen tavaratilaa on käytettävissä valtaisat 1 760 litraa.

Voimanlähteet

Uuteen Yetiin on tarjolla neljä bensiini¬- ja neljä dieselvaihtoehtoa, jotka kaikki ovat pakokaasuahdettuja. Bensiinimoottorivalikoima pitää sisällään etuvetoiset 1.2 TSI (77 kW/105 hv) ja 1.4 TSI (90 kW/122 hv) -vaihtoehdot sekä nelivetoiset 1.8 TSI:n (118 kW/160 hv) manuaalivaihteistolla ja 1.8 TSI:n (112 kW/152 hv) DSG-automaattivaihteistolla. 1.2 TSI- ja 1.4 TSI -moottorin yhteyteen on valittavissa kuusivaihteisen manuaalin sijaan seitsemänvaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. 



Dieselmoottorivalikoima käsittää neljä TDI-moottoria: 1.6 TDI (77 kW/105 hv), sekä kolme eri versiota 2.0 TDI –moottorista, tehoiltaan 81 kW/ 110 hv, 103 kW/140 hv sekä 125 kW/170 hv. Näistä 1.6 TDI on tarjolla etuvetoisena GreenLine-mallina, jonka CO2-päästö on 119 g/km. Polttonesteen EU-keskikulutus jää 4,6 litraan 100 kilometrillä. Vaihtoehtoisesti 1.6 TDI-moottorin yhteyteen on valittavissa myös seitsemänvaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto.

GreenLine-mallin ohella saatavissa on kolme Green tec -moottorilla varustettua mallia: 1.4 TSI (90 kW/ 122 hv), 2.0 TDI 140 (103 kW/140 hv) kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuna ja 1.6 TDI 105 (77 kW/105 hv) seitsemänvaihteisella DSG-vaihteistolla varustettuna. Green tec -mallit sisältävät moottorin start-stop-automatiikan, jarrutusenergian talteenoton ja matalan vierintävastuksen renkaat.

Viidennen sukupolven Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto on saatavilla 1.8 TSI –moottorin sekä kaikkien kolmen 2.0 TDI -moottorien yhteyteen. Neliveto on moottorimallista riippuen saatavilla joko kuusivaihteisena manuaalina tai kuusivaihteisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla. Edeltävään Haldex 4 -kytkimeen verrattuna uuden Yetin nelivetokytkin on 1,4 kg kevyempi. Nelivetokytkin ei enää tarvitse toimintaansa varten painevaraajaa, joten se reagoi vetotilanteen muutoksiin entistä nopeammin.



Turvallisuus

Aktiivista turvallisuutta parantavat ESC-ajonvakautusjärjestelmä ja lukkiutumattomat ABS-jarrut, joihin liittyy hätäjarrutusavustin. Etusumuvaloihin on yhdistettävissä kääntymisvalotoiminto. Mäkilähtöavustin ja elektroninen rengaspaineseurantajärjestelmä ovat vakiovarusteita kaikissa, lisäksi nelivetomalleissa on vakiona alamäkihidastin. Elektroninen tasauspyörästölukko EDL varmistaa liikkeellelähdöt ja pidon säilymisen vaikeilla pinnoilla ajettaessa. Maavara on 180 mm.

Yetin passiiviseen turvallisuuteen kuuluu yhdeksän turvatyynyä. Lastenistuimet voidaan kiinnittää turvallisiin Isofix-kiinnityspisteisiin. Etuistuinten kolmipisteturvavöissä on kiristimet sekä korkeussäätö ja pääntuissa korkeussäätö.

Suomessa uusi Yeti tulee myyntiin alkuvuodesta 2014, jolloin myös hinnat julkaistaan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin