Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru BRZ 2013

Subarun uuden urheiluauton BRZ:n myynti Suomessa alkoi kesällä 2012. Takavetoisen, 2-litraisella boxermoottorilla varustetun coupén sisarmalli on Toyota GT86. Subarun ja Toyotan yhteistyön hedelmän tekniikasta on suurilta osin vastannut juuri Subaru. Ulkoisesti lähes identtiset autot eroavat toisistaan vain lähinnä sumuvalojen muotoilun osalta.
Autoesittely Subaru BRZ 2013

Subaru BRZ (Boxer engine Rear wheel drive Zenith) on 2-ovinen ja virallisesti 2+2-paikkainen coupe, jonka takapenkillä tosin lastenkin on ahdasta istua. BRZ:n voimanlähteenä on Subarun kehittämä uusi nelisylinterinen kaksilitrainen 200 hv (147 kW) huipputehon sekä 205 Nm väännön tarjoava boxermoottori.

Moottori on vapaasti hengittävä ja se on kooltaan 6,5 senttiä Subarun 2,0 litran perusmoottoria litteämpi. Tämän ja takavetoisuuden ansiosta auton painopiste on pystytty rakentamaan mahdollisimman alas. Imprezaan verrattuna moottori sijaitsee kaksitoista senttimetriä alempana sekä viisitoista senttimetriä taaempana. BRZ:n kokonaispainosta 53 prosenttia on etuakselilla, 47 prosenttia taka-akselilla.



BRZ:n ohjaamossa varusteet ja tunnelma urheilulliseen ajoelämykseen ovat kunnossa. Voimakkaasti muotoillut etuistuimet antavat hyvän sivuttaistuen, muotoiltu ohjauspyörä tukevan ajo-otteen ja mustaoranssipohjainen mittaristo selkeän näyttöruudun muun muassa analogiseen sekä digitaaliseen nopeusmittariin. Autossa on valmiina kaikki tarvittava vakiovarusteena ja lisävarustelistalta löytyy lähinnä erilaisia vanteita ja muita ulkonäköön liittyviä varusteita.

Vakiovarusteena autossa on mm. ksenonvalot, nahka/alcantara istuimet, avaimeton käynti- ja käynnistys, kaksialue ilmastointi sekä poiskytkettävä ajonvakautus VSC Sport väliasetuksella (sallii hieman suuremman luiston). Turvallisuusvarustukseen kuuluvat etuturvatyynyt, sivuturvaverhot edessä ja takana sekä kuljettajan polviturvatyyny.



Subaru BRZ on yllätyksetön auto ajaa ja se on parhaimmillaan mutkateillä. Auton matala painopiste välittyy ratin taakse ja tiukoissa kaarteissa auto imeytyy tien pintaan tiukasti. Jousitus on urheiluautomaisen kova. Pidon rajoilla ajokäytös säilyy loogisena: auto ei aliohjaa eikä yllätä nopeillasivuttaisliikkeillä.

Kaksilitrainen boxermoottori on kierrosherkkä moottori, jonka maksimiteho 147 kW saavutetaan 7000 r/min käyntikierroksella. Käsivalintaisella vaihteistolla varustettu BRZ kiihtyy 0-100 km/h 7,6 sekunnissa, auton yhdistetty keskikulutus on 7,8 l/100 km ja CO2-päästöt 181 g/km. Moottorin jatkona on 6-vaihteinen käsi- tai -automaattivaihteisto.

Manuaalivaihteisen Subaru BRZ Sport-Premiumin autoverollinen kokonaishinta on 49.803,21 euroa, johon metalliväri maksaa verollisena 841,58 euroa. Automaattivaihteisena (7,1 l/100km ja CO2 164 g/km) BRZ Sport-Premiumin autoverollinen kokonaishinta on 50.011,44 euroa, johon metalliväri maksaa verollisena 805,35 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin