Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Impreza 2013

Subaru esitteli Geneven autonäyttelyssä jo vuoden 2012 alussa uuden Impreza-malliston. Esittely oli Euroopan ensi-ilta. Käytännössä sama auto oli kuitenkin jo ehtinyt Suomeen korotetun maavaran XV-versiona, joka joissakin maissa on myös nimeltään Impreza XV. Nyt syyskuussa 2013 on neljännen sukupolven Impreza saapunut myös Suomeen.
Autoesittely Subaru Impreza 2013

 

Subaru Impreza on uudistunut sisältä ja ulkoa. Imprezan korimuoto lokasuojalevityksineen seuraa coupé-auton linjoja. Edelliseen malliin nähden auton akseliväli on kasvanut 2,5 senttiä ja korin A-pilari sijaitsee 20 senttiä edempänä. Myös ovien rakenne ja muoto ovat uutta suunnittelua, ja oviaukot ovat aiempaa suuremmat.

Tilaa on hyvin niin matkustajille kuin tavaroille, mutta tavaratilaan jää laajennettuna pieni porras. Tavaratilaan mahtuu 380 litraa tavaraa ja kun penkit kaataa, kasvaa tila 1250 litraan. Kulku autoon on erittäin väljää ja näkyvyys hyvä.

Myös kojetaulun muodot ovat uudet. Se on aiempaa kaarevampi sekä matalampi, jolloin käyttökytkimet ovat helpommin etumatkustajien käytettävissä. Kuljettajan kolmipuolainen ohjauspyörä sisältää soittimen sekä vakionopeusjärjestelmän integroidut säätimet.



Imprezan perusrakennetta on vahvistettu istuinten alapuolelta sekä moottoritilasta. Alustan jousitusgeometriaa on säädetty edessä ja takana. Imprezan sähkötehosteisen ohjauksen tunnokkuutta ja tarkkuutta ohjauksen keskialueella on myös lisätty.

Moottori on aina 1,6-litrainen

Subaru Impreza –mallisto käsittää viisi mallivaihtoehtoa. Jatkuvatoimisella symmetrisellä nelivedolla varustetun Imprezan voimanlähteenä on aina kolmannen sukupolven 1.6–litran bensiinikäyttöinen boxermoottori, jonka vakiovarustukseen kuuluu Start-stop –pysäytysautomatiikka. Boxermoottori kehittää tehoa 84 kW/114 hv ja vääntöä 150 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu manuaalivaihteilla 12,3 sekunnissa ja automaatilla 12,6 sekunnissa. Keskikulutus on vaihteistosta riippuen välillä 5,9–6,4 l/100 km ja CO2-päästöt vastaavasti 136–147 g/km.

Imprezan vaihteistovaihtoehtoina on portaaton Lineartronic-CVT-vaihteisto. Automaattivaihteistossa on viisi esivalittua välityssuhdetta, joita voidaan käyttää myös rattivaihtein. Lineartronic-automaatin ohella malliston perusvaihteistona on viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Käsivaihteiston yhteydessä on myös alennusvaihteisto.



Varustetasot

Subaru Impreza –mallisto käsittää kolme varustetasoa: perusmalli, Sport ja Sport+. Sport-malleissa on vakiona muun muassa ksenonvalot, automaattinen kaksialueilmastointi, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, 3,5 tuuman monitoiminäyttö, Bluetooth-handsfree ja AUX-toiminnot, peruutuskamera sekä vakionopeudensäädin.

Lisäksi kaikissa malleissa etuistuinten korkeussäädettävissä turvavöissä on vakiovarusteina esikiristimet ja voimanrajoittimet. Turvallisuuden täydentävät edessä olevat turvatyynyt, sivuturvatyynyt, turvaverhot ja uutena vakiovarusteena polviturvatyynyt etuistuimilla. Aktiiviset pääntuet liikkuvat automaattisesti eteenpäin törmäyksessä ja tukevat näin matkustajan päätä ja niskaa. Lisäksi takaistuimilla on ISOFIX-kiinnikkeet lasten turvaistuimia varten.

Subaru Imprezan autoverolliset kokonaishinnat alkavat 23 991 eurosta. Lineartronic-automaattivaihteisten mallien hinnat puolestaan 25 859 eurosta. Kallein versio on Impreza Sport+, jonka lähtöhinta on 30 617 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin