Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Tribeca (2008)

Autoesittely Subaru Tribeca (2008)

Subaru Tribeca on isokokoinen SUV-auto (Sport Utility Vehicle) eli suomalaisittain kaupunki- tai katumaasturi. Valmistaja on japanilainen, mutta Tribeca kootaan Yhdysvalloissa.

Tribeca on lainannut nimensä New Yorkin Manhattanilla sijaitsevasta arvostetusta ja kalliista Triangle Below Canal Streetin kaupunginosasta.

Tribecan istuimia voi säädellä niin, että tilaa on 5-7 matkustajalle. Tavaratilaa on selkänoja ylhäällä ikkunatasoon 450 litraa ja selkänoja taitettuna kattoon 1495 litraa.

Malli tuli myyntiin vuonna 2005. Moottorina on 3 litran bensiinikone, joka vie polttoainetta keskimäärin 12,3 l/100 km ja kaupunkiajossa peräti 17,1 litraa. Myös hiilidioksidipäästöt ovat melkoiset: 291 g/km. Keväällä 2008 esiteltiin Tribecan uudistettu versio, jossa on uutuutena 3,6-litrainen DOHC -moottori. Se on tilavuudeltaan tähän mennessä suurin suurin Subarun moottoreista. Hevosvoimia riittää 258 ja Dual Active Valve Control System - venttiilikoneiston avulla moottori pystyy 350 Nm:n vääntöön.

Hyvään ajettavuuteen on panostettu suunnittelussa. Auton painopiste on pyritty saamaan mahdollisimman alas, jotta AWD-nelivedosta saataisiin mahdollisimman paljon irti. Kori on jäykkä mutta kevyt. Koria on pantu kokoon käyttämällä alumiinisia korinosia, erikoislujaa terästä ja Tailored-Blank -hitsaustekniikkaa. Ajonhallintajärjestelmä (VDC) valvoo ja säätää AWD-järjestelmää ja moottorin tehoa sekä kunkin pyörän jarrujärjestelmän tilanteeseen sopivaksi. Jousituksen erikoisuutena on pitkäiskuinen double wishbone jousitus takana. Sen pitäisi saada etenemisen tuntumaan   tasaiselta ja pehmeältä.

Muutoin matkustamossa oleskelu on pyritty tekemään mukavaksi mm. DVD-viihdejärjestelmällä, joka on vakiovarusteena seitsemän paikan mallissa. Siihen kuuluvat myös langattomat kuulokkeet, MP3 -yhteensopiva kuuden CD-levyn vaihtaja ja yhdeksän kaiuttimen audiojärjestelmä erillisellä bassokaiuttimella. Takaistuimella saa oman DVD-soittimen 9-tuumaisella laajakuvanäytöllä ja omilla kuulokkeilla. Keskikonsolissa on AUX-liitäntä, johon voi liittää kannettavan soittimen kuten iPodin.

Kojelaudan kosketusnäytöstä löytyy mm. DVD-navigointijärjestelmän. Kosketusnäytön avulla voi ohjata ja seurata audiojärjestelmää, kelloa, ajotietokonetta ja polttoaineen kulutusta. DVD-järjestelmän kera tuleva peruutuskamera aktivoituu, kun peruutusvaihde kytketään päälle ja kameran kuvaama kuva näkyy väreissä navigointinäytöllä.

Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 käyttöönsä vain yhdeksän uutta Tribecaa. Viisipaikkaisen Business-version saa 72 000 eurolla. Seitsemän istuimen versio maksaa enimmillään 85 000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin