Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru XV 2012

Subaru tekee täsmäiskun luokkaan, jossa Nissan Qashqai ja Mitsubishi ASX ovat saavuttaneet hyvän myyntimenestyksen.
Autoesittely Subaru XV 2012

Jatkossa XV:n matalampi versio eli uusi Impreza jää sivurooliin ja laajempana valikoimana tarjotaan XV:tä. Subaru XV on kilpailijoistaan poiketen aina nelivetoinen ja sen 22 cm maavara on maasturien luokkaa. XV:n karu ulkonäkö jatkaa edellisen Imprezan linjoilla eikä erityisesti erotu edukseen.

Tilat ja näkyvyys

4,45 metrin pituudellaan XV on kilpailijoitaan pitempi, mutta korkeus sen sijaan on pienehkö. Aikaisempaan Imprezaan verrattuna takapenkille on saatu tuntuvasti lisää väljyyttä. Istuimet on sijoitettu melko korkealle, mutta pääntilaa on silti hyvin. Myös polvitila riittää. Leveyssuunnassa takatilat ovat melko niukat. Takaistuin on kaikkiaan mukava ja reilusti mitoitettu. Etuistuimissa on reilusti sivutukea ja korkeutta ja pehmustus on miellyttävä. Selkänoja ei kuitenkaan tue ristiselkää parhaalla mahdollisella tavalla. Kulku autoon on poikkeuksellisen helppoa niin edessä kuin takana.

Tavaratilan pohja on korkealla ja tilan korkeus jää niukaksi. Pituutta on kohtalaisesti ja litratilavuus nousee lähes kilpailijoiden tasolle. Laajennettuna tavaratilan pohjan ja takaselkänojien välillä on selvä, viistetty porras. Nostokynnys on vielä tilan pohjaa korkeammalla ja luukku kaikkiaan pienehkö.



Näkyvyys XV:stä on ilahduttavan hyvä. Etuovien kolmioikkunoista on todellista hyötyä ja takaikkuna on nykyautojen joukossa poikkeuksellisen suuri. Ulkopeilit ovat suurikokoiset. Maasturityyliin korin uloimmat osat on suojattu muovilla.

Moottorit ja alusta

XV:n bensamoottorit ovat uusia, pitkäiskuisia boksereita. Lisäksi tarjolla on tuttu 2,0-litrainen diesel, joka on varsin onnistunut. Bensakoneissa Subaru ei sen sijaan ole edelleenkään kovin kilpailukykyinen. Koeajettu 2,0-litrainen (110 kW/150 hv) saavuttaa suurimman vääntönsä 4200 kierroksella, ja siltä moottorin käytös myös tuntuu. Pienillä kierroksilla puhti on kateissa ja portaaton automaatti joutuu huudattamaan moottoria ennen kuin vauhtia kertyy. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat nyt keskitasoa.



XV:n alusta on ainakin Sport-versiossa jämäkkä mukavuuden kustannuksella. Jousitus täristää tuntuvasti melko tasaisellakin tiellä. Laajemmat heitot menevät mukavammin. Ajettavuudessa ei ole suuria puutteita. Kevyehkössä ohjauksessa on kohtalaisesti tuntoa ja auto ohjautuu loogisesti. Mutkissa XV ei turhia kallistele.

Äänieristys ei ole kovin hyvä. Niin rengasäänet kuin bokserin murina kantautuvat tarpeettoman voimakkaasti matkustamoon.

Varustus

XV:n perusvarustelu on perustasoa. Tavanomaisen tason ylittävät lähinnä tuulilasin alareunan lämmitys, 17" alumiinivanteet, aktiiviset pääntuet ja polviturvatyyny. Sport-mallissa on lisäksi mm. nahkaratti painikkein, bluetooth, vakionopeussäädin, 2-alueinen automaatti-ilmastointi, ksenon-valot, sadetunnistin ja tummennetut takalasit.



Sisustuksen muotoilu on hyvin yksinkertainen ja vanhahtava. Linjasta poikkeaa Sport-mallissa oleva grafiikoiltaan tyylikäs värinäyttö. Pienikokoiseen näyttöön on ahdettu hengästyttävä määrä informaatiota, ja sen avulla esimerkiksi kulutusta pystyy seuraamaan monipuolisesti. Keskikyynärnoja ei oikein täytä varsinaista tehtäväänsä, mutta reilu säilytyslokero sen alla on. Säilytystilaa on kaikkiaan mukavasti. Hallintalaitteet ovat selkeät. Viimeistelyn laatu on hyvää, mutta muovit osittain halpoja.

Kolmikosta XV, Qashqai ja ASX yksikään ei ole ominaisuuksiltaan kovin korkeatasoinen auto. XV ilahduttaa joukossa selkeällä käytännöllisyydellään. Se on järkiauto, josta löytyy kohtalaisesti tilaa, ongelmaton ajettavuus, hyvä näkyvyys ja mukava istumakorkeus. Dieselinä se luultavasti tarjoaa myös hyvän kulutuksen ja suorituskyvyn yhdistelmän. Etenemiskyvyltään kunnon maavaralla ja jatkuvalla nelivedolla varustettu XV on luokassaan lyömätön. Hinnaltaan XV on lähellä kilpailijoiden nelivetoisia versioita.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin