Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Auris 2012

Vuonna 2007 ensiesitelty Toyota Auris korvasi Corollan hatchback-mallin. Hybridiversiolla vuonna 2010 täydentynyt Auris-mallisto pyrkii puhuttelemaan uudenlaisia C-segmentin asiakkaita.
Autoesittely Toyota Auris 2012

Auris liittyi keulan ilmeeltään tiiviisti Verson, Avensiksen ja Priuksen muodostamaan Toyota-mallien joukkoon. Viirumaiset ajovalokuvut ovat aiempaa suurempikokoisemmat.

Auriksen kovimpiin kilpailijoihin Suomessa lukeutuvat VW Golf ja Kia Cee´d, ainakin jos katsoo vuoden 2010 ensirekisteröintimääriä.

Sisätilat

Etuistuinten välisen säilytyslokeron korkeutta on kasvatettu edeltäjään nähden noin 50 mm, ja se toimii nyt myös kyynärnojana. Nahkapäällysteiseltä ohjauspyörältä voidaan ohjata bluetooth-järjestelmää ja ajotietokonetta, jonka säätimet olivat aiemmin mittariston yhteydessä.

Optitron-mittariston valaistus on näkyvyyden parantamiseksi muutettu valkoiseksi. Suurimmalla dieselmoottorilla varustetun Sol Sport –mallin mittaristossa on punaiset asteikot ja verhoilussa oranssit tikkaukset. Paneelien ja säätimien väritystä on uusittu ja yhtenäistetty esimerkiksi oviverhousten kanssa.

Varustetasot

Auriksen varustetasoja on neljä: Terra, Sol, Sol Edition ja Style Edition. Lähtöhinnaltaan halvin on Terra (n. 20.800 euroa) ja kallein Sol Edition (n. 24.400 euroa). Hybridit ovat HSD Sol ja HSD Sol Plus. Hybridien hinnat lähtevät noin 26.700 eurosta.

Linea Terraan kuuluu esimerkiksi nahkaverhoiltu ohjauspyörä audion kauko-ohjauksella, nahkaverhoiltu vaihteenvalitsimen nuppi ja audiolaitteen USB-liitäntä ulkoisille MP3-soittimille. Linea Sol tarjoaa lisäksi sähköisesti koria vasten taittuvat sivupeilit, korinväriset ovikahvat, etusumuvalot, automaatti-ilmastoinnin, sähkötoimiset takaikkunat ja kuusi kaiutinta.

Linea Sol, sisältää myös kattospoilerin, tummennetut ajovalojen umpiot, tummennetut takaikkunat ja 17 tuuman erikoisvanteet.

Linea Sol Editionissa on Linea Soliin verrattuna lisäksi mm. taustapeilissä sijaitseva peruutuskameranäyttö, sadetunnistin, Smart Entry & Start -järjestelmä, vakionopeudensäädin, Bluetooth Handsfree ja takapenkin kyynärnoja.

Turvallisuus

Auris- malleissa on seitsemän turvatyynyä, mukaan lukien kuljettajan polviturvatyyny ja ikkunaturvatyynyt etu –ja takaistuimilla. Auris sai Euro NCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä. Lapsiturvallisuudesta se sai neljä tähteä ja jalankulkijaturvallisuudesta kolme tähteä.

Auriksessa on lukkiutumattomien ABS-jarrujen, elektronisen jarruvoimanjaon (EBD) ja hätäjarrutehostimen (BA) lisäksi myös VSC –ajonvakautusjärjestelmä. Elektronisessa jarruvoimanjaossa käytetään tuoreinta Bosch ESP 8 -ohjausjärjestelmää. Lukkiutumattomien jarrujen toimintaa hallinnoi Bosch ABS 8.1 -järjestelmä.

Moottorit, vaihteistot ja hinnat

Bensiinivaihtoehdot ovat 1,33 Dual VVT-i sekä 1,6-litran Valvematic. Pienempi moottori tuottaa 73 kW (99 hv) huipputehon ja 128 Nm väännön

Yhdistetyn ajon kulutuslukemaksi ilmoitetaan Terra-varustetasolle 5,8 l/100 km, joka tarkoittaa 133g/km hiilidioksidipäästöjä. Moottorin yhteydessä on Stop & Start -järjestelmä, joka haluttaessa sammuttaa suotuisissa oloissa auton esimerkiksi liikennevaloihin pysähdyttäessä.

1,6 Valvematicin suurin teho on 97 kW (132 hv) ja vääntöä se kehittää 160 Nm.

Dieselmoottoriksi on tarjolla vain 66 kW:n (90 hv ja 205 Nm vääntöä) 1,4 D-4D. Tällä voimanlähteellä yhdistetyn ajon kulutuslukemaksi muodostuu 4,3 l/100 km. Vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 110 g/km.

Hybridimallin liikkeistä vastaa Priuksen tapaan sähkömoottori ja erityisesti tähän käyttötarkoitukseen kehitetty 1,8 litran bensiinimoottori. Voimanlähteiden suurin käytössä oleva yhteisteho on 100 kW (136 hv).

Auris HSD kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen 11,4 sekunnissa. Huippunopeus on 180 km/h. Yhdistetyn ajon kulutus on 3,8 l/100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 89 g/km. Pakokaasujen lämmöntalteenottojärjestelmän avulla matkustamo lämpenee nopeammin myös pakkaskeleillä.

Kaikki vaihteistot ovat kuusinopeuksisia. Automatisoitu ja MultiMode-vaihteisto on saatavilla 1,4 D-4D sekä 1,6 Valvematic -moottoreiden yhteyteen.

Vertailussa Auris, Golf ja Cee´d.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin