Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Hilux 2012

Suomen suosituin pick-up-malli, Toyota Hilux, uudistui hetki sitten niin ulkoa kuin sisältäkin. Moottoreiden tuoteparannukset parantavat polttoainetaloudellissuutta huomattavasti.
Autoesittely Toyota Hilux 2012

Vuoden 2012 malliuudistuksessa Hiluxin keulaosa A-pilarista eteenpäin muotoiltiin uudelleen. Niin konepelti, jäähdyttimen säleikkö kuin ajovalot saivat uudet muodot. Muotoilu uudistuksiin kuuluvat myös uudenmalliset etu- ja takapuskurit.

Matkustamon henkilöautomaisuutta lisäävät uudelleen muotoillut kojelauta ja mittaristot. Myös keskikonsolia ja ohjauspyörää on nykyaikaistettu. Lämmitettävät ovipeilit ja ilmastointi kuuluvat nyt kaikkien mallien vakiovarusteisiin. Uutta on myös kojetaulun Toyota Touch -multimedianäyttö, joka sisältää Bluetoothin, audion usb- ja aux-liitännät sekä peruutuskameran näytön.



Parannusta päästöarvoihin

Suomeen tuotava nelivetoinen Hilux-mallisto käsittää kaksi korimallia, Extra Cab ja Double Cab, ja kaksi moottorivaihtoehtoa. Varustetasoja on valittavissa neljä eri käyttötarkoituksiin; DLX, uusi DLX+, SR ja SR+. Kaksipaikkaisen Extra Cab -version ohjaamossa on säilytystilaa etuistuinten takana. Pidemmällä ohjaamolla varustettu, viisipaikkainen ja neliovinen Double Cab on saatavilla 2,5 D-4D tai 3,0 D-4D -moottorilla.

2,5 D-4D -moottorilla varustettu Hilux tuottaa tehoa 106 kW (144 hv) / 3400 rpm ja vääntöä 346 Nm /1 600-2 800 rpm. Moottoriuudistuksessa tehot pysyivät samalla tasolla, mutta CO2-lukemat parantuivat. 2,5-litraisessa dieselin hiilidioksidipäästöt ovat 194 g/km.

3,0-litraisen moottorin hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet 236:sta 227 grammaan/km. Kulutusarvojen pienentämiseksi myös tasauspyörästön ja 5-vaihteen välityksiä muutettiin. 3,0 D-4D -moottorin teho on 126 kW (171hv) ja vääntö 360 Nm / 1 400-3 200 rpm.

Paremmat käyttöominaisuudet

Uusi DLX+ -varustetaso pitää sisällään entisen Off-Road Packin, eli sähkötoimiset lasinnostimet ja kauko-ohjatun keskuslukituksen. Lisäksi varustetasoon kuuluu kitkalukko (LSD) tai vaihtoehtoisesti vaativampaan käyttöön suunniteltu takatasauspyörästön 100-prosenttisesti kytkettävä lukko.



SR-varustetaso pitää sisällään mm. sivuvilkulliset ovipeilit, Toyota Touch -multimedianäytön, peruutuskameran, Bluetooth- sekä aux- ja usb-liitännät. Double Cab -versioissa SR-varustukseen kuuluu myös urheilulliset istuimet edessä sekä sivu- ja ikkunaturvatyynyt. SR+ -mallissa on lisäksi VSC-ajonvakautus.

Hinnat liikkuvat vajaan 34.000 euron ja lähes 56.000 euron välillä. Vertailuun otettiin Nissan Navara ja Ford Ranger.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin