Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Prius+ 2012

Toyota laajentaa täyshybridimallistoaan tilavampaan suuntaan. Prius+ on Euroopan ensimmäinen seitsemänpaikkainen täyshybridiauto. Tavallisesta Priuksesta tutun teknologian lisäksi uutuudessa on huomattavasti reilummin tavara- ja matkustustilaa.
Autoesittely Toyota Prius+ 2012

Matkustamossa on tarvittaessa käytössä kolme penkkiriviä. Tavaratilan lattiarakenteesta nostettavalla kolmannella rivillä on tilaa kahdelle matkustajalle. Auton toisen penkkirivin jokainen istuin liikkuu erikseen pitkittäissuunnassa, jolloin toisella ja kolmannella penkkirivillä istuvien jalkatiloja voi säätää tarpeen mukaan. Kahden ensimmäisen penkkirivin istuimet sijaitsevat korkealla, mikä helpottaa autoon nousemista. Kulku kolmannelle istuinriville on suhteellisen helppoa liikkuvien istuinten vuoksi.

Tavaratilan pituus kolmas penkkirivi alas taitettuna on 985 mm, ja tilavuutta on silloin tarjolla 784 litraa. Kun kolmas penkkirivi otetaan käyttöön, tavaratilaa jää 232 litraa. Huolimatta siitä, onko kolmas penkkirivi käytössä vai ei, on tavaratilan pohjan alla säilytystilaa 60 litraa.



Seitsemänpaikkaisuuden mahdollistaa uusi litium-ioniakku, joka on sijoitettu leveään keskikonsoliin, kuljettajan ja etumatkustajan väliin. Perinteisesti lähes kaikissa hybridiautoissa akusto on sijoitettu tavaratilan lattian etuosaan. Litium-ioniakun teho suhteessa sen ulkomittoihin on suurempi kuin esimerkiksi Priuksessa käytettävän nikkelimetallihybridiakun.


Kulutus ja suorituskyky

Prius+:n voimanlähteenä on tuttu kokonaisuus, sama hybridijärjestelmä löytyy myös Priuksen konepellin alta. Hybridijärjestelmässä työskentelevät yhdessä 1,8 litran bensiinimoottori ja 60 kW:n sähkömoottori.

Täyshybridiratkaisu, joka liikuttaa autoa ajoittain pelkällä sähkömoottorilla, ottaa talteen jarrutus- ja polttomoottorin hukkaenergiaa. Polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyöllä auto kiihtyy 100 km/h nopeuteen 11,8 sekunnissa huippunopeuden ollessa 170 km/h.

Prius+:n yhdistetty kulutus on 4,1l/100 km, ja CO2-arvo 96 grammaa kilometriä kohden. Toyota myöntää kaikille Suomessa ensirekisteröidyille hybridiautoille hybridiakkuturvan, joka on voimassa 8 vuotta tai 350 000 km riippuen siitä, kumpi ehdoista täyttyy ensin.

Varustetasot

Prius Plussan varustetasoja on tarjolla kolme: Prius+, Linea Sol ja Premium. Kaikissa malleissa vakiovarusteita ovat mm. automaattinen ilmastointilaite, vakionopeudensäädin, sähkötoimiset ikkunat edessä ja takana, korinväriset puskurit ja ovenkahvat sekä taka- ja takasivuikkunoiden tummennukset. Toyota Touch & Go -multimediajärjestelmä navigoinnilla on vakiona Prius+ ja Linea Sol -varustetasoissa. Premium-malli puolestaan on varustettu ja tarkempinäyttöisellä Toyota Touch Pro -navigointijärjestelmällä.



Varustelultaan malliston keskelle sijoittuvassa Linea Sol –mallissa olennaisimpiin vakiovarusteisiin kuuluvat perusvarustetason lisäksi mm. peruutuskamera, kaksiosainen panoraamakatto ja takasivuikkunoiden aurinkoverhot. Pysäköitäessä panoraamakaton verhoilupaneeli sulkeutuu automaattisesti ovien lukituksen yhteydessä.

Premium-varustetasossa on mukautuva vakionopeudensäädin, älykäs pysäköintiavustin, automaattisesti tummentuva taustapeili, hämärätunnistin ja Pre-crash-turvajärjestelmä tekevät autolla ajamisesta nautinnollista ja turvallista. Pre-crash-turvajärjestelmässä etusäleikön alla sijaitsevat anturit ennakoivat mahdolliset törmäystilanteet ja laukaisevat joukon turvallisuustoimintoja. Hätäjarrutustehostin aktivoituu, varoitusääni soi, turvavyö kiristyy automaattisesti ja automaattijarrutus kytkeytyy toimintaan, mikäli kuljettaja ei reagoi tapahtumiin ajoissa.

Prius+:n hinnat alkavat 39 025 eurosta. Kalleimman Premium varustetasoisen hinta lähtee hieman yli 46.000 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin