Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota RAV4 2008-2009

Toyota RAV4:n valmistus ja myynti alkoi Japanissa vuonna 1994. Vuonna 1996 se tuli Euroopan markkinoille, ja kuuluu ensimmäisiin ns. kaupunkimaastureihin.
Autoesittely Toyota RAV4 2008-2009

Malli osoittautui suosituksi myös Yhdysvalloissa, ja se oli lajinsa edelläkävijä. Menossa on jo kolmas mallisukupolvi, joka esiteltiin vuonna 2006. RAV4:n kokoluokassa kilpailijoita ovat mm. Mitsubishi Outlander, Kia Sportage ja Honda CR-V.

Autokaupoista voi RAV4:stä löytää viisi erilaista varustetasovaihtoehtoa: perusmalli, Luxury, Cross Sport, Executive ja RAV4 X.

Perusmallin sisällä voi kuunnella musiikkia radion, cd-soittimen tai MP3-soittimen avulla ja kuuden kaiuttimen avulla vahvistettuna. Vakiovarusteena on VSC-ajonvakautus ja TRC-luistonesto.

Luxury ja Executive -versiot ovat nimiensä mukaisesti hiukan perusmallia hienostuneempia ja monipuolisempia. Niissä on esimerkiksi automaattinen ilmastointi ja nahalla päällystetty vaihdekeppi. Ohjauspyörässä on äänentoiston säätimet ja nahkapäällyste.

Executiveen saa lisävarusteena navigointijärjestelmän ja Bluetooth liitännän. Siinä on vakiovarusteena automaattisesti tummentuva taustapeili, älyavain ja vakionopeuden säädin.

Cross Sport on urheiluautoversio, minkä voi havaita tutkimalla esimerkiksi auton renkaita. Siellä on 17 tuuman kevytmetallivanteet. Cross Sportin kuljettaja pääsee käyttämään myös vakiovarusteena tulevaa peruutustutkaa.

RAV X:n kera tulee vielä lisää varusteita: sähköisesti taitettavat ovipeilit, 17 tuuman erikoisvanteet, krominen etusäleikkö ja tummennetut takalasit.

RAV4 ei kuulu aivan suurimpiin citymaastureihin. Tavaratilaa on 469 litraa ja takapenkit eteen liu´utettuina 609 litraa.

Saatavana on neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi 2-litraista bensiinimallia ja kaksi 2,2-litraista dieseliä. Bensiinimoottorien keskikulutus on 9 litran tienoilla 100 kilometrillä, ja hiilidioksidia pääsee noin 200 grammaa kilometrillä - suurehkoja arvoja tämän kokoluokan moottoreilla. Dieselit ovat hieman ympäristöystävällisempiä: keskikulutus noin 7 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 173-185 g/km.

RAV4 sai neljä tähteä viidestä sekä aikuisten että lasten turvallisuudesta EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2006).

Testattaessa ensimmäistä kertaa etutörmäystä etuturvatyynyt laukesivat liian myöhään. Korjausten jälkeen turvatyynyt toimivat toivotulla tavalla. Toyota ei kuitenkaan aio tehdä muutoksia jo myytyjen autojen turvatyynyihin. Kuljettajan polvet joutuivat törmäyksessä kosketuksiin auton rungon kanssa.

RAV4 on jalankulkijoiden kannalta tavallista turvallisempi auto. Se sai kolme tähteä neljästä ja testitulokset osoittivat, että konepeitto ja puskuri suoriutuivat testistä hyvin.

1051 uutta RAV4:ää rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007. Sen hinta vaihtelee 31 000 ja 45 000 euron välillä (huhtikuu 2008). Edullisimpia ovat 2,0-litraisella VTT-i-bensiinimoottorilla menevät versiot. 45 000 eurolla saa 2,2-litraisen dieselin.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin