Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Yaris 2010-2011

Toyota toi Yariksen markkinoille vuonna 1999. Menossa on nyt toinen mallisukupolvi.
Autoesittely Toyota Yaris 2010-2011

Yaris kuuluu autojen eurooppalaisessa kokoluokituksessa B-segmenttiin eli keskimmäistä pienempään luokkaan.

Se kilpailee autonostajien suosiota mm. Citroen C3:n ja Ford Fiestan kanssa. Vaikka Toyota on japanilainen autonvalmistaja, Yaris on suunniteltu Ranskassa, ja sitä valmistetaan sekä Ranskassa että Japanissa.

Varustetasot

Myynnissä on 3- ja 5-ovisia viistoperiä, ja niistä saatavilla on viisi hiukan erilaista malliversiota: Terra, Sol, Sol Edition, Sol Plus ja TS

Terrassa on turvavarusteina esimerkiksi törmäyksessä kokoon painuvat ohjauspyörä, polkimet sekä energiaa sitova korirakenne. Ajovalojen korkeutta voi säätää, ja monitoiminäyttö näyttää keski- ja hetkellisen kulutuksen, toimintasäteen, keskinopeuden sekä ulkolämpötilan. Radion ja cd-soittimen äänentoistosta huolehtii 4 kaiutinta.

Solissa on lisäksi automaattinen ilmastointi ja kuusi kaiutinta, joista voi kuunnella myös MP3-formaatille tallennettuja äänitteitä. Sol ja Sol Editionin varuste-erot liittyvät lähinnä ulkonäköön, kuten tummennettuihin ajovaloumpioihin. Sol Plus sisältää esimerkiksi avaimettoman Smart Entry sisäänkäynti ja käynnistysjärjestelmän sekä automaattisen ilmastoinnin.

Yaris TS pyrkii puolestaan hienostuneeseen urheilulliseen vaikutelmaan, minkä voi havaita esimerkiksi etusäleiköstä, puskureista, takaspoilerista, 17 tuuman kevytmetallivanteista sekä sivuhelmoista. TS:n voimanlähteenä on 1,8 litran Dual VVT-i -bensiinimoottori (133 hv).

Turvallisuus

Kaikissa versioissa on vakiona lastenistuimen Isofix - kiinnityspisteet sekä etuistuimilla WIL - järjestelmä, joka ehkäisee peräänajossa retkahdusvammoja. Yaris sai vuonna 2005 tehdyssä EuroNCAP:n testissä täydet viisi tähteä aikuisten kolariturvallisuudesta, lasten turvallisuudesta kolme tähteä viidestä ja jalankulkijatestissä kaksi tähteä neljästä. Yariksen tavaratilaan mahtuu 272-363 litran kuorma.

Moottorit ja hinnat

Valikoimassa on kolme 1-1,8-litraista bensiinimoottoria ja yksi diesel. Bensiinimoottorien hiilidioksidipäästöt ovat maltillisesti 130 gramman tienoilla kilometrillä ja 1,4-litraisessa dieselissä vielä alempana (119 g/km). Se vie polttoainettakin keskimäärin vain 4,5 litraa sadalla kilometrillä.

Pienellä 1-litraisella moottorilla varustetun Yariksen saa noin 13 000 eurolla, ja kalleimmatkin 1,8-litraisella Dual VVT-i:llä kulkevat mallit alle 23 000 eurolla.

Vertailuun otettiin edellä mainitut Citroen C3 ja Ford Fiesta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin