Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Yaris Verso (1999-2005)

Autoesittely Toyota Yaris Verso (1999-2005)

Syksyllä 1999 tuli Toyota Yarisin rinnalle pieni tila-auto Yaris Verso. Siinä oli käytetty samankaltaisia muotoiluelementtejä kuin pikkuveljessään, mutta kokonaisuus ei ollut kovin harmoninen. 

Pituutta Versolla oli 386 cm ja korkeutta 168 cm. Tavaratilaa oli suurimmillaan peräti 2160 litraa ja tilan pohja saatiin täysin tasaiseksi, kunhan keski-istuin irroitettiin. Takaovi aukesi sivusuunnassa japanilaisittain vasemmalta oikealle.

Yaris Verson moottori oli sama 1,3-litrainen kuin Yarisissa. Rinnalle tuli 1,5-litrainen versio samasta koneesta (106 hv).

Verson varustetasot olivat Linea Luna ja Linea Sol. Lunassa oli vakiona mm. radio, kulutusmittari ja ulkolämpömittari. Solissa oli kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkölasit ja -peilit, plyysiverhoilu ja kattokaiteet. ABS-jarrut maksoivat 3900 mk ja ne osoittautuivat Versossa erittäin tarpeellisiksi.

Muiden Yariksien tapaan Versossakin oli lämmitettävä istuin vain kuljettajalle, etuistuinten selkänojan säätö oli portaallinen ja valonpesimet puuttuivat. Ajotietokoneeksi nimitetty laite nollautui (vm. 2001 asti) aina, kun auto sammutettiin. Puute monikäyttöautossa oli myös keskuslukituksen ja sisältä säädettävien peilien puuttuminen Luna-mallista. 

Keväällä 2002 tuli tarjolle 1,4-litrainen diesel teholtaan 75 hv.

Vuoden 2003 alussa tulivat uudistuneet mallit, ensin Yaris Versosta ja keväällä myös Yarisista. Molempien mallien keulassa oli uusi maski, puskuri ja tehokkaammat, uudelleen muotoillut ajovalot. Värivalikoima uusittiin osittain.

Sisällä uudistettiin sisustusmateriaaleja ja -värejä. Kojelaudan keskiosan katkaisimet oli muutettu ja Linea Solin (kuva) kojelaudassa oli hieman kromia. Normaalivarustelu oli taas Linea Terra.

Istuimia parannettiin ja takaistuimen pituussäätö onnistui nyt tavaratilan puolelta.

Uusia vakiovarusteita olivat ABS-jarrut, levyjarrut takana, takaniskatuet ja kolmipistevyö takaistuimen keskipaikalla. T Sportissa oli ESP. Istuinlämmittimet oli nyt molemmilla etuistuimilla. Radioon lisättiin CD-soitin. 1.0-litraisen lisävarusteiseen automaattikytkimeen liitettiin vaihdon automaattitoiminta.

Yaris Verson muodonmuutos on huomattavampia kuin Yariksessa.  Takapuskuri sai uuden muodon ja antenni siirrettiin katon takaosaan.

1,3-litraisen moottorin teho putosi Versossa 84 hevosvoimaan ja myös muissa moottoreissa oli pieniä muutoksia.

YLEISTÄ YARIKSESTA JA YARIS VERSOSTA

Yaris on perustarpeet ilman suuria puutteita tyydyttävä auto. Se tarjoaa ulkomittoihinsa verrattuna hyvät tilat, kelvolliset ajo-ominaisuudet ja ennen kaikkea se on käyttövarma. Myös turvallisuus on edelleen ajanmukainen. Sisustus on varsin muovinen. Moottorit ovat pirteitä ja taloudellisia, mutta reipas eteneminen vaatii kaasunkäyttöä. Yarisin valmistus siirtyi Ranskaan vuoden 2001 alussa, mutta luotettavuuteen tämän ei ole havaittu vaikuttaneen.

Yaris on kerännyt varsin paljon erilaisia palkintoja. Euroopan ja Japanin Vuoden Auto -tittelien ohella sen moottorit ovat saaneet Engine of the Year -arvonimet vuonna 1999 ja 2000. Ykkössijoja luokassaan on tullut myös monissa asiakastyytyväisyystutkimuksissa eri maissa ja muutamissa luotettavuustutkimuksissa. Suomessa Yaris D4D valittiin vuoden ekoautoksi vuonna 2003. Diesel on moderni ja sen kulutus on erittäin pieni.

Saksan luotettavuustilastoissa ainoaksi heikoksi kohdaksi mainitaan kytkin. Myös vaihteistovaurioita on ollut ensimmäisen vuoden autoissa.

Suomessa Yaris on ollut vuodesta riippuen suosituin tai toiseksi suosituin pikkuauto. Yaris Verso kilpaili henkilöautona Citroën Berlingon ja kumppanien kanssa, ja oli ranskalaisia selvästi suositumpi. Sitä myytiin jonkin verran myös kahden hengen pakettiautoksi muunnettuna ja pakettiautosäännösten eräässä välivaiheessa 2003-2004 muunnettiin Versoa myös neljän hengen pakettiautoksi keski-istuin poistettuna.

Toisen sukupolven Yaris tuli Suomeen vuoden 2005 lopussa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin