Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Scirocco 2008-2011

Volkswagen Scirocco on uudelleen henkiin herätetty malli, kaksiovinen sport coupé.
Autoesittely Volkswagen Scirocco 2008-2011

Scirocco malliniminen auto esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1974. Suomessa harvinaisuudeksi jäänyt Scirocco  oli kahden mallisukupolven ja lähes kahdenkymmenen vuoden ajan Volkswagenin mallistossa. Reilun viidentoistavuoden hiljaiselon jälkeen kolmannen sukupolven Scirocco ensiesiteltiin Geneven autonäyttelyssä keväällä 2008.

Uudelle Scirocolle voi odottaa myös Suomessa parempaa menestystä. Uusi Scirocco tekee vaikutuksen muotoilullaan, jollaista ei ole Volkswagenin mallistossa totuttu näkemään. Urheilullisesta ulkomuodostaan huolimatta Scirocco sopii myös jokapäiväiseen käyttöön.

Nykyisin coupet ovat yhä useammin neljän hengen autoja, niin myös Scirocco. Jokaiselle matkustajalle on oma erillinen urheiluistuin.

Volkswagen on pyrkinyt  Scirocon suunnittelussa ennen kaikkea hyvään ajettavuuteen. Ajo-ominaisuudet saadaan ulkomuodon edellyttämälle tasolle uusimmalla tekniikalla. Käytössä on tehokkaat mutta taloudelliset moottorit, urheilualusta ja ESP-ajonvakautus. Ominaisuuksia voi täydentää mukautuvalla DCC-alustansäädöllä (lisävaruste) tai DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Moottorivalikoimassa on kaksi turboahdettua bensiinimoottoria ja turbodiesel. Bensavaihtoehtoina on 160 hevosvoiman 1.4 TSI ja 200 hevosvoiman 2.0 TSI DSG-automaatilla. Dieselmalli on 140 hevosvoiman 2.0 TDI. Bensiinimoottoreilla saavutetaan kiitettävä suorituskyky, 0-100 km/h taittuu 1.4 litran moottorin turvin 8,0 sekunnissa ja kaksilitraisella 7,1 sekunnissa. Dieselilläkin päästään alle kymmenen sekunnin, kiihtyvyyslukeman ollessa 9,3 sekuntia. Dieselin saa käsivaihteisena tai automaatilla.

Bensakoneiden EU-yhdistetty kulutus on 1.4 TSI mallissa 6,6 litraa ja automaattivaihteisessa 2.0 TSI:ssä 7,6 litraa sadalla. CO2-päästöt vastaavasti 154 ja 179 g/km. Dieseliä menee vastaavasti 5,1 litraa, CO2 päästö 134 g/km.

Scirocossa on vakiona 17 tuuman alumiinivanteet, korinväriset peilit ja ovenkahvat. Sisäpuolen vakiovarusteista mainitaan kaksi juomatelinettä edessä, säilytyslokerot katossa ja ovissa, keskikyynärnoja edessä ja monitoimiohjauspyörä.

Turvallisuusvarusteita kaikissa malleissa ovat pääntuet kaikilla paikoilla, sivuturvatyynyt edessä, ikkunaturvaverhot kaikille matkustajille ja ESP-ajonvakautus.

Vakiona olevia mukavuusvarusteita ovat radio/CD MP3-toistolla, puoliautomaattinen ilmastointi, lukuvalot edessä, lasinpyyhinten tihkutoimintoja mäkilähtöavustin DSG-automaattivaihteiston yhteydessä.

Lisävarusteena on tarjolla esimerkiksi metalliväri (420 euroa), nahkaverhoilu (2645 euroa), navigaattori kosketusnäytöllä (2180 euroa) ja täysautomaattinen ilmastointi 675 eurolla.

Scirocco on 4256mm pitkä, 1810mm leveä ja 1404mm korkea. Tavaratila on 312 litraa takaistuinten ollessa normaaliasennossa. Omamassa 1271-1318 kg mallista riippuen.

Volkswagen Scirocon hinnat Suomessa ovat 29950-36420 euroa vakiovarustein. Edullisimmat mallit ovat 1.4 TSI ja 2.0 TDI. Kallein on 2.0 TSI. Hinnat marraskuussa 2008.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin